Strategier för Tennis betting | Tips och råd för vinst

 Bettingstrategier för Tennis

Att lyckas: ässa med våra strategier för tennis betting

Man kan höra mycket om rätt strategi för betting på fotboll, men när det gäller betting på tennis finns det inte lika många. Det finns dock ett par strategier som kan göra att man tjänar bra med pengar om man utnyttjar dem på rätt sätt. Att satsa på Federer som Wimbledonvinnare blir ingen rik av. Tittar man djupare på marknaderna för tennis och betting på tennis finns det många olika sätt att tjäna mer pengar när man satsar stort.

Bäst tennis odds

Spelbolag Bonus
2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Registrera dig och gör din första insättning på 100 kr och din matchbonus på 100% kommer då krediteras till ditt konto. Du får hela 100 kr att spela med! Satsningar på 1.40 i odds eller högre räknas mot omsättningen för bonusen. Erbjudandet gäller endast nya kunder.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
500 kr med låga omsättningkrav! Hämta din bonus nu!
Få 50 kr för varje 1000 kr du spelar för, upp till 500 kr gratis! Du behöver omsätta i sportsbook med odds 1,80 eller högre för att räknas till omsättningskravet för erbjudandet. Pengarna får du direkt på ditt konto, utan några som helst omsättningskrav.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Hela 2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Pengarna på kontot inom 5 minuter! Hämta din bonus nu!
Host Fastbet finns inga insättningbonusar, men dem toppar det med att ha blixtsnabba uttag! Max 15 minuter tar ett uttag hos dem. Och inte nog med det, det krävs ingen verifiering där man skall skicka massa dokument. Det räcker med att logga in med Bank ID och så är man redo!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Störst utbud på spel och höga odds! Hämta din bonus nu!
Bet 365 matchar din kvalificerande insättning med spelkrediter (upp till 1.000 kr). Vilket innebär i princip att man får ett freebet på 1000 kr att spela för. Spelet måste läggas på 1.20 som minsta odds och vinsten får man på kontot direkt, utan några krångliga villkor.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Satsa på poäng

När man satsar på poäng i en tennismatch går det mycket snabbare än när man satsar på slutresultatet. Det är även svårare att förutspå, därav ökar oddset och spänningen en hel del. Som med allt annat i livet kommer inga belöningar utan en risk, detta är en bettingstrategi som är mer riskfylld än andra. Även de bästa spelarna kan missa poäng och göra fel ibland. Slutresultatet kan vara ganska enkelt att förutspå, men det är inte lika enkelt att förutspå resultatet på varje poäng.

De flesta spelbolagen tillåter inte spelare att satsa på nästa poäng. De brukar hellre sikta på att locka sina kunder till att satsa på varannan poäng. Den största anledningen till detta är att det kan förekomma en fördröjning i sändningen. Detta kan leda till mycket kostsamma fel. Om spelbolagen skulle tillåta satsningar på varje poäng är risken stor att en spelare sitter på arenan och satsar med odds som inte uppdateras snabbt nog.

Chansa

Att alltid satsa på nästa poäng ses oftast som ett lyckobaserat system, ett 50-50 lotteri. Det behöver nödvändigtvis inte alltid vara så. Det finns system där man kan öka sin vinstpotential en hel del. Det mest uppenbara är att satsa på den som servar. Den som servar har nästan alltid en stor fördel och poängen går oftast till den spelaren. Som man enkelt kan förstå speglas även oddsen i denna statistik.

Dock är det inte alltid den som servar som tar poäng, vissa spelare har svagare servar och vissa har starka servereturer. En annan sak att tänka på om man ska satsa på poäng är att det finns högerhänta spelare som ibland möter vänsterhänta spelare. Detta gör att det blir en större variation i resultaten, vilket även spelbolagen har erfarenhet av. Spelbolagen kommer alltid veta vilka spelare som är starka, vilka fördelar de har såväl som nackdelar. Detta kommer alltid att synas på oddsen. Trots detta kommer oddsen att vara bättre när man satsar på poäng än när man satsar på slutresultatet. Även om detta system baseras mycket på tur har man i vilket fall en större chans att få en bättre avkastning på satsningen.

Satsa på handikapp

En av de största skillnaderna mellan tennis och fotboll är att en tennismatch inte kan sluta oavgjord. Varje tennismatch som spelas kommer alltid ha en vinnare och en förlorare. Detta är den största anledningen till att risken blir lägre och avkastningen större när man satsar på handicap. Så vilka odds är då värda att satsa på? Hur fungerar strategin? Är det verkligen värt det?

Det är väldigt ofta en favorit möter en underdog – speciellt i tidigt stadie av exempelvis Grand Slam turneringar. Många av dessa matcher är inte värda att satsa på. Om Federer spelar mot en oseedad engelsman i första rundan av Australian Open,  då är chansen att Federer vinner så pass hög att det är meningslöst – man kommer inte att vinna något – därav ska man inte bry sig om matcher som denna. Oddsen för att den andra spelaren vinner lär vara extremt höga. Om vi tittar på sannolikheten för att den sämre spelaren ska vinna är den riktigt låg, därav är det mest troligt bara bortkastade pengar. Ett sätt att balansera detta löjliga odds är att satsa med ett handicap på den bättre spelaren. De bästa spelbolagen kommer alltid ge dig bra odds på handicap betting.

Att delta är det viktiga

Om man beslutar sig för att använda detta system satsar man inte på att en spelare ska vinna, utan bara att spelaren ska göra ett bra jobb. Idén med det här systemet är att lägga till positiva eller negativa handicap på en spelare. Låt oss ta ett exempel:

Säg att Nadal spelar mot De Schepper, man lägger till ett handicap -5 på spanjoren och ett handicap +5 på fransmannen. Favoriten kommer alltid ha ett negativt handicap och den sämre ett positivt handicap. I grund och botten innebär detta att favoriten börjar matchen med -5 i games och den sämre spelaren börjar med +5 i games. Satsar man på spelaren som vinner flest games efter ett sådant handicap går man med vinst. Det spelar ingen roll hur matchen slutar utan handicap, vi skapar helt enkelt ett nytt scenario genom att ge antingen ett överläge gentemot ett underläge.

Om Nadal får ett handicap på -5 och vunnit en match bäst av 3 set med 6-2, 6-2, då har Nadal vunnit 12 games och De Schepper har vunnit 4. När man lägger till ett handicap på -5 drar vi av 5 games från Nadals tootala poäng vilket istället ger oss ett totalresultat på 7-4. Så i detta fall, om du satsat på Nadal med ett handicap -5 vinner du. Om du istället satsat på De Schepper med ett handicap +5 förlorar du, eftersom resultatet då istället skulle vara 12-9.

För just detta scenario skulle vi få ett odds på runt 1.77, vilket i sin tur skulle gett oss en vinst på 1770 om vi satsar 1000 kr (775 i ren vinst). Om vi istället skulle satsa på en ren vinst för Nadal skulle vi mest troligt få 50 kr i vinst. Om man tror att spelaren är i bra form kan det vara värt det.

Bettingstrategi för att satsa på set

Istället för att satsa på en rak vinnare, som ofta är väldigt förutsägbart, kan man istället satsa på antal set. Detta kan vara lite knepigare än att satsa på ett matchresultat. Ett sätt är att satsa på rätt antal set i matchen. Beroende på vilken typ av match – bäst av 3 set eller bäst av 5 set – finns det bara ett visst antal möjliga utfall – 2-0, 2-1, 1-2, 0-2 eller om det är bäst av 5 set 3-0, 3-1, 3-2, 2-3, 1-3 eller 0-3.

Självklart satsar man på att favoriten ska vinna, frågan är då vad resultatet blir. En av de mest populära strategierna när man ska betta på tennis är att satsa på en vinst av raka set. Hur beslutar man sig då för vilka matcher som har störst chans att gå in? För det första väljer man en match med en stark favorit, eftersom sannolikheten att en match med två likvärdiga motståndare slutar i en rak setvinst är väldigt liten. Därefter kikar man på planen matchen ska spelas. Vissa tennisspelare föredrar en grusplan och vissa spelar bättre på en gräsplan. Därav är det bra att notera vilken form spelaren har på olika tennisplaner.

Vill man satsa på en klar favorit, men söker lite bättre odds på utfallet, är detta ett riktigt bra sätt att satsa på. Man tar en större risk eftersom det är större chans att favoriten förlorar ett set än att han förlorar hela matchen. Oddsen är fortfarande fördelaktiga – och man får en bättre avkastning på pengarna.

Vinstmarginalen

Ett annat sätt att satsa på ett set, till skillnad från ett rakt resultat, är att titta på vinstmarginalen i första setet. Så i stället för att satsa på matchresultatet kan man satsa på att favoriten vinner första set med 6 game mot 2. Återigen kan satsningar av denna typ få högre och bättre odds än en ren matchvinst. Oddsen för att Nadal ska slå De Scherer i första set är inte värd att tänka på, men om man satsar på att han ska vinna med 6-2 kommer man att få mycket bättre odds än på den ursprungliga satsningen.

Ett annat sätt man kan ha nytta av denna strategi för betting på tennis är att spela på livebetting. Med detta sätt kan man se spelaren i aktion. Man kan se vilket humör han är på, vilken form han är i och hur han behöver reagera på ett läge – ligger han under med ett set och behöver kämpa sig tillbaka? Det är alltid en ganska bra idé att satsa på ett comeback-set, speciellt med de större spelarna som garanterat inte ger upp utan att kämpa.

Strategi för att satsa på totalen

Det här är en riktigt intressant möjlighet om man inte är intresserad av att satsa på att en speciell spelare ska vinna. I vissa matcher är resultatet av matchen ganska uppenbart. Det ger spelarna möjligheten att satsa på något annat än vinnaren eller vinstmetoden. Att satsa på totalen betyder att det är ointressant vem som är den bästa spelaren. Det enda som är intressant är hur matchen kommer spelas – eller att göra en kvalificerad gissning.

Det mest uppenbara, även det enklaste, är att satsa på totalt antal set – eftersom variabeln är låg (2 eller 3 i bäst av 3, 4 eller 5 i bäst av 5). Oddsen för detta är inte lika höga som andra då det finns fler möjligheter och variationer i kalkylen. Att satsa på en 3-sets-match när det finns en klar och uppenbar vinnare är normalt. Precis som att det är vanligt att satsa på en 3-setsmatch i Wimbledonfinalen.

Totalt antal games

Om man vill höja insatsen lite kan man satsa på totalt antalet games. För att kunna förutspå detta måste man gissa hur många set matchen kommer sluta med. Efter det ska man förutspå resultatet från varje set. Om man exempelvis satsar på favoriten mot en sämre spelare kan man se matchen sluta 6-2, 6-3 och 6-2 – då blir totalt antal games 25. Tittar man istället på två toppspelare, exempelvis i Grand Slamfinalen mellan 2 av de bästa spelarna kan man tippa att en 5 setsmatch slutar med resultatet 6-4, 6-7, 6-3, 3-6, 7-5. I detta fall blir totalt antal games 53. En fördel med denna typ av satsning är att man inte behöver satsa på vem som vinner, bara förutspå rätt resultat.

Det här är de 2 största och vanligaste strategier när man ska betta på tennis när det rör totalen. Det finns även fler strategier som kan vara ännu mer lönsamma. Man kan exempelvis betta på totalt antal serveäss, eller totalt antal dubbelfel under en hel match. Trots att dessa är mycket svårare att förutspå kan man med en ordentlig analys av spelaren; deras nuvarande form, hur stark serve spelaren har osv. Utefter denna analys kan man göra en kvalificerad gissning på utfallet.

Strategi för att satsa på turneringsvinnare

Om en match inte är spännande nog och man vill öka insatsen kan man satsa på turneringens vinnare. Detta är en enklare strategi än till exempel att satsa på rätt resultat eller antal dubbelfel. Om man vill satsa på en favorit kollar man spelarens seed, världsrankning och nuvarande form. Vet man att Federer har vunnit 7 Wimbledonfinaler, är i fantastisk form och är seedad nummer 1, då är detta en riktigt bra satsning. Som med alla andra satsningar är detta inte bombsäkert. Till exempel vann Lleyton Hewitt Wimbledon 2002 – men i 2003 slogs han ut i första omgången. Hade vi då satsat på honom att vinna 2003 hade det varit en stor besvikelse. Sist men inte minst finns det, när det är en toppturnering, alltid 3-4 spelare som har förmågan att vinna beroende på form och förutsättningar.

Så i stället för att satsa på att Federer vinner sin första match mot en oseedad med nästan ingen vinst. Har vi istället möjligheten att satsa på att han vinner hela turneringen. Detta kan medföra en lite större risk, men det är fortfarande en satsning med stor sannolikhet till vinst. Man får dessutom bättre avkastning i slutändan. Detta är även en bra bettingstrategi för dart.

Som vid de flesta bettingstrategier gäller följande; ju mer risk desto större avkastning. Dock kan man se till att man bettar med öppna ögon, men bara om man gjort en ordentlig analys. Detta ger dig den bästa chansen att hitta vinnaren – inte bara den som är mest uppenbar.