Speltips 29/3: West Bromwich-Birmingham |

 Speltips och rekar

Speltips 29/3: West Bromwich-Birmingham

West Bromwich jagar uppflyttning till Premier League och ställs mot Birmingham i första matchen efter landslagsuppehållet. West Bromwich ligger just nu på kvalplats och är pressade att vinna om de ska ha chans på direktuppflyttning. Birmingham ligger på den nedre halvan av tabellen och har endast fem poäng ner till nedflyttningsplats.

West Bromwich

West Bromwich ligger på fjärde plats och har gjort en bra säsong. West Brom har 67 inspelade poäng och har i nuläget sju poäng upp till Sheffield United på andra plats. De två bästa lagen i Championship går direkt upp till Premier League medan lagen från tredje till sjätte plats ställs mot varandra om den sista uppflyttningsplatsen. Om West Brom ska ha chans på uppflyttning behöver de rada upp stabila resultat och en seger i fredagens match mot Birmingham är definitivt ett måste. West Brom avslutade starkt inför landslagsuppehållet för två veckor sedan med två raka segrar. Först besegrades Swansea på hemmaplan med 3-0 och därefter Brentford på bortaplan med 0-1. Ett Brentford som är ett av ligans bästa hemmalag.

West Brom åkte ur Premier League förra säsongen efter åtta raka säsonger i Premier League. West Brom har en stark trupp och målsättningen inför säsongen var solklar, att ta sig tillbaka till Premier League. Kieran Gibbs, Craig Dawson, Gareth Barry, Jake Livermore, Jay Rodriguez och Dwight Gayle är bara en handfull av spelare med stor rutin från Premier League som finns i West Broms trupp. Gayle och Rodriguez har gjort en fin säsong, anfallsduon har noterats för 34 mål i ligaspelet. West Brom har varit ganska ojämna på hemmaplan denna säsongen, dock har de endast en förlust på de senaste fyra hemmamatcherna. Förlusten kom mot ligatvåan Sheffield United med 0-1. Senast på hemmaplan

Birmingham

Birmingham har haft en ganska jobbig säsong och ligger på 18:e plats, fem poäng före Rotherham på 21:a och första nedflyttningsplats. Birminghams ligaposition ljuger dock lite då de fått nio poängs avdrag. Om de inte hade fått poängavdrag hade Birmingham istället legat på 13:e plats. Birmingham har under de senaste säsongerna varit fast i Championship sedan de åkte ur Premier League säsongen 2010/11. Formkurvan pekar spikrakt neråt och Birmingham står på fyra raka förluster där de dessutom inte lyckats göra ett enda mål. Innan dess hade faktiskt Birmingham helt okej form med två raka matcher utan förlust, varav en seger som kom mot Hull på bortaplan.

På bortaplan har Birmingham varit ganska bra denna säsongen och de ligger på nionde plats i bortatabellen. Om man däremot går in lite mer på djupet i statistiken så ser man att resultaten skiljer sig rejält beroende på motståndet. Birmingham har endast vunnit två av 11 bortamatcher mot lag på den övre halvan, medan de mot lag mot nedre halvan endast förlorat en bortamatch.

Slutspurt i Championship

Det börjar dra ihop sig i Championship och det ska avgöras vilka lag som tar sig upp till Premier League. West Brom har siktet inställt på direktuppflyttning, även om det är hela sju poäng upp måste de ge det en chans. Det är åtta matcher kvar så chans finns det fortfarande, även om det ser tufft ut. Play Off bör de klara då de har 10 poäng ner till första lag under strecket. Birmingham kommer troligtvis säkra kontraktet då de är ett bättre lag än de andra lagen mellan dem och nedflyttningsstrecket. Birminghams form ser dock inte alls bra ut så det finns en hel del att jobba på. West Brom har hittat vinnarspåret igen och står på två raka segrar. Birmingham däremot står på fyra raka förluster utan att göra ett enda mål.

Speltips: West Bromwich vinner

Odds: 1.82 hos Unibet

Avspark: 20:30

Units: 3/5