Formel 1 betting - Framgångsfull betting på motorsportens diamant

 Formel 1 – F1 bettingstrategi

Formel 1 – F1 bettingstrategi

Formel 1 är motorsporten där världens bästa förare tävlar om förstaplatsen i över 350 km/h. I snart 70 år har denna motorsport fängslat fansen på grund av lyxen och adrenalinet som skapas i dessa hastigheter. Denna guide ger dig kunskapen för att börja med Formel 1 betting, samt hur man använder en F1 strategi.

Hur använder man en F1 strategi?

Det finns flera faktorer att analysera för att bli framgångsrik när man sysslar med Formel 1 betting. Det allra viktigaste är hur föraren presterar och hur duktig han är, men även hur F1-bilen presterar. För att attackera F1 betting med framgång ska man kolla på förarnas tidigare prestationer, men även hur stallet presterat. Vissa stall ställer nämligen upp med mer än en bil och förare.

Bästa bonusar just nu!

Spelbolag Bonus
2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Registrera dig och gör din första insättning på 100 kr och din matchbonus på 100% kommer då krediteras till ditt konto. Du får hela 100 kr att spela med! Satsningar på 1.40 i odds eller högre räknas mot omsättningen för bonusen. Erbjudandet gäller endast nya kunder.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
500 kr med låga omsättningkrav! Hämta din bonus nu!
Få 50 kr för varje 1000 kr du spelar för, upp till 500 kr gratis! Du behöver omsätta i sportsbook med odds 1,80 eller högre för att räknas till omsättningskravet för erbjudandet. Pengarna får du direkt på ditt konto, utan några som helst omsättningskrav.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Hela 2000 kr i bonus! Hämta din bonus nu!
Pengarna på kontot inom 5 minuter! Hämta din bonus nu!
Host Fastbet finns inga insättningbonusar, men dem toppar det med att ha blixtsnabba uttag! Max 15 minuter tar ett uttag hos dem. Och inte nog med det, det krävs ingen verifiering där man skall skicka massa dokument. Det räcker med att logga in med Bank ID och så är man redo!
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Störst utbud på spel och höga odds! Hämta din bonus nu!
Bet 365 matchar din kvalificerande insättning med spelkrediter (upp till 1.000 kr). Vilket innebär i princip att man får ett freebet på 1000 kr att spela för. Spelet måste läggas på 1.20 som minsta odds och vinsten får man på kontot direkt, utan några krångliga villkor.
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Startposition – F1 betting

Att kvala in till pole position (den förare som startar på första plats) på Monza gav en vinstchans på hela 83% över de senaste 12 loppen. Medans pole position på Canadian GP i Montreal bara gav en vinstchans på 33%. Detta ger oss en förståelse hur viktig denna startposition är, dock skiljer det sig mycket från bana till bana.

Om vi exempelvis kikar på banan i Monaco som körs på gatan kan vi enkelt räkna ut hur svårt det är att köra om. Med tanke på att gatorna stängs av för Monaco GP är banan väldigt smal – att starta på pole position i Monaco brukar garantera vinst. Att förstå hur viktig startpositionen är i ett F1 lopp är A och O, att välja en vinnare innan kvalet avgörs är ett stort NEJ.

Däck

Hur materialet i däcken ser ut är även det mycket viktigt. Beroende på hur banan ser ut skiftar hårdheten i gummit. Här kommer ett par saker att tänka på gällande däck inom Formel 1 betting:

 Hur påverkas däcken av asfaltens struktur

 Stallens strategi gällande hårdhet på gummi

 Hur förarnas körstil ser ut

Sedan Pirelli kom tillbaka som officiell däcktillverkare har vi sett fäste för bilarna som aldrig förr. Detta har skapat mer spänning och möjligheter att köra om, vilket i sin tur har gjort det enormt viktigt för Formel 1 betting att faktiskt förstå materialet i däcken.

Vädret

Precis som i all motorsport är vädret en stor faktor i hur de olika förarna kommer att prestera. Därav är det viktigt att göra en koll på hur vädret kommer vara under loppet. För att förutspå hur kvalet kommer sluta kan man kika på hur förarna presterat i olika väderförhållande. Om vi jämför hur viktigt vädret är när man bettar på fotboll med Formel 1 betting är det senare mycket viktigare.

När vädret är bra, banan är varm och solen skiner har vädret väldigt lite påverkan på resultaten. Men när temperaturen i asfalten sjunker och regnet börjar titta fram har detta extremt stor påverkan på resultaten. Ett par saker att undersöka när det kommer till väderförhållanden:

 Hur de olika förarna presterar i dåligt väder – nybörjare kan få det tufft

 Historiska väderförhållanden

 Nuvarande väder

Banans struktur

Att förstå en banas struktur såväl som att jämföra den med förarens kunskaper men även hur bra bilen presterar på de olika banorna är av största vikt. Varje bana är annorlunda och bör attackeras specifikt eftersom varje bana ger nya utmaningar.

Ta exempelvis Bahrain GP, denna bana i mellanöstern har många sektioner som ger förarna och bilarna en grym utmaning om man jämför med andra banor. Lopp på denna bana är riktigt roliga att titta på eftersom den är uppbygg på 4 långa raksträckor som alla slutar med snabba inbromsningar vilket ger perfekta tillfällen att köra om.

I mellan dessa raksträckor finns en hel del kurvor som tas i hög fart vilka kräver välbalanserade bilar. På grund av detta kräver banan att bilen justeras till att hantera kurvor i hög fart samt höga topphastigheter.

När man börjar förstå strukturen på banan är det läge att kika på stallens kvaltider för att se vilka förare som har sina bilar i topptrim. När man som spelare förstår banan och vems bil som är bäst justerad kan man börja välja vem man ska satsa på som vinnare.

Bettingsidor med Formel 1

Eftersom att Formel 1 betting börjar bli mer populärt erbjuder i stort sätt alla spelbolag betting på denna fartfyllda motorsport. Hos spelbolagen hittar man många olika marknader på F1 betting, dock erbjuder vissa bara utfall på vinnaren, eller den förare som placerar sig bland topp 3.

Bäst spelbolag för Formel 1 betting

Spelbolag SBS ranking Bonus SBS recension Hemsida
888sport 100% upp till 1000 kr   R&V gäller Recension 888sport
Unibet 500% upp till 500 kr R&V gäller Recension Unibet
BetOnAces 300 kr i oddsbonus R&V gäller Recension BetOnAces
Betsson 100% upp till 1000 kr R&V gäller Recension Betsson
Betsafe   100% upp till 2000 kr R&V gäller Recension Betsafe
Spelbolag SBS ranking Bonus SBS recension Hemsida
888sport 100% upp till 1000 kr   R&V gäller Recension 888sport
Unibet 100% upp till 500 kr R&V gäller Recension Unibet
BetOnAces 300 kr i oddsbonus R&V gäller Recension BetOnAces
Betsson 100% upp till 1000 kr R&V gäller Recension Betsson
Betsafe 100% upp till 2000 kr R&V gäller Recension Betsafe

De flesta bettingsidor erbjuder även livebetting för den ivrige. Då kan man oftast bara satsa på vinnaren av loppet. Formel 1 livebetting kan vara extremt spännande, speciellt om vädret skiftar. Eftersom vissa förare kör bättre än andra på kall/blöt bana.

Ibland erbjuds även Formel 1 betting på vilken förare som ej slutför loppet. Om någon förare lyckas få pole position och vinna loppet, även kallat dubbeln. Satsningar erbjuds i vissa fall på vilka förar som placerar sig topp tio, till och med topp sex.

Formel 1 – Hur denna motorsport fungerar

Formel 1 är den mest exklusiva motorsporten som någonsin existerat, den har de snabbaste bilarna och drar mest publik. I hastigheter upp till 370 km/h tävlar världens bästa förare om titeln F1 Champion.

Under den första halvan av 1900 talet kördes Grand Prix racingen som senare skulle bli Formel 1. Det första loppet som gick under F1-titeln var i Frankrike år 1950 då även denna motorsport blev ett världsmästerskap. Bilarna såväl som utformandet av mästerskapet har ändrats flertalet gånger under årens lopp. I år körs 21 Grand Prix över hela världen, samt att varje år brukar en förändring utformas, ibland större och ibland mindre.

Ett Grand Prix har 10 stall och varje stall har 2 förare. Ända sedan 70-talet har vi svenskar haft en speciell känsla när det kommer till Formel 1. Detta på grund av stjärnan Ronnie Petersson, som tråkigt nog var med om en krasch i Italiens Grand Prix på Monza. Det var längesedan Ronnie körde, dock har vi ett nytillskott från Sverige, Marcus Ericsson, som tävlar. Föraren med flest GP-titlar är Michael Schumacher och är från Tyskland, för närvarande håller F1-stjärnan 7 GP-titlar.

Formel 1 körs alltid på helgen, vilket kanske är självklart med tanke på att man vill ha så mycket publik som möjligt. Banan är öppen för test och träning under fredagen och lördagen och kvalet går av stapeln på lördag eftermiddag. För att avgöra startpositionerna inför söndagens lopp kvalar man i tre olika steg, Q1, Q2 och Q3. Då avgör man vilka startpositioner de tjugo förarna ska starta på.

Q1 – Här kvalar alla 20 bilar under ett pass på 18 minuter och 5 bilar med långsammast tid får lämna kvalet. Vilket innebär att de starta på 16-20 plats.

Q2 – 15 bilar är kvar och de får köra ett pass på 15 minuter, och återigen de 5 sämsta får lämna.

Q3 – 10 bilar är kvar och deras tider raderas när de går in i Q3 rundan. Passet som är på 12 minuter ger förarna möjligheten att köra så många varv de vill. Från och med 2014 får alla stall ett nytt set mjuka däck inför Q3 kvalet. Detta är på grund av att många förare valde att strunta i sista kvalrundan och nöjde sig med sin redan presterade tid från Q2. Detta gjorde de för att spara däcken till loppet.

Ett race brukar pågå i upp till två timmar och topp 10 plockar poäng. Sedan 2010 tilldelas förstaplatsen 25 poäng vilket tidigare var 10. Poängfördelning ser ut som följande:

 Förstaplats – 25 poängformel 1 odds

 Andraplats – 18 poäng

 Tredjeplats – 15 poäng

 Fjärdeplats –  12 poäng

 Femteplats – 10 poäng

 Sjätteplats – 8 poäng

 Sjundeplats – 6 poäng

 Åttondeplats – 4 poäng

 Niondeplats – 2 poäng

 Tiondeplats – 1 poäng