Speltips 8/1: Nantes vs Montpellier |

 Speltips och rekar

Speltips 8/1: Nantes vs Montpellier

Speltips 8/1: Nantes vs Montpellier

Den franska ligan drar igång igen efter ett kort vinteruppehåll och då ställs Nantes mot Montpellier. Ligue 1 tabellen haltar rejält på grund av de oroligheter som utspelade sig i Frankrike i samband med flera politiska demonstrationer i december. Flera matcher har blivit uppskjutna och vissa lag har spelat 17 matcher medan andra har spelat 19 matcher. Kvällens match skulle egentligen spelats i mitten av december och kompletterar den 18:e omgången.

Nantes

Nantes ligger på 14:e plats och har 20 inspelade poäng på sina 17 spelade matcher. Nantes har varit ganska ojämna under säsongens gång. Man avslutade höstsäsongen med att “bara” förlora med 1-0 borta mot PSG, vilket får ses som ett bra resultat med tanke på att PSG har slaktat allt i sin väg den här säsongen. Nantes stod upp bra mot PSG och lagets defensiv var riktigt bra. Matchen innan dess vann man hemma mot topplaget Olympique Marseille med 3-2. Nantes har mersmak och kommer troligtvis börja klättra mot en stabil plats i mitten av tabellen under våren. Nantes har ett bra lag och visade i december att man även kan hota de bästa lagen i Frankrike. På hemmaplan är Nantes starka och laget har endast en förlust på sina senaste sju hemmamatcher i Ligue 1. Nantes ställdes mot Chateuroux som spelar i Ligue 2 i den franska cupen förra veckan. Nantes vann övertygande med 4-1 och har ett bra självförtroende inför matchen med Montpellier.

Montpellier

Montpellier ligger på fjärde plats i Ligue 1 och har 30 poäng på 17 spelade matcher. Montpellier inledde säsongen starkt och hade bland annat 11 raka matcher utan förlust. Nu har formkurvan börjat peka neråt och Montpellier har endast en seger på sina senaste fem ligamatcher. I förra veckan spelade man franska cupen och åkte då mycket överraskande ut mot Entente SSG som till vardags håller till i den franska 3:e divisionen, National 1. Montpellier har två poäng upp till trean Lyon och fyra poäng upp till tvåan Lille. Värt att nämnas är att Lille har spelat 19 matcher och Lyon 18, medan Montpellier spelat 17. Montpellier har varit svaga på senaste tiden och insatsen i cupen i förra veckan var riktigt usel. Montpellier kommer få det tufft borta mot ett hemmastarkt Nantes ikväll

Speltips: Nantes 0.0 asian handicap

Odds: 1,83 hos Bet365

Avspark: 19:00

Units: 3/5