Maestro | Allt du behöver veta om Maestro - BettingGuide.se.se

 


Sportsbetting med Maestro

 

Vad är Maestro?

Maestro är faktiskt en produkt skapad av Mastercard som, tillsammans med VISA, är ett av de största kreditkortsbolagen i hela världen. Det grundades 1992 och var från början ett kontokort, faktiskt ett av de äldsta i världen.

Du kan sätta in pengar på ditt Maestro-kort på två olika sätt. Det första är genom att sätta in en summa pengar till ditt kort som du sedan kan använda till att betala för saker som du vill köpa. På det här sättet kan man säga att det fungerar på nästan samma sätt som alla andra förbetalda kort där ute.

Du kan också länka ditt Maestro-kort till ditt bankkonto. På det här sättet behöver du inte hålla på och fylla på ditt kort hela tiden. Ditt Maestro-kort drar automatiskt pengar från ditt bankkonto när du gör ett köp online.

Maestro tog över scenen på Storbritanniens betalningsplatsmarknad genom att ta över det system som tidigare använts av Switch. Man kan mer säga att det var som att Switch bytte namn efter att det blivit sammanslaget med Maestro. Resultatet var då ett något annorlunda system jämfört med andra Maestro-system i världen.

Men allt blev standardiserat några år senare. Då förändrade de också Maestro utvalda system i Storbritannien så att det skulle vara i nivå med vad resten av världen använde. Idag fungerar Maestro i alla länder.

Maestro av MasterCard

MasterCard är naturligtvis företaget bakom Maestro-bolaget och deras debit-system. De har funnits i branschen otroligt länge och har lång erfarenhet eftersom de har varit med ända sedan 1979.

Moderbolaget startades så tidigt som 1966 men då under namnet Master Charge. Anledningen till detta var att de ville skapa ett företag för att konkurrera mot Bank of America och dess produkt BankAmericard, som senare runt om i världen skulle bli känt som VISA. De bytte sedan namn på företaget 1979 och gav det sitt nuvarande namn – MasterCard.

Idag har MasterCard och Maestro ett av världens största finansiella system. Banken är en av de största bankerna världen över. Företaget arbetar idag med Apple för att utveckla sitt finansiella system, Apple Pay, en mobil plånbok, som är tillgänglig via Apples produkter iPhone och iPad.

Fördelar och nackdelar

Maestro-systemet är ett av de enklaste och mest bekväma system du kan använda för att handla på nätet. Det är också ett av de vanligaste sätten att fylla på och finansiera spelkonton. Många bettingsidor använder Maestro-tjänsten. Det har dock några nackdelar som du borde veta om. Men låt oss börja med de bra sakerna först.

Fördelar

 Det är mycket bekvämt att göra överföringar över nätet till spelsidor. Många människor har idag betalkort, vilket innebär att alla brukar använda dem. Att använda en Maestro ska vara mycket bekant.

 Maestro-kort har låga minimibelopp när det gäller uttag. Ja för alla är ju inte en high-roller som satsar i belopp på 5000 kr eller till och med högre än 10,000 kr. Om du är någon som gillar att satsa på oddsen men bara riskerar mindre pengar så skulle ett Maestro-kort kunna vara bra för dig.

 Ett Maestro-kort är definitivt bra om du bor i Sverige. Det finns andra betalningssätt som inte är användbara för spelare i Sverige.

 

Nackdelar

 Det är inte alla spelsidor som använder Maestro. Men det är bara oturligt för spelsidorna, inte för dig. Se det som att det är dem som förlorar på det hela, de går ju miste om dig som spelare.

Att betta med Maestro

Så här kan du använda ditt Maestro-konto när du fyller på ditt spelkonto, tar ut pengar och  gör andra transaktioner. Observera att det är relativt enkelt att göra allt detta. Om du har använt andra betalkort än Maestro-kort så kommer processen att vara ganska lik och du kommer ha det ganska klart för dig om hur det fungerar.

Att fylla på

För att kunna genomföra dina insättningar eller någon annan sorts transaktion för den delen behöver du dina bankkortsuppgifter. Du behöver också dina inloggningsuppgifter för ditt spelkonto.

Det första steget är att logga in på ditt spelkonto med hjälp av dina egna inloggningsuppgifter. Därefter går du till din informationssida på ditt konto och hittar knappen för att göra en insättning.

När du är på den sektionen där du kan göra en insättning eller fylla på ditt konto, välj Maestro som ditt betalningssätt. Ibland hittar du inte Maestro som ett av alternativen men det finns “betalkort” som ett av de möjliga alternativen. Välj då det och du kommer att hitta Maestro som ett alternativ.

Nästa sida kommer att visa flera obligatoriska fält som du måste fylla i. Detta inkluderar det belopp du vill lägga in på ditt spelkonto. Glöm inte att välja rätt valuta för den transaktionen. Du kan också behöva ange uppgifter för ditt bankkort.

Vanligtvis behöver du ange ditt Maestro-kortnummer. På framsidan hittar du datumen för ditt kort och på baksidan av ditt bankkort hittar du de övriga nummer som du behöver.

Mängden information du behöver ange varierar från en spelsida till en annan. Hos vissa behöver du inte ange din kortinformation varje gång du gör en transaktion, men du måste ha skrivit in den informationen tidigare när du skapade ditt spelkonto. Detta system skiljer sig från sida till sida.

När du har fyllt i alla nödvändiga formulär klickar du på ”insättnings-knappen” eller länken. Därefter påbörjas transaktionen. Du har nu gett din spelsida full tillåtelse att från ditt bankkonto, eller Maestro-kort, ta den summa pengar som du angav.

Uttag

I dem flesta fallen kan du bara ta ut dina vinster till samma kort som du registrerat och gjort din insättning med. Med ett Maestro-kort kan du ta ut så mycket som 50,000 kr i en transaktion. Om du uppfyller villkoren kan du fortsätta att ta ut dina vinster.

Det första steget är att logga in på ditt konto på bettingsidan och gå till sidan för ditt konto och där klicka eller välja alternativet uttag (Menyerna och knapparna kommer att skilja sig mellan olika spelsidor).

Var också medveten om att det finns olika uttagsgränser för varje spelsida, ha det i bakhuvudet hela tiden. Du kommer sedan komma till en sida eller ett fönster där du kan ange hur mycket pengar du vill ta ut. Se till att det ligger inom spelbolagets uttagsgränser, annars kommer de att avbryta transaktionen.

Du kan behöva ange din bankinformation och dina inloggningsuppgifter igen som en extra säkerhet. Det blir lite långdraget att skriva in det igen men det håller ditt konto och dina pengar säkra.

När du är klar med att fylla i formulären klickar du sedan på knappen märkt ”fortsätt”, ”proceed” eller en ”ta ut”. Resten av processen är nu mellan spelsidan och din bank. Observera att det kan ta allt mellan 2 till 5 arbetsdagar innan pengarna är på ditt konto.

Vissa spelbolag skickar ett meddelande till dig när transaktionen är klar. Meddelandet kan också innehålla ett beräknat leveransdatum. De kan också skicka meddelandet till dig via epost så se till att kolla din inkorg.

Behandlingsavgifter

Behandlingsavgifter – många spelsidor där du gör dessa transaktioner brukar inte kräva något betalt för uttag, påfyllningar eller insättningar. Du ska dock veta att om de avslår någon transaktion (antingen insättning eller uttag) ska de inte debitera eller fakturera dig för den avbrutna transaktionen.

Är Maestro ett säkert betalningssystem?

Många anser att Maestro är ett av de säkraste sätten att göra betalningar över nätet. Folk använder det för i stort sätt till allting och inte bara för bettingsidor. Hemsidor som kräver att du anger dina kortuppgifter kommer att vara i SSL-läge, vilket innebär att de kommer att kryptera allt och hålla det säkert.

Spelsidor som använder sig av betalkortssystem måste använda mycket stränga åtgärder för att skydda sina kunddata. Att någon skulle kunna hacka dessa konton är väldigt sällsynt.

Bäst för nya spelare – 100kr !!888sport