Speltips 9/2: Liverpool-Bournemouth |

 Speltips och rekar

Speltips 9/2: Liverpool-Bournemouth

Liverpool tar emot Bournemouth hemma på Anfield under lördagseftermiddagen. Liverpool tappade serieledningen till City när i onsdags när City besegrade Everton på bortaplan. City leder nu Premier League på målskillnad för Liverpool, det ska dock tilläggas att Liverpool har en match till godo på City. Bournemouth kommer till matchen från en förlust mot Cardiff förra helgen.

Liverpool

Liverpool ligger för tillfället tvåa bakom City på målskillnad, men har en match till godo. Liverpool står just nu på två raka oavgjorda matcher i Premier League men har fortfarande god form. Liverpool är det enda laget som fortfarande inte förlorat på hemmaplan och är riktigt starka hemma på Anfield. Liverpool har endast tappat poäng i två hemmamatcher denna säsongen, 0-0 mot Manchester City i oktbober och 1-1 mot Leicester för en dryg vecka sedan. Liverpool har på hemmaplan gjort hela 32 mål vilket resulterar i ett snitt på 2.67 mål gjorda per hemmamatch. Liverpool gör sin bästa säsong på många år och ser riktigt bra ut, kanske tar Liverpool sin första ligatitel på över 25 år denna säsongen? Liverpool saknar bland andra Trent Alexander-Aarnold, Dejan Lovren, Joe Gomez, Giorginio Wijnaldum och Jordan Henderson på grund av skador, vilket är fem tunga avbräck. På offensiven har man dock laget intakt och samtliga forwards är tillgängliga för spel. På de senaste fem hemmamatcherna har Liverpool plockat hela 13 av 15 möjliga poäng, men släppt in sex mål. Totalt har man släppt in sju mål på hemmaplan denna säsongen vilket verkligen visar hur mycket man saknar de skadade försvararna. Dock är anfallet intakt och offensivt presterar man fortfarande på topp.

Bournemouth

Bournemouth inledde denna säsongen otroligt bra och förlorade endast två av de inledande 10 matcherna, sedan kom raset. På de nästkommande 10 matcherna förlorade Bournemouth åtta och tappade position efter position i tabellen. Bournemouth ligger just nu på tionde plats i Premier League. För en dryg vecka sedan krossade man Chelsea med 4-0 på hemmaplan för att sedan förlora med 2-0 mot Cardiff i deras senaste match. Bournemouth blandar och ger men en sak är säker, defensivt är man riktigt dåliga. Bournemouth har släppt in hela 44 mål denna säsongen, endast de fyra lagen som ligger längst ner i tabellen har släppt in fler. På bortaplan ser det också riktigt dåligt ut för Bournemouth. Sju raka bortaförluster där man släppt in hela 20 mål talar sitt tydliga språk. När man nu står inför en av säsongens absolut tuffaste bortamatch har man en riktigt tuff uppgift framför sig. Anfallarna David Brooks och Callum Wilson är dessutom osäkra till spel mot Liverpool på grund av skador, vilket definitivt inte gör uppgiften enklare.

Bourmeouths defensiv får problem

Bournemouth har problem defensivt och läcker rejält. Nu ställs man mot laget som gjort näst flest mål i Premier League denna säsongen och har skytteligaledaren Mohamed Salah i laget. Bournemouths defensiv kommer få problem och frågan är inte om Liverpool gör mål, utan hur många mål Liverpool gör. Liverpool har endast gått mållösa från en av sina 12 hemmamatcher i Premier League denna säsongen och snittar 2.67 mål per hemmamatch. Bournemouth å andra sidan har endast hållt nollan två gånger på bortaplan denna säsongen och har ett snitt på 2.25 insläppta mål per bortamatch. Jag spelar att Liverpool gör mål i båda halvlekarna till 1.66 gånger insatsen hos Unibet!

Speltips: Liverpool gör mål i båda halvlekarna

Odds: 1.66 hos Unibet

Avspark: 16:00

Units: 4/5