Fotboll betting | Strategierna som tar dig till vinst 2019

 Bettingstrategier för Fotboll

Det finns två typer av spelare på fotboll – möjligen fler, men i princip två huvudtyper. Det finns de som spelar för nöjet och passionens skull och de som bettar för att tjäna pengar. Den senare typen är de spelare som utnyttjar strategier för fotboll betting. Den största skillnaden mellan de två typerna är “rationalisering”. Kika gärna på våra speltips för att få de senaste betting tips med analyser!

Spelar men mest för nöjets skull satsar man ofta på sitt favoritlag eller sin favoritspelare. Denna typ av satsningar går oftast inte med vinst. Utan att göra en ordentlig analys av matchen är det ofta svår att förutspå utfallet i matchen. Ta till exempel en benhård West Ham-supporter, han skulle aldrig satsa emot sitt lag även om de spelar borta mot Manchester City. Lojaliteten kan lätt beundras men chansen att dessa typer av satsningar går med vinst är ganska liten (dock kan vinsten bli ganska stor om det går vägen). Givetvis är denna typ mycket roligare än att betta på det bästa laget, men om du inte ryggar det bättre laget kommer majoriteten av dina satsningar inte gå med vinst.

Till sist har vi de som spelar för att leva på betting. Dessa spelare spelar aldrig efter lojalitet utan spelar bara med syftet att vinna. De tittar objektivt på lagen som möts men gör även en grundlig analys av matchen innan de beslutar att satsa på ett utfall. Ett par saker som är vanliga att analysera är tidigare möten, nuvarande form, skador och även uteblivna spelare. När analysen börjar ta form vet man, nästan garanterat, vilket som är det starkare laget. När dessa typer av spelare tar sig an fotboll betting handlar det i 99% av fallen om att skapa en så säker vinst som möjligt. Låt oss studera några av de vanligaste strategierna när det kommer till fotboll betting!

Bäst fotbolls odds

Spelbolag Bonus
2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Registrera dig och gör din första insättning på 100 kr och din matchbonus på 100% kommer då krediteras till ditt konto. Du får hela 100 kr att spela med! Satsningar på 1.40 i odds eller högre räknas mot omsättningen för bonusen. Erbjudandet gäller endast nya kunder.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
500 kr med låga omsättningkrav! Hämta din bonus nu!
Få 50 kr för varje 1000 kr du spelar för, upp till 500 kr gratis! Du behöver omsätta i sportsbook med odds 1,80 eller högre för att räknas till omsättningskravet för erbjudandet. Pengarna får du direkt på ditt konto, utan några som helst omsättningskrav.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Hela 2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Pengarna på kontot inom 5 minuter! Hämta din bonus nu!
Host Fastbet finns inga insättningbonusar, men dem toppar det med att ha blixtsnabba uttag! Max 15 minuter tar ett uttag hos dem. Och inte nog med det, det krävs ingen verifiering där man skall skicka massa dokument. Det räcker med att logga in med Bank ID och så är man redo!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Störst utbud på spel och höga odds! Hämta din bonus nu!
Bet 365 matchar din kvalificerande insättning med spelkrediter (upp till 1.000 kr). Vilket innebär i princip att man får ett freebet på 1000 kr att spela för. Spelet måste läggas på 1.20 som minsta odds och vinsten får man på kontot direkt, utan några krångliga villkor.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Över/Under 2.5 mål

Efter att spela på ett rakt utfall är detta den mest populära formen när man ska betta på en fotbollsmatch. Strategin kan jämföras med bettingstrategier för boxning.  Om vi analyserar statistiken hamnar genomsnittet för antal mål per match på 2.5 mål, detta gäller alla ligor över hela världen. Den viktigaste uppgiften är att göra en gissning baserat på lagens tidigare prestationer. När man analyserat tidigare resultat bestämmer man sig för om resultatet kommer bli över 2.5 mål eller under 2.5 mål.

Strategin kommer med en hel del fördelar och kan ge dig ett par olika sätt att gå med vinst. Som vi alla vet är det omöjligt att ett lag gör 2.5 mål i en fotbollsmatch, men om man lägger ihop alla resultat och tar ut ett genomsnitt på matcherna, är detta värdet man får. Med tanke på att sannolikheten är 0% på att det blir 2.5 mål, är detta en så kallad jämn satsning. Det blir antingen över eller under, det finns inga andra möjligheter.

Om vi ponerar att vi spelar på under 2.5 mål, då blir detta en ganska tråkig match. Med tanke på att de enda resultaten som ger vinst är; 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-0 eller 0-2. Så fort det blir ett mål över 2.5 är satsningen förlorad. Det tråkiga med detta är att man oftast satsar på matcher som inte är speciellt spännande, och även matcher där man förväntar sig få mål. På grund av detta spelar man oftare på över 2.5 mål än under 2.5 mål. Det är ganska självklart att man hellre satsar på över 2.5 mål.

Att satsa över 2.5 mål 

Det finns många fördelar med att satsa på över 2.5 mål. Först och främst är detta ett utfall man oftast får bättre odds på. Självklart är oddsen annorlunda beroende på vilken liga du satsar i. Satsar man över 2.5 mål i LaLiga, med lag som Barcelona och Real Madrid, är chanserna stora att man går med vinst. I matcher som dessa ser man, normalt sätt, många mål. Då kan man inte direkt förvänta sig att oddsen ska vara speciellt höga, de brukar ligga runt 1.30. Om man istället bettar på över 2.5 mål i Frankrikes Ligue 1 eller Greklands Superleague kan oddsen hamna så högt som 2.50. Eftersom att man i dessa matcher normalt sätt ser lag som inte gör speciellt många mål. Det bästa när man satsar på över 2.5 mål i en match är att matcherna oftast är mer spännande, man vill ju att det ska bli fler mål. Ingen bryr sig om vem som gör målet, eller vem som vinner matchen, bollen i mål betyder pengar i fickan!

Det finns även ett par nackdelar med att satsa på över 2.5 mål, dock är dem inte så många. Hos vissa spelbolag erbjuds alternativ som exempelvis över 1.5 mål eller över 0.5 mål, chansen att lyckas är givetvis större. Enligt genomsnittet kommer ungefär 50% av satsningarna att vinna och 50% att förlora. Vi ska inte ens prata om frustrationen som växer när man väntar på det efterlängtade tredje målet… som inte riktigt kommer över linjen.

Att få det rätt

Ska man ha en bättre chans när man spelar på över/under ska man inte plocka utfallet ur tomma intet. Som med de flesta strategier för fotboll betting lönar det sig aldrig att bara gå på magkänslan. Ska man satsa på över 2.5 mål bör man analysera matcher där utfallet är minst 3 mål. Det är bättre att satsa på lag som regelbundet gör tre, eller fler, mål. Mycket bättre än att satsa på lag där utfallet varierar mellan 6 och 0 mål. Helt beroende på formen; bör dessa undvikas. Efter tre mål är gjorda spelare resterande, över huvud taget, ingen roll så att undvika dessa är en fördel – att göra tre mål oftare är, i detta fall, mycket bättre. I dagens läge, med vår moderna teknik, är det superenkelt att analysera lagens nuvarande form, men även deras målhistorik. I slutändan lönar det sig alltid att ta sig tiden till att göra en detaljerad analys. Ju mer information man har desto enklare är det att ta ett beslut.

Satsning mot favoritlaget

Att satsa mot sitt favoritlag kan vid första syn kännas riktigt löjligt. Varför ska man satsa på ett lag som inte ens är i närheten så bra som motståndarlaget? Det kan tyckas vansinnigt att satsa på Newport County i League 2 om de spelade mot ett av de bästa lagen i Premier League, exempelvis Tottenham. Faktum är att det inte är så löjligt som man först kan tro.

Som med alla andra strategier för fotboll betting måste man även i detta fall vara förnuftig när man tar sina beslut. Alla analyser ska göras grundligt och noggrant. För att gå med vinst när man använder denna strategi ska man analysera favoritlagets kommande matcher. Om de har matcher mot topplag samma vecka, vilket har väldigt stor betydelse – antingen i landets högsta liga eller i Europa League

Alla älskar en underdog

Om man snubblar över en match där man inte tror att det bättre laget kommer använda sina bästa spelare. Då kan det betala sig riktigt bra om man satsar på det otippade laget. Det kan inte bli mer intressant än så… och det kan även bli lite mer lönsamt. Innan matchen börjat lär oddset på att det sämre laget ska vinna vara ganska höga. Men så fort matchen börjat, och spelarna i det sämre laget märker att de har en chans att vinna, så kommer oddset sjunka ganska markant.

Det är precis här man ska lägga sin satsning. Chansen är stor att favoriten inte vill att det sämre  laget ska vinna, då kanske de sätter in en bättre spelare för att åtminstone klara oavgjort. Så om det i den första delen av matchen verkar osannolikt att det otippade laget kommer att vinna, kan man lägga sin satsning och öka sina chanser eftersom oddsen då är bättre. Det här är fantastiskt för alla matcher som bedöms ointressanta av det stora laget och kan då används som en möjlighet för B-laget att få sig en genomkörare.

Att satsa på oavgjort

När man använder strategier för fotboll betting kan man fokusera en hel del på oavgjorda matcher, vilket är helt olikt gentemot bettingstrategier för tennis. Systemet kräver, som alla andra, en ordentlig analys. Detta är strategin för fotboll betting där man måste hitta ett mönster. Det man letar efter är ett mönster där ett specifikt lag ofta spelar oavgjort. När man använder sig av denna strategi måste man lägga allt krut på ett specifikt lag. Lägger man märke till att ett lag ofta spelar oavgjort är detta ett bra val. Det viktigaste, som med alla andra strategier, är att analysera lagets föregående resultat och prestationer innan man tar ett beslut. Man skulle kunna säga att vissa ligor är bättre än andra när det kommer till denna strategi för fotboll betting. Man bör undvika LaLiga och istället fokusera på exempelvis League 1 i Frankrike eller den Bundesliga i Tyskland. Matcher som spelas i de två sistnämnda tenderar i att innehålla mindre mål än matcher i LaLiga.

Välj ett lag och se till att följa det hela säsongen, betta även alltid på oavgjort. Säg att vi väljer Marseille och satsar 100 kr på oavgjort. Om utfallet inte slutar oavgjort ökar man insatsen med 50% på nästa match (även då oavgjort) – så blir satsningen istället 150 kr. Det kommer inte dröja länge innan man vinner, och eftersom att man ökat insatsen progressivt kommer inte bara dina förluster minska, utan förhoppningsvis slutar säsongen med en bra vinst på kontot.

Att satsa på oavgjort är oftast riktigt tråkigt. Det är inte speciellt upphetsande att satsa på matcher som slutar oavgjort eller med få mål. Dock om man går in med tanken att det är en strategi för fotboll betting som kommer generera pengar, då kan det bli lite mer intressant.

Asian handicap

Detta är den bästa strategin för fotboll betting om man vill satsa på en match där resultatet är ganska uppenbart. Ofta reflekteras även oddsen på detta. Om vi tar ett exempel där Manchester City, på hemmaplan, tar emot Southampton är chanserna att Southampton vinner minimala. Man satsar då antingen på en rak vinst för Manchester City, vilket i sin tur ofta är ganska meningslöst på grund av att oddsen är så låga att man knappt får tillbaka insatsen.

Det här är en fantastisk strategi att använda sig av för fotboll betting om man vill satsa på en match där resultatet verkar uppenbart och oddsen reflekteras därefter. Om Manchester City spelar hemma mot Southampton är chanserna att Southampton ska vinna minimala. Så man kan antingen satsa på Manchester City, vilket är ganska meningslöst då oddsen kommer att vara så låga att man knappt får tillbaka insatsen, eller kan man satsa på Southampton som kanske har höga odds men chansen att vinna är tämligen långsökt. Det är här strategin för asian handicap kommer till sin rätt.

Idag erbjuder de bästa spelbolagen odds på asian hadicap, detta gör att matcherna som egentligen inte är så roliga att betta på blir mycket mer intressanta att titta på. I ren enkelhet betyder detta att laget får ett målhandikapp.

Låt oss ta ett exempel:

Manchester City tar emot Southampton, denna typ av möte ger inte speciellt mycket värde då Manchester City är en given vinnare.

Om vi istället lägger ett asian handicap på 1 (0 – 2.5) blir matchen inte bara mer spännande, utan oddset blir även högre och du ökar din potentiella vinst.

Lägger man denna typ av asian handicap på Manchester City börjar de matchen med -2.5 mål. Då måste Man City vinna över Southampton med över tre mål för att räknas som vinst.

Å andra sidan kan vi istället satsa på vinst för Southampton och -2.5 asian handicap på Man City. Då vinner Southampton om Man City inte gör över 3 mål. Detta gör att matchen blir mycket jämnare och Southampton har en större chans att vinna. Det är inte bara lättare för Southampton att vinna utan du får även mycket bättre odds på utfallet.

Så vad händer då om ditt asian handicap är 1 (0 – 2), och Manchester City vinner med 2 mål? Med tanke på att Manchester City började matchen med -2 mål räknas utfallet som oavgjort.

Det bästa med asian handicap är att man får tillbaka insatsen om matchen slutar oavgjord.

Double handicap

Det finns även en variation av denna strategi för fotboll betting som även den ändrar oddset. Ibland kan ett lag ha två olika handicap i samma val. Exempelvis kan Manchester City ha 1 (0 – 2) och 1 (0 – 2.5). Detta betyder att spelbolaget delar din insats i två delar, en på -2 och en på -2.5. Om Manchester City vinner med 2 mål kommer bara halva insatsen betalas ut (den halva som svarar mot handikapp 1 (0 – 2). Om de istället vinner med 3 mål vinner du på hela satsningen.

Ett annat scenario där Double handicap passar bra är när 2 väldigt jämna lag ska mötas. Exempelvis om Manchester City möte Manchester United, bägge lagen är i toppform. Då satsar man på 0 i handicap, alltså på en normal vinst. Fördelen med detta är att man får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjord. Detta skulle ju exempelvis inte ske om du satsat på ett rakt utfall utan handicap.

Scorecast / Wincast-strategi

Detta är strategin för fotboll betting där man kan tjäna riktigt bra med pengar. Av denna anledning börjar strategin uppmärksammas mer och mer. Men vad är det egentligen? Och hur ska vi gå tillväga för att använda den på rätt vis?

Wincast

Den första typen är Wincast. Denna typ av satsning kan jämföras med Double handicap. Istället satsar man på 2 olika utfall i en match, exempelvis vilket lag som vinner matchen samt vem som gör mål. Om ett av utfallen är rätt, och det andra fel, blir det ingen vinst. Båda utfallen måste vara rätt gissade om din satsning ska vinna.

Scorecast

När vi satsar på en Scorecast marknad är denna likvärdig men drar idén lite längre. Satsningen är även denna liknande Double handicap, dock måste man ha lite mer information; inte bara vem som kommer vinna eller vem som gör mål, utan man måste även förutspå ett korrekt slutresultat.

Låt oss ta ett exempel:

Liverpool tar emot Everton, här kan man lägga en Wincast på att Liverpool vinner samt att Firmino gör ett mål i matchen. Om bägge utfall inträffar – Liverpool gör tre mål och Firmino gör ett av dessa, då går du med vinst; om Liverpool istället förlorar, eller spelar oavgjort, eller om Firmino inte lyckas hitta nätet, är satsningen förlorad.

Satsar man istället på en Scorecast marknad kanske man förutspår att Liverpool kommer slå Everton med 3-1 samt att Firmino gör mål. För att du ska gå med vinst räcker det inte med att Liverpool vinner och Firmino gör mål, utan resultatet måste bli 3-1 samt att Firmino för mål.

Detta kan tyckas vara en komplicerad typ av satsning. Därav hittar du alltid riktigt bra odds på en Scorecast marknad än du gör på ett rakt utfall. Om man beslutar sig för att satsa på en Scorecast marknad är analysen som vanligt nyckeln till framgång.

Att ha i åtanke innan man satsar på en Scorecast marknad:

 Först av allt, en grundlig analys

 Lagets utveckling

 Matchspridningen

 Vilka spelare som nyligen presterat bäst

Detta är en strategi för betting som passar de modigaste, mer kunniga spelarna. Om man tar sig tid att analysera, har förståelsen och är modig nog att satsa med lite mer risk. Då kan denna strategi för fotboll betting verkligen löna sig. Det är dock en stor risk att ta, men som vi alla vet, med stora risker kommer stora belöningar. Att satsa på en Scorecast marknad är definitivt inte till för de som bettar baserat på tur.