Betta på Boxning | Hitta bäst strategier för boxning betting 2019

 Bettingstrategier för Boxning

Betting på tungviktare: att maximera betting på boxning med vinnande strategier

Med betting på boxning är det frågan om två individer. Det finns 3 huvudsakliga resultat, antingen vinner eller förlorar boxaren, eller så blir det oavgjort, enkelt. Dock finns det många andra variabler att basera sina strategier på snarare än att bara satsa på vinnaren. Vinnaren kan vinna på knock-out eller poäng. Han kan vinna i första ronden eller i tolfte ronden. Han kan också vinna med ett högt antal poäng eller ett lågt antal poäng. Han kan även vinna nästan alla ronder eller bara en liten majoritet. Alla dessa variabler garanterar att det finns mycket bra bettingstrategier när man ska betta på boxning. Dessa strategier ser till att man får bästa möjliga avkastning på satsningen, så länge man vet vad man gör.

 

Bästa boxningsodds!

Spelbolag Bonus
2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Registrera dig och gör din första insättning på 100 kr och din matchbonus på 100% kommer då krediteras till ditt konto. Du får hela 100 kr att spela med! Satsningar på 1.40 i odds eller högre räknas mot omsättningen för bonusen. Erbjudandet gäller endast nya kunder.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
500 kr med låga omsättningkrav! Hämta din bonus nu!
Få 50 kr för varje 1000 kr du spelar för, upp till 500 kr gratis! Du behöver omsätta i sportsbook med odds 1,80 eller högre för att räknas till omsättningskravet för erbjudandet. Pengarna får du direkt på ditt konto, utan några som helst omsättningskrav.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Hela 2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Pengarna på kontot inom 5 minuter! Hämta din bonus nu!
Host Fastbet finns inga insättningbonusar, men dem toppar det med att ha blixtsnabba uttag! Max 15 minuter tar ett uttag hos dem. Och inte nog med det, det krävs ingen verifiering där man skall skicka massa dokument. Det räcker med att logga in med Bank ID och så är man redo!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Störst utbud på spel och höga odds! Hämta din bonus nu!
Bet 365 matchar din kvalificerande insättning med spelkrediter (upp till 1.000 kr). Vilket innebär i princip att man får ett freebet på 1000 kr att spela för. Spelet måste läggas på 1.20 som minsta odds och vinsten får man på kontot direkt, utan några krångliga villkor.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Moneyline-strategi för boxning

Detta är verkligen så enkelt som att satsa på den man tror kommer vinna fighten. Det är enkelt, det är snabbt och normalt är det ett av de enklaste resultaten att satsa på. Givetvis, ju enklare det är att hitta vinnaren desto mindre avkastning får man på sina pengar. Med en moneyline-satsning är det viktigaste att välja vem som vinner fighten. Här använder moneyline-satsningar oddsen för att jämna ut konkurrensen. Om man satsar på en boxare som har låg sannolikhet att vinna har man en större chans till bättre avkastning.

När man tittar på olika bettingsidor för att göra en moneyline-satsning är den viktigaste aspekten siffrorna som finns sidan om boxaren. Om numret är negativt så är denna boxare favorit, om det istället är ett positivt nummer anses boxaren vara underlägsen. Dock, om fighten är jämn, kan båda boxarna ha negativa nummer. Låt oss ta ett exempel på hur det kan se ut:

Anthony Joshua -230

Dillian Whyte +240

Det negativa numret vid sidan om Anthony Joshua visar att han är favoriten i fighten, och Dillian Whyte är den som anses underläge. Med dessa siffror skulle man, om man satsar på att Anthony Joshua ska vinna, vara tvungen att satsa 2300 kr för att få en vinst på 1000 kr. Insatsen skulle då vara 2300 kr, och om han vinner får man tillbaka 3300 kr.

Betta på underdog

Å andra sidan, om man tittar på oddsen och av någon anledning tror att Dillian Whyte skulle kunna vinna. Då skulle vi med dessa odds få en utbetalning på 3400 kr, om vi som i föregående exempel satsade 1000 kr. Om man betta på en underdog kommer utbetalningen bli bra mycket större om den sämre spelaren vinner.

Givetvis vet spelbolagen vad de talar om, så om man använder denna strategi när man ska betta på boxning är det säkrast att satsa på favoriten. Man får kanske inte lika stora vinster, men man kommer mest troligt gå med vinst. Detta är en enkel och stabil strategi för de som inte är sugen på att ta större risker. För att få så bra vinst som möjligt kan ni kika på spelbolagen som erbjuder bäst odds.

Bettingstrategi över/under

Om man känner sig trygg i fighten kan man alltid använda strategin över/under när man ska betta på boxning. Precis på samma vis som när man satsar över/under i en fotbollsmatch. Tror man att Anthony Joshua inte bara vinner utan att han vinner snabbt – man kan även satsa på att han vinner, men att fighten pågår till slutet, då fungerar denna strategi utmärkt när man ska betta på boxning. När man använder strategin över/under spelare det egentligen ingen roll vem som vinner, så länge fighten varar den tiden man satsat på.

Om man exempelvis satsar på under ett visst antal ronder, och tror att Anthony Joshua kommer vinna, spelare det ingen roll om Dillian Whyte vinner tidigt. Allt beror på att fighten ska sluta under ett visst antal ronder (under det antalet du satsat på).

En satsning på över/under kan se ut så här:

Anthony Joshua v Dillian Whyte

Över 11.5 ronder (-180)

Under 11.5 ronder (+150)

Här satsar man på att fighten kommer att vara över eller under 11.5 ronder. I detta exempel tror spelbolagen att favoriten är över 11.5, eftersom det har ett negativt nummer vid sidan om. Om man satsar 1800 kr på över 11.5, blir vinsten 1000 kr, utbetalningen blir alltså 2800 kr. Om man satsar 1000 kr på att den kommer att vara under 11.5 ronder får man en vinst på 1500 kr, vilket innebär att man får en utbetalning av 2500 kr.

Satsa över

Om man istället satsar på att fighten varar över 11.5 ronder måste den pågå åtminstone halvvägs genom tolfte ronden om du ska vinna. Så fort klockan i tolfte ronden tickar över 1 minut och 30 sekunder har man vunnit. Många tror att det är halvvägs genom elfte ronden, men över 11.5 innebär att fighten måste vara minst 11.5 hela ronder, vilket för det lite svårare att förutspå.

En annan sak att ha i åtanke är att om fighten blir avbruten innan dess, oavsett anledning, är ditt bet förlorat. Även om det är ett domarfel, eller att något utanför ringen gör att fighten stoppas, har det ingen betydelse. Man har satsat på att fighten ska pågå över 11.5 ronder, gör den inte det förlorar man. Med detta i åtanke är det inte bara boxarna som ska analyseras, utan även domaren.

Satsar på över så vill man verkligen inte ha en domare som är ökänd för att stoppa en fight i tidigt skede. Han får heller inte ha en historik av tidiga stopp. Det finns ett par domare som föredrar att låta boxarna slåss till slutet. Dessa domare är de man vill ha när man satsar på över antal ronder. Vissa domare i England, exempelvis Howard Forster, är en domare som föredrar tidiga stopp. Därav är det inte lämpligt att satsa över när han dömer. Till skillnad från Foster har vi till exempel Victor Loughlin, som låtit ett par stora fighter pågå ända till slutet utan att stoppa dem.

Strategin för vinstmetod

Denna strategi kommer kräva att man känner till boxarnas förmåga. Man måste se vilka möjligheter som finns att domaren faktiskt kommer stoppa fighten innan den är slut. Det finns i regel bara 5 olika utfall i en boxningsfight, och denna strategi kräver att man väljer ett av dessa utfall. Bägge boxare kan vinna på poäng på grund av att fighten stoppas, eller slutar oavgjord. Vad vi ska göra här är att analysera både domare och boxare för att komma fram till vilket utfall man tror på mest. Låt oss ta ett enkelt exempel:

Anthony Joshua vinner pga avbruten fight -180

Anthony Joshua vinner på poäng +180

Dillian Whyte vinner pga avbruten fight +1100

Dillian Whyte vinner på poäng +350

Oavgjort +2750

Att förstå siffrorna

Om vi kikar på ovanstående siffror ser vi att spelbolagen tror att utfallet i fighten blir vinst till Anthony Joshua genom en avbruten fight. Det spelar ingen roll när den stoppas, även om det är i första ronden eller i tolfte ronden. Satsar vi 1800 kr på denna fight får vi en utbetalning på 2800 kr, alltså 1000 kr i ren vinst. Vi ser ganska enkelt att spelbolagen ser andra utfall högst osannolika. Om vi lägger 1000 kr på något av de andra utfallen kommer en poängvinst för Anthony Joshua ge en utbetalning på 1800 kr, 11,000 kr på att Dillian Whyte vinner på grund avbruten fight, 3500 på att Dillian Whyte vinner på poäng och om fighten slutar oavgjord ser vi en otrolig utbetalning på hela 27,750 kr.

Ju högre siffra desto lägre chans är detta utfall, även om det är ett möjligt utfall. Om man vill ha så låg risk som möjligt ska man med denna strategi alltid satsa på favoritens utfall. Å andra sidan, om man inte störs av en större risk och accepterar att en förlust är mer sannolik än en vinst, kan man vinna stora pengar genom att satsa på ett resultat med mindre sannolikhet.

Strategi för att satsa på ronder

Detta är en liknande strategi som över/under när man ska betta på boxning, dock med något högre risk. Här ska man komma fram till hur många ronder man tror att fighten kommer pågå. Satsar man under tror man att domaren kommer stoppa fighten vid något tillfälle mellan rond 1 och 11. I detta fall bör man vara lite mer specifik. Man behöver göra djupare analyser angående nuvarande form hos båda boxarna, och även undersöka domaren väldigt noga.

Att satsa på antal ronder kräver helt enkelt att man beslutar sig för i vilken rond man tror att domaren stoppar fighten. Detta är definitivt ett av de mer avancerade sätten att betta på boxning. Även om man känner till boxarnas nuvarande form och vet att det kommer bli ett tidigt stopp är det ändå svårt att förutspå när detta sker. Det kan vara i de tre första ronderna då det finns så många variabler att ta hänsyn till. Det är anledningen till att det här är en boxningsstrategi som ger ganska hyggliga odds. Givetvis blir oddsen lägre i de tidigare ronderna om det finns en uppenbar vinnare. Är fighten mer jämn, desto längre den pågår ju lägre blir oddsen.

Om man inte känner sig säker på att välja en speciell rond kan man välja att utnyttja rondgrupps-strategin när man ska betta på boxning. Denna kommer att gruppera vissa ronder tillsammans. Uppenbarligen är ens chanser att vinna bättre om man tror att domaren kommer att stoppa fighten tidigt, och man kan välja att satsa på att fighten slutar i rond 1, 2 eller 3. Ibland finns upp till 6 olika ronder grupperade tillsammans när man betta på boxning. Ju mer ronder som grupperats samman desto lägre odds. Ju större risk man tar, som i de flesta strategier, desto bättre avkastning. Bästa valet i rondsatsnings-strategin när man ska betta på boxning är att välja mindre grupper. På så sätt är det större chans att man får en bättre vinstmarginal.