Speltips 6 Sep | Riksdagsvalet 2018 - Hur stort blir valdeltagandet i år?

 Speltips och rekar

Speltips 6/9 Riksdagsvalet 2018 – Hur stort blir valdeltagandet i år?

Speltips Riksdagsvalet 2018 – Din ultimata spelguide till valet 2018

Riksdagsvalet 2018 är här och söndagen den 9 september börjar närma sig med stormsteg. Att fler och fler röstar är ingen nyhet, om vi analyserar statistiken på de senaste valen har antalet röstande ökat med 1,2-2,6%. Jag förutspår att valdeltagandet i årets riksdagsval följer samma trend som tidigare mandat. Jag har rekat flera olika spel men hittar inte något värde i oddsen. Så istället för att spela på vinnande parti eller vilka som bildar regering 2018 har jag hittat ett stort värde i att över 85% deltar i valet hos BetHard till 1.60 i odds, vilket även är veckans hetaste speltips.

Rösta på valet 2018 – Det har aldrig varit enklare

För varje mandat som passerar blir röstningsprocessen bara lättare och lättare. Inför valet 2018 har vi riktigt många alternativ att välja mellan när vi ska lägga vår röst. Håller du dig borta från nyheter? Det har ingen betydelse eftersom att vi blir överrumplade av valmanifest, både i brevlådan och på stan. Har du glömt ditt röstkort? Det spelar ingen roll, du får ett nytt i vallokalen. Du kan även förtidsrösta om du inte är hemma under valperioden. Fler vallokaler öppnas upp, allt för att göra din röstprocess smidigare. Alla mindre kommuner sätter upp tillfälliga vallokaler så du slipper ta dig hela vägen in till stan. Enligt undersökningar av Medborgarkontoret har antal röster ökat med cirka 30%, en föga oförståelig siffra. Redan förra veckan, enligt Richard Öhrvall, har 1 140 000 röster redan lämnats in.

Speltips – Valdeltagande över 85%

Om vi tar oss en titt på valdeltagandet de senaste fyra mandaten ser vi en kraftig ökning på antalet röster:

 2002 – 80,1%

 2006 – 82,2%

 2010 – 84,6%

 2014 – 85,8%

Tittar vi på den genomsnittliga ökningen mellan dessa mandatperioder hamnar den mellan 1,2-2,6% och enligt experterna kommer ökningen fortsätta enligt föregående prognos. Det finns en hel del kommuner i landet som, under tidigare år, haft ett väldigt lågt valdeltagande. I dessa kommuner lägger man ner mycket tid och energi på att locka valdeltagare genom att sätta upp tillfälliga, lokala vallokaler. Ska jag vara riktigt ärlig, med tanke på hur mycket energi man lägger på att locka valdeltagare, är linan på över 85% riktigt bra. Enligt mig bör den ligga på minst 86%, om inte mer. Jag kan även rekommendera detta speltips inför valet 2018!

Fördelar med över 85% valdeltagande:

Deltagandet 2014 var högre än 85%.

Förtidsrösterna såväl som utlandsrösterna i år är rekordhöga.

Fler och fler börjar visa intresse i landets politik, då den i dagens läge är helt ohållbar.

Alternativen för hur och var du kan rösta är enorma (märkvärdigt fler än föregående perioder).

 

Tips: Över 85% valdeltagande

Odds: 1.60 @ BetHard

Tid: 9/9 kl. 23.59 (preliminärt resultat)

Units: 3/5