Speltips 5 Aug 2018 | Fotboll - Chelsea vs Manchester City

 Speltips och rekar

speltips 5/8 Chelsea vs Manchester City: Kan City visa vart skåpet ska stå i den första matchen?

Chelsea vs Manchester City: Kan City visa vart skåpet ska stå i den första matchen?

Det är dags för kampen mellan två storklubbar – Chelsea mot Man City. Som vi alla vet så startar den nya säsongen i England med en gammal tradition i form av Comunity Shield som spelas på Wembley. De här är första gången sedans 2012 som Chelsea och Man United spelar för denna pris, som är den första trofé för säseongen.

Speltips:

Manchester City är utan tvekan det bästa laget i England för tillfället. Med Pep Guardiola så vann de Premiel Leauge senast med 19 poängs marginal till andra platsen, vilka var deras rivaler Manchester United. Och allt talar om att vi kommer se nåt liknande även denna säsong. Guardiola gillar att samla på trofé och denna match är et perfekt tillfälle för honom och Manchester City att visa var skåpet ska stå. Jag har hittat bra odds i form på Betsson; Manchester United att göra minst 2 mål, vilket ger 1.91 i odds!

Chelsea:

Chelseas tränare, Maurizio Sarri, tog över klubben från sin landsman Antonio Conte denna sommaren men har redan stora bekymmer. Inte nog med det att han inte hade tid att få till sitt 4-3-3 taktik, även stjärnorna Eden Hazarad och Willian är på förmedlingen på väg till andra klubben, och som det är ut så kommer målvakten, Thibaut Courtois göra de sällskap. Et finns många frågetecken runt klubben och framtiden och jag skulle inte bli förvånad om de hjärnspökena påverkar laget och spelet i dagens match. I form av köpta spelare så har endast mittfältaren Jorginho tillkommit, men han är inte i närheten av ovannämnda spelare, och lär inte påverka laget på något sätt. Chelsea har förlorat Community  Shield 4 gånger, inklusive en 3-2 förlust mot City 2012.

Manchester City:

De regerande mästarna lyckades göra sitt lag ännu starkare med köp av Riyad Mahrez, men vad som är mer viktigt är att de lyckats behålla alla spelare i laget. Pep Guardiola har minst 2 riktigt bra spelare på varje position, så oavsett vilket lag han ställer upp med på Wembley så kommer de betraktas som stora favoriter. City har spelar försäsongsmatcher mestadels med yngre spelare, så det kan vara lite problem om de gör samma sak i början av ligan, då de behöver vänja sig vid spelstilen i England.

 

Chelsea 5 senaste matcher:

Chelsea 5 senaste matcher:

Manchester City 5 senaste matcher:

Manchester City 5 senaste matcher:

Chelsea v Man City 5 senaste möten:

Chelsea v Man City 5 senaste möten:

För och nackdelar:

Manchester City är favoriterna i denna match, de spelar ett snabbt och attackerande spel och brukar göra många mål.

Chelsea’s stjärnor Hazard, Willian och Courtois är tveksamma inför dagens match då de förmodligen ska lämna klubben.

Chelsea nya träänare, Sarri, har inte haft tillräckligt med tid att få in sin 4-3-3 taktik.

✘ Chelsea har ett bra försvar, så chansen finns för 0-0 or 1-0 som slutresultat.

Tips: Manchester City över 1.5 mål

Odds: 1.91 @ Betsson

Tid: 16:00

Units: 2/5