Speltips 8 Aug 2018 - Tennis | Daria Kasatkina v Maria Sharapova

 Speltips och rekar

Speltips 8/8; Daria Kasatkina v Maria Sharapova

Speltips 8/8; Daria Kasatkina v Maria Sharapova

Dagens duell är mellan de två damerna från Ryssland; Daria Kasatkina och Maria Sharapova, och är den andra omgången av WTA turneringen i Montreal. Det är första gången de möts och Sharapova måste förbereda sig infor US Open genom att visa bra resultat i WTA, så en vinst för Sharapova är ett måste.

Speltips:

Maria Sharapova är 10 positioner lägre rankad än Daria Kasatkina, dock är det inte realistiskt. Sharapova kommer tillbaka från avstängningen då hon blev avstängd för doping, och fick därav börja från den lägsta rankningen. I skrivande stund har hon lyckats ta sig upp till position 22 på WTA rankningen. I denna turnering ser vi Sharapova med fullt självförtroende och hon bör gå vidare till den tredje omgången. Hos 888sport får man 1.75 i odds för just det, vilket är överodds enligt mig.

Daria Kasatkina:

21-åriga Kasatkina är för tillfället rankad på tolfte plats med 33-18 som resultat. På hårt underlag, som är hennes favorit har hon 14-8. Oväntat nog kommer hennes bägge WTA-titlar från spel på grus. I den första omgången lyckades hon slå Maria Sakkari 6-4, 4-6, 6-1, men i den sista omgången så kunde Maria knappt stå på sina ben på grund av en skada. Kasatkina har spelat många matcher de senaste 3 månaderna så även hon är ganska trött, hon behöver mer tid för återhämtning för att prestera bra.

Maria Sharapova:

Den före detta världsettan är på väg tillbaka från att ha varit avstängd för doping och hon har fortfarande inte hittat tillbaka till sitt gamla spel. 31-åriga Maria slutade på plats 59 förra året (16-6), och är för tillfället rankad 22:a (16-9). Hon försöker nå semifinal i Grand Slam men hon har misslyckats på de senaste 3 försöken i år. Hon förlorade i den tredje omgången i Australian Open, kvartsfinal i Roland Garros och oväntat nog så åkte hon ut i den första rundan i Wimbledon. Så därför ligger US Open i fullt fokus och hon behöver förbereda sig för det i denna turnering. I Montreal´s första omgång så slog hon ut Sesil Karatancheva 6-1, 6-2, och just detta gör att jag känner mig säker på dagens speltips.

Daria Kasatkina 5 senaste matcher på hårt underlag:

 Daria Kasatkina 5 senaste matcher på hårt underlag:

Maria Sharapova 5 senaste matcher på hårt underlag:

Maria Sharapova 5 senaste matcher på hårt underlag:

För och nackdelar:

Sharapova måste få bra resultat i denna match för att förbereda sig inför US Openn

Sharapova vann första omgånen 6-1, 6-2; hon är utvilad och full av självförtroende

Sharapova har mycket mer erfarenhet och generellt mycket bättre tennisspelare än Kasatkina

Kasatkina spelade inte bra i den första omgången och är ganska trött

✘Kasatkina har spelat jättebra i år och har 33-18 som resultat

 

Tips: Maria Sharapova vinner

Odds: 1.75  @ 888sport

Tid: 18:30

Units: 2/5