Betta på hockey odds - Spela på hockey | sportsbettingsverige.se

 Bettingstrategier för Ishockey

Hockey odds – Spela på ishockey

Att betta på hockey odds är en väldigt stor marknad i Sverige, detta på grund av att ishockey är en av de populäraste sporterna i vårt avlånga land. Speltips för hockey har blivit oerhört populära. Anledningen till att hockey odds har blivit så populära är på grund av att marknaden är dynamisk och svänger mycket mer än andra marknader. Det absolut bästa med att betta på hockey är att matchen oftast är spännande ändå in i slutminuterna. Till skillnad från en fotbollsmatch som i vissa fall bara är spännande i 45 minuter och resterande 45 minuter kan ibland vara en pina.

Hockey är faktiskt en av sporterna i Sverige som drar mest publik till arenorna. Personligen tror jag det handlar om vilken action man får uppleva när man ser en hockeymatch i arenan. Skillnaden mellan att gå och se matchen live i arenan jämfört med att se den på TV är enorm. Det snabba tempot och den tuffa spelstilen är nog det som lockar mest. Att poängen kan skilja sig markant från den ena perioden till den andra är även det en stor anledning till att ishockey är så populärt i Sverige. Hockey är en sport som är relativt svår att betta på, vilket tar oss till frågan: Hur blir man framgångsrik på hockey odds? Häng med så går vi igenom olika spelformer, strategier samt vad som är värt att fokusera på!

Bästa bonusar just nu!

Spelbolag Bonus
2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Registrera dig och gör din första insättning på 100 kr och din matchbonus på 100% kommer då krediteras till ditt konto. Du får hela 100 kr att spela med! Satsningar på 1.40 i odds eller högre räknas mot omsättningen för bonusen. Erbjudandet gäller endast nya kunder.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
500 kr med låga omsättningkrav! Hämta din bonus nu!
Få 50 kr för varje 1000 kr du spelar för, upp till 500 kr gratis! Du behöver omsätta i sportsbook med odds 1,80 eller högre för att räknas till omsättningskravet för erbjudandet. Pengarna får du direkt på ditt konto, utan några som helst omsättningskrav.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Hela 2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Pengarna på kontot inom 5 minuter! Hämta din bonus nu!
Host Fastbet finns inga insättningbonusar, men dem toppar det med att ha blixtsnabba uttag! Max 15 minuter tar ett uttag hos dem. Och inte nog med det, det krävs ingen verifiering där man skall skicka massa dokument. Det räcker med att logga in med Bank ID och så är man redo!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Störst utbud på spel och höga odds! Hämta din bonus nu!
Bet 365 matchar din kvalificerande insättning med spelkrediter (upp till 1.000 kr). Vilket innebär i princip att man får ett freebet på 1000 kr att spela för. Spelet måste läggas på 1.20 som minsta odds och vinsten får man på kontot direkt, utan några krångliga villkor.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Hur spelar man ishockey?

En hockeymatch varar i 60 minuter, uppdelat i tre perioder på 20 minuter vardera. Pausen mellan perioderna brukar vara ca 18 minuter, beroende på vilken liga matchen spelas. Om vi räknar med pauserna så varar en hockeymatch, beroende på avblåsningar och dylikt, ungefär 2 timmar och 15 minuter. Efter varje period byter man sida, vilket gör det jobbigt för spelarna då ena laget får längre avstånd till avbytarbåset.

Truppen

Varje lag har ungefär 25 spelare som ständigt byter ut varandra, tiden för en spelare på isen varierar en hel del, men de brukar handla om ½ till 1 minuts speltid åt gången. Detta kan verka kort om man jämför med en fotbollsmatch, men om ni någon gång åkt skridskor kan ni säkerligen förstå vilken kondition som krävs för att mäkta med de tuffa närkamperna och det höga tempot. Kedjan (anfallet) innehåller tre spelare; vänsterforward, högerforward och centern som spelar i mitten. Centerns jobb är att ta alla tekningar och har generellt sett huvudrollen i laget, alltså den som ser över spelet och tar en mer ansvarsfull roll i försvaret. Som forward i ett hockeylag är den huvudsakliga uppgiften att, såklart, föra pucken framåt för att göra mål.

Utrustning

Ishockey spelas med en puck, skridskor och hockeyklubbor. Pucken är gjord av hårt gummi för att få bättre glid på isen och klubborna är traditionellt gjorda i trä. Dock, på senare år har man tagit fram klubbor gjorda i kolfiber. Att man började tillverka hockeyklubbor i kolfiber är dels på grund av materialets lätta vikt, men även på grund av att kolfiber är ett av de starkaste mest flexibla materialen. Skridskorna är  vasst slipade för att få bra grepp i isen inför snabba vändningar.

För att skydda sig mot alla hårda tacklingar är varje spelare täckt av diverse skyddsutrustning, utrustningen väger drygt femton kilo. Dock ser målvaktens utrustning väldigt annorlunda ut. Målvaktens hjälm är täckt av ett galler för att skydda ansiktet mot pucken som färdas upp emot 160 km/h. Klubban är även den annorlunda, den är bredare och har ett större blad, allt för att täcka så mycket yta som möjligt.  Målvaktens handske liknar till viss del handsken man använder i baseboll, dock är den vadderad med ett skydd för underarmen, likaså är handsken på andra handen vadderad på liknande vis. Med tanke på att pucken färdas så pass snabbt, men även att den är stenhård, måste målvakterna vara ordentligt skyddade.

Powerplay och boxplay

Varje lag har 6 spelare i rinken som det så fint kallas, en målvakt och fem utespelare. I en hockeymatch ser man mycket action och ett galet snabbt tempo, detta genererar ofta många utvisningar vilka varar i två minuter. Dessa utvisningar skapar vad som kallas powerplay och boxplay.

Powerplay innebär att ett lag har övertag och spelar med fem utespelare mot fyra, och man kan nästan, beroende på vilka lag som spelar, räkna med minst ett mål åt laget som spelar powerplay.
Boxplay har ni säkert redan räknat ut vad det betyder, boxplay är den raka motsatsen till powerplay. Man spelar alltså fyra utespelare mot fem och kan ofta vara en tuff utmaning. Anledningen att det heter boxplay och powerplay är för att laget som spelar boxplay har formationen av en box, en rektangulär formation för att täcka så mycket som möjligt framför mål. Man skulle faktiskt kunna se det som att boxplay spelas med två backlinjer. Och att det heter powerplay beror på att laget som har fem spelare mot fyra har ett stort övertag.

Vilka bettingsidor erbjuder hockey odds?

Generellt sett skulle man kunna säga att i princip alla bettingsidor erbjuder spel på hockey odds. Att ishockey är en av Sveriges största sporter kommer inte som en chock, och självklart vet även spelbolagen om detta. Med detta sagt förstår vi att alla de bästa spelbolagen erbjuder odds på ishockey. Letar du efter spelbolag med hockey odds hittar du dem i våra recensioner.

I recensionerna går vi igenom allt som bettingsidan står för, hur bra är deras kundtjänst, vilka metoder erbjuder sajten för uttag, hur enkel är sajten att navigera. Och självklart det som drar oss till en ny bettingsida, välkomstbonusen. Vi går även igenom omsättningskraven för alla bonusar, både välkomstbonusar och lojalitetsbonusar.

Strategier för hockey odds

Nu kommer vi in på det roligaste ämnet i denna artikel, hur bettar man på hockey odds? Ja, ishockey är en av de sporterna som är svårast att förutspå resultatet, men det som är charmen med det hela. Om du lägger ner tid och energi på att grotta ner dig i statistiken kommer du se lönsamma vinster om du bettar på ishockey. Det finns en hel del saker man bör ha i åtanke när man gör sin analys, det går vi in närmre på lite senare. Som nybörjare i betting-världen börjar man oftast betta på fotboll. Anledningen till detta är för att fotbollsmatcher, till en början, i regel är enklare att analysera och förutspå än hockeymatcher.

I hockeymatcher har man liknande spelformer som när man bettar på fotboll; båda lagen gör mål, moneyline, handikapp (som i hockey kallas puckline), över/under, ligavinnare och matchvinnare. Som nybörjare bör man hålla sig till den vanligaste spelformen 1X2, alltså att förutspå vem som vinner matchen eller om lagen spelar lika.

Olika spelformer

Som inom alla andra sporter finns det ofantligt många marknader att välja mellan, vissa är enklare att förstå och vissa är svårare. Här går vi igenom de vanligaste spelformerna svenskarna använder sig av när de ska betta på hockey odds.

Moneyline

Moneyline är nästan samma sak som att tippa 1X2. Man satsar alltså på att ett av lagen vinner matchen. Dock är det lite annorlunda, betting på moneyline inkluderar fulltid, förlängning och straffar. Vilket innebär att ett likaresultat försvinner helt och endast två utfall finns kvar – vinst eller förlust.

Matchvinnare

Detta är troligtvis den vanligaste spelformen vi har när det kommer till betting på nätet. Helt enkelt ett vanligt 1X2 bett. Att detta är den vanligaste spelformen är inte speciellt konstigt med tanke på att den även är enklast att förutspå. Gör man sina analyser rätt och håller sig till betting på matchvinnare kan det i längden inte gå fel. Att notera är att ett matchresultat enbart räknas om matchen avgörs på fulltid, alltså räknas inte en vinst genom straffar.

Vinnare

Att tippa på vinnaren innebär i all enkelhet att man förutspår laget som vinner ligan, turneringen eller cupen. Detta är en riktigt bra spelform som ger dig lite extra spänning under säsongens gång. Ligor och hockeyturneringar som följs flitigt av svenskarna är främst SHL, Hockeyallsvenskan, NHL och Stanley Cup. Utöver de populäraste ligorna har vi även KHL EHL VM och OS.

Handikapp även kallat puckline

Även om du inte är familjär i bettingvärlden har du säkert hört talas om handikapp-betting. De flesta tycker att denna spelform är svår och komplicerad, men helt ärligt är det faktiskt ett fall av solklar logik. Det finns flera olika spelformer när det kommer till att betta med hjälp av handicap, men låt oss ta den enklaste till att börja med.

Den allra enklaste formen av ett handicap-bet är ett 2-vägs handikapp, och fungerar såhär:

Vi tar en match i SHL som exempel, Färjestad – HV71. Ett lämpligt 2-vägs handikapp där vi satsar på att Färjestad vinner är ett försprång till HV71 på 1.5 mål. Väl inne på bettingsidan ser det i de flesta fall ut såhär:

Färjestad – HV71: 2-vägs handikapp (0:1.5)

När matchen börjar så ”leder” HV71 med 1.5 mål, vilket betyder att Färjestad måste göra två mål innan de tar ledningen. Att HV71 ett försprång innebär i enkelhet att det är ett sämre lag och oddsen på att Färjestad vinner är alldeles för låga. Tror man att Färjestad vinner med större marginal går det nästan alltid att öka försprånget ytterligare för att få ännu bättre odds på utfallet.

Över/Under

Över/under är en rolig och faktiskt ganska enkel marknad för er som är nybörjare. Till skillnad från fotboll har vi inom hockey ett målgenomsnitt på 5, vilket innebär att genomsnittet på antal mål gjorda under en match hamnar på just fem. Förutom att det är en relativt enkel marknad för hockey odds har vi även fördelen att det inte krävs en djupgående analys. Ofta räcker det med att undersöka hur de två lagen presterat under deras senaste fem matcher, och även hur matcherna mellan de två lagen slutat i tidigare möten. Och som vanligt ska vi såklart forska i om lagen har skadade spelare, vem som står i mål och även vart matchen spelas. Är det exempelvis en match i NHL är de sistnämnda allra viktigast eftersom tidsskillnaden kan vara enorm.

Målmarknader

De största bettingsidorna, exempelvis 888sport, erbjuder målmarknader på alla de högsta hockeyligorna, och det finns en hel drös att välja mellan:

Totalt antal mål – Exakt hur många mål som görs i matchen.

Totalt antal mål av ett lag – Exakt hur många mål som görs av ett visst lag i matchen.

Totalt antal mål udda/jämnt – Om det totala antalet mål i matchen är ett udda eller jämnt tal.

Båda lagen gör mål – Säger sig självt, kommer båda lagen göra mål eller inte?

Totalt antal mål i period 1/2/3 – Här kan man satsa på exakt hur många mål som görs i de respektive perioderna, var för sig eller om man känner sig riktigt säker, varför inte förutspå alla perioderna.

Spelare gör mål – Om en viss spelare kommer göra mål i matchen.

Tiden för nästa mål – Hur lång tid tar det innan ett av lagen gör nästa mål? Förekommer oftast inom olika tidsramar med ett par minuter i varje.

Rätt resultat – Här ska man förutspå ett korrekt matchresultat. Detta är troligtvis det svåraste, inte bara inom ishockey, att förutspå i en match.

Analysera laget och spelarna

Precis som när man bettar på andra sporter är analysen av lagets tidigare prestationer och nuvarande form av högsta vikt. Att exempelvis veta vem som vaktar kassen är en av de viktigaste faktorerna att beräkna innan man bettar på hockey odds. Att hitta denna typ av information kan ibland vara väldigt krävande, i slutändan lönar det sig dock att dra fram så mycket information om lagen som möjligt.

Att hålla koll på lagens vanligaste startfemmor är även det att föredra. Anledningen är för att man kan analysera tränarens upplägg och strategier på ett helt annat vis.

Livebetting på hockey

Vi alla vet att betting får spänningen att stiga, adrenalinet att pumpa och känslan när ditt spel sitter är obeskrivlig. Som tidigare nämnt är livebetting på hockey odds inget att rekommendera om du inte känner sporten väl. Om du ändå vill testa på att betta live på ishockey bör du vara vaken, ha koll på lagens powerplay samt vilka byten som sker.

Med tanke på att ishockey är en så pass fartfylld sport kan det vända snabbt. Det räcker att ena laget får en utvisning och tvingas till boxplay. Vill man då satsa på att laget som spelar powerplay gör mål bör man vara snabb, för att så fort som möjligt lägga en slant på att laget gör mål innan oddset sjunker.

Populäraste hockeyligorna

Ishockey är en sport som breder sig över hela norra delen av ekvatorn. Störst är sporten i USA, Ryssland och självklart i Norden. Men vilka är de populäraste hockeyligorna? NHL och KHL är de största ligorna men SHL faller inte långt därefter. Med tanke på att SHL faktiskt är den ligan i världen som levererar flest kvalitetsspelare till NHL. På senare år har man börjat kalla SHL för den svenska backfabriken, just för att leveransen av dominerande backar är så stor.

En vanlig fråga man kan ställa sig innan man ger sig in för att betta på hockey odds är vilken liga som är bäst att betta på. Detta varierar såklart från person till person och beror helt och hållet på vad som passar dig bäst. Gillar du att sitta uppe sent är helt klart NHL att föredra. Tycker du bäst om att titta på Hockeyallsvenskan, då bettar du på matcher i den ligan. Så att det finns en specifik liga som är bäst att betta på är faktiskt inte sant. Frågan är istället vilken liga som intresserar dig mest. Man väljer helt enkelt ligan man har mest kunskap inom. Så ta fördel av kunskapen, gör dina analyser och håll dig, till en början, till vanlig 1X2-betting.