Speltips 31 Sep 2018 | Fotboll - AFC Eskilstuna vs GAIS

 Speltips och rekar

Speltips 3/9 AFC Eskilstuna vs GAIS

Speltips 3/9 AFC Eskilstuna vs GAIS

Idag har vi ett spännande möte i Superettan. AFC Eskiltuna tar emot Gais hemma och de behöver en seger för att haka på Helsingborg och Falkenberg som slåss i toppen av tabellen. När det kommer till Gais är det svårt att veta vart man har dem, de har två vinster i rad men för tillfället går deras spel upp och ner.

Speltips:

Idag är det en viktig match för AFC Eskilstuna. Jag är ganska säker på att deras chans att gå upp i Allsvenskan är ganska liten om de inte vinner idag. Gais å andra sidan har inga möjligheter att avancera, och med två vinster i rad har de till 99% säkrat nästa säsong i Superettan. Det är stor skillnad mellan lagen i kvällens möte. 888sport ger oss hela 1.80 i odds på en hemmavinst ikväll.

AFC Eskilstuna

Eskilstuna har verkligen imponerat i år! 10-8-2 efter tjugo spelade omgångar säger en hel del om deras spel. Visst, det är ganska många matcher som slutat oavgjort, men med endast 2 förluster är deras prestation riktigt imponerande! Om inte Falkenberg och Helsingborg spelat en av sina absolut bästa säsonger hade AFC Eskilstuna varit en given vinnare. Det ser ut som att det kommer bli en kamp mellan uppflyttningsplatserna och dagens match är för Eskilstuna ett måste. De är obesegrade hemma på Tunavallen i år (6-4-0). Senaste förlusten på hemmaplan var i november, 2017. Då förlorade de mot Sirius med 3-1. Därefter har de hela 15 hemmamatcher utan en enda förlust.

GAIS

Gais går in i matchen med två raka vinster, det säger dock inte speciellt mycket om deras spel. Matchen mot Örgryte slutade 3-1, matchbilden speglar dock inte resultatet. De hade stora luckor Både i anfallet och i försvaret. Gais ligger på nionde plats i tabellen, vilket de såklart är besvikna över. Det var ju detta år de skulle utmana topplagen i Superettan! Försvaret har definitivt varit deras största bekymmer. De har släppt in minst ett mål i 15 av 16 spelade matcher.

AFC Eskiltuna 5 senaste matcher:

Eskilstuna 5 senaste matcher

GAIS 5 senaste matcher:

Gais 5 senaste matcher:

För och nackdelar:

Eskiltuna är obesegrade på hemmaplan

Eskiltuna måste vinna kvällens match om de ska sikta på Allsvenskan

Eskilstuna vann borta mot Gais med 1-0

✘ Gais har 2 vinster i rad och kommer kämpa hårt för att inte förlora ikväll

 

Tips: AFC Eskilstuna att vinna

Odds: 1.80 @ 888sport

Tid: 19:00

Units: 2/5