Stenhård Kritik | Sveriges landslag i UEFA Nations League

 Nyheter

Stenhård kritik mot Sveriges landslag efter UEFA Nations League

Sverige vs Österrike

Första matchen efter Sveriges underbara prestationer i Ryssland slutade med förlust mot Österrike. Enligt Ken Sema har vi inget spel i laget. Spelarna var mycket kritiska efter fiaskot.

Sommaren 2018 blev en sommar vi sent kommer glömma. Inte bara för att vi haft rekordbra väder, utan även på grund av Sveriges fenomenala spel i Ryssland. Min favorit är utan tvekan matchen mot Mexiko. Man lyckades ta sig så långt som till kvartsfinal. Nu, två månader senare, är formen i det svenska landslaget under all kritik.

I torsdags spelades den första matchen efter fotboll VM, vilken slutade med en förlust. Redan från start kunde man ana vad som skulle hända då Österrike spelade mycket bättre än Sverige, och matchen slutade 2-0. Janne Andersson testade lite nya spelare, dock var det ingen som lyckades imponera på den nya landslagscoachen.

Sema och Quaison uttalar sig till Aftonbladet:

– Det finns inget spel i laget. Vi kämpar men hittar inget spel, någon boll får man inte heller. Med tanke på detta är det svårt att imponera. Vi krigar och kämpar, säger Ken Sema till Aftonbladet.

Ken Sema är en av de tre nya spelarna i truppen efter succén i Ryssland. Robin Quaison, en annan ny spelare, håller med om matchbeskrivningen.

– Jag kan göra bättre ifrån mig, jag kan vara bättre på allt. Verkligen allt. Hela laget steppade upp rejält i andra halvlek. Vi lyckades hålla bollen och hittade fler positioner till anfall, vilket skapade en hel del bollkontakt, i alla fall för min del. Men helt ärligt, vi kunde spelat mycket bättre än så här, säger Robin Quaison.

Sverige vs Turkiet

Matchen mot Turkiet var däremot helt annorlunda. Här skapade Sverige ett par riktigt bra målchanser i tidigt skede. Dock lyckades de inte få till ett avslut för än lite senare i matchen.

Sverige hade ett riktigt bra spel under första halvlek. Tidigt i matchen fick Sverige till en frispark som borde gett oss en bra målchans. Första målet gick in i slutet av första halvlek där Ludwig Augustinsson nickade fram till Kiese Thelin som i sin tur träffade stolpen för att på returen peta in första målet, och ta ledningen med 1-0. Därefter skapades flera målchanser utan lycka och Sverige fick gå av i halvlek med ledningen 1-0.

I andra halvlek började Sverige få kontroll över matchen. Viktor Claesson drev bollen mot mål för att dra till med ett riktigt fint avslut. Han hittar nätet och Sverige tar ledningen med 2-0. Glädjen tog dock slut efter bara ett par minuter när Hakan Calhanoglu fick till ett fint skott utanför boxen, ställningen är nu 2-1. Trots detta har Sverige bra kontroll på matchen och det lutade nästan mot en 3-1 ledning.

I 88:e minuten kvitterar Emre Akbaba till 2-2 för att någon minut senare, med ett nickmål, ta ledningen till Turkiet. Matchen slutar med 3-2 till Turkiet. Janne, med sitt landslag, tappar en 2-0 ledning till en 3-2 förlust på nästan ingen tid alls. Starten i UEFA Nations League är katastrofal. Nästa möte ställs Sverige mot Ryssland den 11 oktober och får revansch mot Turkiet den 17 november. Bägge matcherna spelas på bortaplan.

Durmaz uttalar sig till turkisk media:

– Trots att vi höll ledningen med 2-0 gjorde vi stora misstag som kostade oss matchen. Standarden i den turkiska ligan är grymt hög. Det finns en hel del turkiska supportrar i Sverige. De turkiska fansen var grymma idag, de var även fler än våra fans. Jag blev inte förvånad av att se så många turkiska fans, det är precis samma sak nere i Turkiet, det kommer alltid många supportrar på matcherna.