Världens bästa fotbollsspelare 2018 - Fifa football award

 Nyheter

Världens bästa fotbollsspelare – Fifa football award

Fotbollsfesten i Ryssland är över och det är dags att utse världens bästa fotbollsspelare. För första gången på väldigt många år har Fifa utsett någon annan än Messi eller Ronaldo till världens bästa fotbollsspelare. Ett par välförtjänta pris har delats ut till de bästa spelarna i turneringen.

Den bästa fotbollsspelaren 2018

Världens bästa fotbollsspelareDe tre spelarna som nominerats är Mohamed Salah, Cristiano Ronaldo och Luka Modric. Och i år blev det kroaten Luka Modric som tog hem priset, mest troligt på grund av hans häpnadsväckande prestationer under fotbolls VM i Ryssland.

Modric ville inte diskutera det faktum att varken före detta lagkamraten Ronaldo eller Messi dök upp på galan. ”Jag vill inte gå in i någon diskussion om jag förtjänat detta eller inte, jag vill bara tacka dem som röstat på mig för deras stöd.”

”Alla har såklart sina egna anledningar, men självklart hade jag föredragit att de varit här med oss ikväll.”

Lagkamraten Sergio Ramos uttalade sig också om deras frånvaro. ”Modric är en bra spelare, lagkamrat och även en bra vän, med det hade varit bra om Cris och Leo hade varit här.”

Utmärkelsen utsågs av landslagscoacherna och lagkaptenerna, röstning online och av media. Modric utsågs som vinnare med tanke på prestationerna i klubben men även för sina prestationer i Ryssland, inklusive vinsten av fotbolls VMs Guldboll. Att Messi var utebliven topp tre var något som drog ordentligt med uppmärksamhet till den tredje galan av Fifas Best Awards. Galan skapades efter Fifas sexåriga samarbete med Ballon d’Or som avslutades 2015.

Årets snyggaste mål – Fifa Puskás award 2018

Puskás prisetSpelaren som även var nominerad till världens bästa fotbollsspelare plockade hem Puskás award 2018. Den egyptiske kungen, Mohamed Salah tog välförtjänt hem priset för årets snyggaste mål. Det var väldigt jämnt och det stod mellan Gareth Bale, Cristiano Ronaldo och Mohamed Salah.

Liverpoolstjärnan hyllades för sitt mål mot Everton i december, men Cristiano Ronaldo var inte långt ifrån med sitt imponerande avslut mot sin nuvarande klubb Juventus i april. Ett mål som kom att bli UEFAs snyggaste mål för säsongen.

Totalt var tio mål nominerade till priset men Salah utsågs som den officiella vinnaren under ceremonin i London. Målet, där vi såg Salah finta bort 2 motståndare höger om boxen för att sen skruva in den i bortre krysset, från en näst intill omöjlig vinkel gav Liverpool ledningen i Premier League-mötet mot Everton. Tjugosexåringen från Egypten nätade hela 44 bollar för Liverpool förra säsongen.