MasterCard | Allt du behöver veta 2018 - BettingGuide.se.se

 

MasterCard

Read more

MasterCard Incorporated, också känt som Mastercard, är ett multinationellt finansiellt serviceföretag baserat i New York, USA. Dess huvudsakliga verksamhet är att bearbeta betalningarna mellan kreditföreningarna eller de kortutgivande bankerna och MasterCard-användarnas banker från hela världen.

År 1966 gick ett par banker ihop och skapade Interbank Card Association. De ursprungliga bankerna som är involverade i MasterCard är Wells Fargo, Crocker National Bank, Bank of California och United California Bank. Några år senare ändrades namnet och varumärket och företaget kom att kallas Master Charge.


Använda MasterCard för sportsbetting

 

Historia om MasterCard

Verksamheten bytte namn igen 1979 och heter sen dess MasterCard. År 2002 slogs Europay International och MasterCard International samman. Under 2006 ändrades MasterCard International till MasterCard Worldwide för att beteckna en mer global verksamhetsskala. De introducerade också en ny logotyp för företaget.

Mastercard köpte under 2010 DataCash och under 2012 expanderade företaget sitt mobila betalningsprogram. MasterCard förvärvade fler företag – 2014 Pinpoint och tre år senare Brighterion.

Nu för tiden känner människor mestadels igen MasterCard för sin mängd banker och finansinstitut. Precis som sin största konkurrent, Visa, är den inte direkt ansvarig för lån eller kreditkort som är märkta under namnet. Istället är de finansiella institutionerna bakom korten ansvariga för sådana skulder. Företaget tjänar intäkter genom att ta ut en transaktionsavgift till kunder och finansinstitut som är anslutna till dem.

Fördelar och nackdelar med att använda Kort vid sportsbetting online

Att använda betalkort som Mastercard är enkelt, snabbt och bekvämt. De flesta bookmakers föredrar faktiskt kort framför kontanter. Denna typ av betalning är allmänt accepterad och de kan också behandla din insättning direkt.

Du kan få tillgång till dina pengar direkt. Du får också en mycket bättre växlingskurs jämfört med andra betalningsmetoder. Kort är också mycket säkrare att använda. Du kan genomföra en transaktion utan att behöva bära runt på massa kontanter.

Dessutom kan du göra inbetalningar via ditt bankkort. Din bank och bookmaker registrerar alla transaktioner i deras databas. Ditt personliga ID-nummer som anges på ditt kort ökar säkerheten vid stöld.

När du använder Mastercard behöver du fylla i viss grundläggande info, vilken betalningsmetod och ditt säkerhetsnummer. Sen kan du börja betta. De flesta spelsidor tar inte ut någon extra avgift för uttag som du gör med ditt kort.

Men hur bra all den här enkelheten än verkar vara kan det också vara en stor nackdel om du inte kan hantera ditt spelande. Till så stor del som möjligt borde du avstå från att göra förhastade insättningar som du så småningom kan komma att ångra.

Så innan du lämnar över dina pengar ska du se till att kontrollera vissa saker. Hur lång tid tar det vanligtvis för transaktioner och vilka gränser sätter spelsidan på uttag och insättningar. Du bör också ta fram information om vilka avgifter som kan förekomma. Du ska även ta reda på om du kan få några bonusar eller andra erbjudanden närde använder ditt kort.

Använda MasterCard för sportsbetting

Förr i tiden var du tvungen att använda kontanter för att kunna satsa pengar på sport. Idag, tack vare teknologins framsteg, är det enkelt för vem som helst att satsa pengar på sport via internet. Istället för att gå till ett spelombud kan man nu istället använda ett betalkort för att betala spelandet.

Du kan få ett kort från din bank och länka det direkt till ditt bankkonto. Du kan också använda det som ett kontantkort. När du ger ditt kort till en handlare, blir det antingen draget via en terminal eller införd i en terminal där du får ange din PIN-kod.

Om du är på en spelsida online måste du knappa in din PIN-kod för att kunna göra några transaktioner. Kortutgivaren godkänner sedan din betalning för att försäkra sig om att du har tillräckligt med pengar på ditt bankkonto. Om det inte finns tillräckligt med pengar så kommer de att avvisa din transaktion. För att slutföra transaktionen kommer de att be dig att skriva in din PIN-kod eller signera kvittot för att verifiera betalningen.

Spelare använder oftast Mastercard eller Maestro. Då får de in sina pengar på spel kontot utan minsta lilla fördröjning. Eftersom korten är kopplade till deras bankkonton debiteras pengarna på bara två dagar. Men hur säkra är dina pengar egentligen på nätet? Väldigt säkra.

De bettingsidor som använder dessa kort är generellt sätt väldigt säkra. Faktum är att människor anser att MasterCard är ett av de mest kostnadseffektiva och säkraste sätten att göra insättningar på webbsidor på internet. Det krävs bara några små steg för att komma igång. 

Tre steg för att använda MasterCard

Steg 1: Du måste först välja vilken spelsida på nätet som du vill registrera dig på. Se till att den här webbplatsen accepterar Mastercard som betalningsmetod. När du är klar med registreringen kan du gå till sidan som heter ‘cashier’. Klicka på ‘deposit’, eller insättning, och välj MasterCard som betalningsmetod.

Steg 2: För att göra en insättning med Mastercard måste du ange dina uppgifter i formuläret som finns på din skärm. Du kommer att bli ombedd att ange ditt namn, kortnummer, kortets utgångsdatum och CVV-nummer eller siffrorna som skrivs ut på baksidan av ditt kort. Om du har några bonuskoder, glöm inte att skriva in dem.

Du måste också välja insättningsbelopp. Hur mycket du kan sätta in varierar vanligen från en spelsida till en annan, men den vanliga intervallen för Mastercard är mellan 100 kr och 20,000 kr. Observera att du kan behöva betala en transaktionsavgift. Klicka på ”deposit” för att slutföra transaktionen.

Steg 3: Du måste förbereda dina uttagsdokument. Spelsidans webbplats kommer att be om din identifiering. Det kan hända att du måste ladda upp ett ID-foto, såväl som framsidan och baksidan på ditt kreditkort. De flesta sidor som använder Mastercard har dock inte de här kraven när det kommer till uttag. Du måste dock verifiera din identitet för att kunna få utbetalningar med andra betalningsmetoder.

Vad Händer om Det inte Fungerar?

Du behöver inte oroa dig om det skulle vara så att din kreditkorts-transaktion inte går igenom. Du kan fortfarande använda andra metoder. Den vanligaste anledningen till att kreditkort blir avvisade är eftersom att bankerna har satt som standard att avvisa internationella transaktioner.

Du kan kontakta din bank eller kreditkortsföretag för hjälp. Berätta för dem att du vill göra en internationell transaktion med ditt kort. Du bör dock avstå från att avslöja det faktum att du spelar online. Även om sportbetting inte är olagligt får banker och kreditkortsföretag fortfarande inte låta sina kunder medvetet använda kreditkort på spelsidor online.

Om ditt kreditkort fortfarande inte fungerar kan du kontakta kundtjänsten på den spelsida du är medlem på. Det finns många olika betalningsleverantörer på nätet och spelsidorna använder sig ofta av olika leverantörer.

Tjänster och funktioner med MasterCard

Mastercard erbjuder en rad olika tjänster och funktioner.

Till att börja med kan du dra nytta av kontaktfria betalningar. Du behöver bara trycka kortet mot läsaren för att göra en betalning. Om din transaktion kostar mer än 200 kronor måste du dock ange din PIN-kod. Detta gör att din betalning blir snabb och problemfri.

Du kan även få ett premiumkort. Då kan du njuta av saker som gratis försäkring, global kundsupport och privilegier på olika restauranger, affärer och hotell. Du kan också ta fördel av exklusiva erbjudanden, som exklusiv shopping, restauranger, underhållning och reseupplevelser.

Om du är en ny kund kan du dra nytta av introduktionserbjudanden och andra förmåner under en viss tid. Du kan få bonuspoäng, samt ta del av 0% köpräntor och 0% överföringsräntor.

Du kan också dra nytta av rabatter samt semester- och kryssningspaket. Andra kostnadsfria tilläggsavgifter inkluderar flyg-vouchers och tillträde till loungen på flygplatsen.

Om det skulle hända att ditt kort blir stulet eller att du tappar bort det kan du alltid kontakta kundtjänsten. Telefonsupporten är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Du kan även ringa dem om det är så att du har några frågor gällande ditt konto.

Dessutom får du också ett skydd när det gäller online-shopping. Det här extra säkerhetsskiktet garanterar att du inte blir ett offer för en stöld på nätet. Varje gång du gör ett inköp online kommer du var tvungen ange din unika kod eller lösenord.

Avgifter

Det finns årliga avgifter på dessa kort. De vanliga korten är billigare än premium-modellerna. De vanliga korten kan vara så pass billiga som 250 kr om året medan premium-korten kan kosta så mycket som 7000 kr om året. Ju mer fördelar man vill få med sitt kort, desto mer kommer kortet att kosta om året.

Du måste också vara uppmärksam när det kommer till räntorna. Standardräntorna kan öka kostnaden av ditt kort. Därför ska du se över kortets kontantskattesats och räntan för köp. De tenderar att öka ju mer förmåner som kortet har.

Men om du lyckas betala hela saldot före förfallodagen kan du dra nytta  av en räntefri period. Du kan ha upp till fyrtiofyra räntefria dagar. Under denna tid kan du göra inköp och inte oroa dig för räntan. Tänk på att räntefria dagar inte gäller för överföringar och kontantförskott.

Bäst för nya spelare – 100kr !!888sport