Speltips 8/2: VfL Osnabrück-Sonnenhof Grossaspach |

 Speltips och rekar

Speltips 8/2: VfL Osnabrück-Sonnenhof Grossaspach

Serieledande Osnabrück tar emot bottengänget Grossaspach i tyska 3.Liga. Osnabrück ångar på rejält i toppen och mycket talar för att man tar steget upp till 2.Bundesliga denna säsongen. Grossaspach är formsvaga och haltar rejält i botten.

VfL Osnabrück

Osnabrück leder 3.Liga och är riktigt formstarka. Osnabrück har inte förlorat i ligan sedan i mitten av september då man förlorade mot toppkonkurrenten Karlsruhe. Förlusten mot Karlsruhe, som just nu ligger tvåa i 3.Liga, är Osnabrücks enda denna säsongen. Osnabrück vann senast mot 1860 München på bortaplan och det var deras tredje seger i följd. Hemma på Bremer Brücke har Osnabrück ett riktigt fint facit denna säsongen. Osnabrück har åtta segrar, en oavgjord och en förlust på 10 hemmamatcher denna säsongen, vilket gör dem till ligans bästa hemmalag. Under vinteruppehållet var Osnabrück på träningsläger i Turkiet och matchtränade då mot starkt motstånd i turkiska Rizespor och schweiziska Young Boys som båda håller till i sina länders högstadivisioner. Osnabrück förlorade med 1-2 mot Rizespor men vann mot Young Boys med 2-1. Osnabrück står på 47 poäng och har fem poäng ner till tvåan Karlsruhe. På tredje plats hittar vi Hallescher FC på 40 poäng. Det är viktigt att notera att Karlsruhe har en match till godo gentemot Osnabrück. Osnabrück har endast släppt in 16 mål denna säsongen och har där med släppt in minst mål i ligan denna säsongen. Osnabrück har gjort en riktigt fin säsong och det är mycket troligt att man tar steget upp till 2.Bundesliga denna säsongen. Senast Osnabrück tog steget upp till 2.Bundesliga var säsongen 2009/10. Det blev bara en säsong i andraligan den gången och Osnabrück åkte ur säsongen efter.

Sonnenhof Grossaspach

Bortalaget Grossaspach ligger på 18:e plats och är med i den mycket jämna bottenstriden. De fyra lagen som placerar sig sist i den 20 lag långa tabellen åker ur direkt och får starta om i Regionalliga. Grossaspach har endast fyra poäng ner till jumbon Aalen som även har en match mindre spelad. Grossaspach har även endast fyra poäng upp till Zwickau på 13:e plats. Med andra ord är det en riktigt jämn bottenstrid och varje omgång kan lagen klättra flera positioner i båda riktningar. Grossaspach förlorade senast mot Sportfreunde Lotte på hemmaplan och det var lagets sjunde raka ligamatch utan seger. På de senaste sju ligamatcherna har Grossaspach endast lyckats plocka två poäng och de kom genom två oavgjorda matcher på hemmaplan mot bottenkonkurrenterna Fortuna Köln och Carl Zeiss Jena. På bortaplan är Grossaspach svaga och de har just nu tre raka bortaförluster i 3.Liga. Grossaspach har stora problem med målskyttet och man har endast gjort 16 mål framåt på 22 omgångar. Med sina 16 mål framåt har Grossaspach gjort minst mål av alla lag i 3.Liga.

Maxbet på Osnabrück

Jag håller Osnabrück som stora favoriter i denna matchen. Osnabrück är ett bra lag och har redan kopplat ett grepp om serieledningen. När ligans sämsta lag offensivt, Grossaspach, ställs mot ligans bästa lag defensivt, Osnabrück, är det ingen skräll att Osnabrück är stora favoriter. Lägg därtill Osnabrücks starka hemmafacit och Grossaspachs svaga bortafacit. Jag spelar Osnabrück rak seger till det fina oddset 1.64 hos Unibet och investerar 5/5 units!

Speltips: Osnabrück vinner

Odds: 1.64 hos Unibet

Avspark: 19:00

Units: 5/5