Speltips 9/2: Fulham-Manchester United |

 Speltips och rekar

Speltips 9/2: Fulham-Manchester United

Fulham tar emot Manchester United hemma på Craven Cottage i den 26:e Premier League-omgången. Fulham går trögt just nu och återfinns på nedflyttningsplats medan United ångar på i toppen och har häng på de andra tropplagen i kampen om topp-fyra.

Fulham

Fulham som är nykomlingar denna säsongen har det riktigt tufft i Premier League. Londonklubben har endast en seger på de senaste fem matcherna i Premier League. Senast förlorade Fulham mot Crystal Palace på bortaplan med 2-0 och Fulham har nu släppt in minst två mål i fem matcher i följd. Fulham läcker bakåt och har med sina 55 insläppta mål släppt in överlägset flest mål i Premier League. De som har släppt in näst flest mål är Burnley, Huddersfield och Cardiff, som alla har släppt in 46 mål vardera. Fulham inledde säsongen riktigt svagt och valde i november att sparka tränaren Slavisa Jokanovic. Claudio Ranieri tog över efter Jokanovic och Fulham hoppades då att Ranieris defensiva filosofi skulle kunna hjälpa klubben till ett förnyat kontrakt i Premier League. Fulham återfinns dock fortfarande på nedflyttningsplats men det ser visserligen bättre ut än det gjorde under Jokanovic sista tid i klubben. Fulham har under säsongen haft svårt att störa topplagen och har inte tagit poäng mot något av lagen i topp-sex. Man har läckt rejält mot topplagen och har exempelvis förlorat med 1-5 hemma mot Arsenal och 4-1 borta mot lördagens motståndare Manchester United. Under transferfönstret har Fulham värvat in Ryan Babel från Besiktas och Lazar Markovic från Liverpool samt lånat in Håvard Nordtveit från Hoffenheim. Babel som har ett förflutet i Liverpool debuterade för drygt två veckor sen i förlusten hemma mot Tottenham. Markovic och Nordtveit har inte debuterat ännu och det återstår att se om dessa får chansen mot United på lördag.

Manchester United

United har vaknat till liv igen efter att Ole Gunnar Solskjaer och ligger nu femma med häng på topplagen i kampen om spel i Champions League nästa säsong. United är riktigt formstarka och har flera spelare i hög form. Senast vann man stabilt mot Leicester med 0-1 på bortaplan efter att formstarka anfallaren Marcus Rashford gjort matchens enda mål. Sedan Solskjaer tog över i mitten av december har United vunnit nio av tio matcher och fortfarande inte förlorat. Solskjaer har verkligen fått igång United efter att det gått riktigt trögt under Mourinho i höstas. Under Solskjaer har Paul Pogba verkligen hittat formen och mittfältaren har varit involverad i nio mål på åtta matcher. Under Mourinho var Pogba involverad i lika många mål, men på hela 21 matcher. Pogba har fått en helt ny roll under Solskjaer och man märker hur bra han trivs under norrmannens ledarskap. United ligger just nu femma och har endast två poäng upp till fyran Chelsea.

Formstarkt United med siktet inställt på CL

United har verkligen hittat formen under Solskjaer och frågan är om något lag kan stoppa Uniteds framfart. United ser riktigt bra ut och flera tongivande spelare såsom Rashford och Pogba spelar riktigt bra fotboll just nu. Det ser mörkt ut för Fulham som just nu har sju poäng upp till säker mark. Fulham ser visserligen bättre ut än vad man gjorde i början av säsongen men det är fortfarande mycket lite som talar för att de ska kunna hänga kvar i Premier League. Under Solskjaer har United börjat spela en offensiv fotboll där spelarna får mycket mer frihet än vad de fick under Jose Mourinho. När ett offensivt starkt United ställs mot ligans sämsta lag defensivt Fulham så håller jag United som stora favoriter. Jag spelar United rak seger till oddset 1.65 hos Unibet.

Speltips: Manchester United vinner

Odds: 1.65 hos Unibet

Avspark: 13:30

Units: 4/5