Speltips 8/1: Orlando Pirates-Chippa United |

 Speltips och rekar

Speltips 8/1: Orlando Pirates-Chippa United

Speltips 8/1: Orlando Pirates-Chippa United

Olando Pirates ångar på i den Sydafrikanska ligan och ställs mot bottenlaget Chippa United på hemmaplan. Orlando Pirates ligger tvåa och är formstarka medan Chippa United haltar rejält i botten av tabellen.

Toppen mot botten

Orlando ligger tvåa i Sydafrikanska högstaligan PSL och har 28 inspelade poäng  på 16 omgångar. Orlando har ett imponerande facit i PSL med hela 12 raka matcher utan förlust. På hemmaplan har man endast en förlust denna säsongen och den kom mot serieledande Bidvest Wits. Orlando är ett av ligans starkaste hemmalag och är väldigt svårslagna hemma på Orlando Stadium i Johannesburg. Den sydafrikanska ligan startade om efter nästan en månads vinteruppehåll i förra veckan och då ställdes Orlando borta mot mittenlaget Highlands Park. Matchen slutade 2-2 och Orlando kommer vara rejält revanschsugna ikväll. Orlando har fem poäng upp till serieledande Bidvest Wits och är pressade att vinna för att inte öka avståndet upp till serieledarna.

Chippa United ligger näst sist och på negativ kvalplats. Chippa är inne i en tung period och har nio raka matcher utan seger i PSL. På bortaplan har Chippa varit svaga denna säsongen och laget väntar fortfarande på sin första bortaseger. Chippa United förlorade borta mot Bloemfontein i förra veckan när PSL startade om efter vinteruppehållet och deras svaga form håller i sig. Chippa har inte alls fått igång spelet denna säsongen och har sedan säsongsstart hållt till i botten.

Det bör råda klasskillnad ikväll och allt talar för att Orlando kommer styra matchen. Orlando är ruskigt svårslagna på hemmaplan och ett bortasvagt Chippa kommer få det riktigt tufft. Orlando har de senaste åren varit överlägsna i jämförelsen med Chippa och Orlando har vunnit samtliga av de senaste sex matcherna lagen emellan. Orlando ska inte ha några som helst problem mot Chippa United och bör vinna planenligt och ta upp kampen med Bidvest Wits i kampen om ligatiteln. Orlando är ett mycket bättre lag än Chippa och jag investerar 5/5 units på hemmasegern!

Speltips: Orlando vinner

Odds: 1.61 hos Bet365

Avspark: 18:30

Units 5/5