SPELTIPS 29/6 Uruguay – Peru |

 Speltips och rekar

SPELTIPS 29/6 Uruguay – Peru

v

Även om det krävdes lite mer möda än planerat så lyckades Uruguay till slut knipa den där viktiga gruppsegern, vilket gav lite enklare motstånd i denna match. Den omtyckta förbundskaptenen Tabarez har personligen lyft fram Colombia som turneringens kanske svåraste motstånd, så man undviker gärna dem tidigt i slutspelet. Om bägge respektive lagen vinner så ställs man dock i en semifinal.

Uruguays 4-4-2-uppställning har sett ut precis som förväntat, så jag har egentligen ingenting att flika in där. Man har fått en del smärre avbräck i form av Laxalt och Vecino, men som tur är har Torreira återhämtat sig från sina magbesvär.

Speltips

Peru åkte på en rejäl käftsmäll när man blev demolerade av Brasilien i den sista gruppspelsmatchen. Även om en spelare inte hade gjort någon större skillnad så syntes faktiskt Zambranos frånvaro tydligare än någonsin. Man såg stundtals ut att sakna en ledare och någon som höll försvarslinjen korrekt. En annan del som jag reagerade lite på var när Brasilien anföll på kanterna. Då ville man flytta ned Tapia mellan ytterback och mittback för att sedan flytta ut t ex Advincula mot bollhållaren. När dock brassarna tog sin diagonallöpning så blev det dock ett hav av yta för bollhållaren att ta sig inåt i banan och ta avslut. Om ni spolar tillbaka till Evertons mål så får ni ett praktexempel på det hela, men liknande skedde även vid andra tillfällen.

 

Speltips: Uruguay vinner

Odds: 1.70 hos Unibet

Avspark: 21:00

Units: 5/5