Speltips 27/2: Arsenal-Bournemouth |

 Speltips och rekar

Speltips 27/2: Arsenal-Bournemouth

Arsenal tar emot Bournemouth ikväll på Emirates Stadium. Arsenal behöver vinna för att inte ge Manchester United möjligheten att gå om. Bournemouth ligger stabilt i mitten och kan varken gå till Europa eller flyttas ned.

Arsenal

Arsenal ligger fyra i Premier League och vann sin senaste match i Premier League, hemma mot Southampton i söndags. Arsenal är formstarka och har på de senaste fem matcherna vunnit fyra och förlorat en. Förlusten kom borta mot Manchester City och slutade 3-1. Senast vann man hemma mot Southampton och innan dess borta mot Huddersfield på bortaplan. Arsenal tog sig vidare till åttondelsfinal i Europa League förra veckan efter att ha besegrat Bate Borisov med 3-1 över två möten. Arsenal förlorade faktiskt det första mötet borta mot Bate med 1-0, men vann stabilt på hemmaplan med 3-0. Nu väntar franska Rennes i åttondelsfinal för Arsenal. Arsenal har åkt ut både FA Cupen och Ligacupen och kan därför lägga fullt fokus på Europa League och Premier League. Arsenals mål är helt klart att ta sig till Champions League och det gör de genom topp-4 i Premier League eller att vinna Europa League. Arsenal slåss om fjärdeplatsen tillsammans med Manchester United och Chelsea. Arsenal sitter just nu i förarsätet i kampen om fjärdeplatsen och kan vid seger mot Bournemouth befästa fjärdeplatsen och dessutom ta in mark på Tottenham på tredje plats.

Hemma på Emirates Stadium är Arsenal riktigt starka. Arsenal har inte förlorat på hemmaplan i Premier League sedan i premiären mot Manchester City i augusti. Arsenal har sedan dess vunnit 11 av 13 hemmamatcher i Premier League. De två segerlösa matcherna var mot Liverpool och Wolverhampton som båda slutade 1-1. Arsenal har vunnit de senaste sju hemmamatcherna i Premier League. Av sina 11 hemmasegrar denna säsongen har Arsenal vunnit nio med minst två mål. Arsenal är helt klart svårslagna på hemmaplan och inget lag kan vänta sig en enkel match borta mot Arsenal.

Bournemouth

Bournemouth ligger på 12:e plats i Premier League och har just nu tre raka matcher utan seger. Bournemouth inledde säsongen starkt och förlorade endast två utav de första 10 matcherna i Premier League. Sedan dess har Bournemouth rasat rejält och ligger nu på nedre halvan av tabellen. Bournemouth har 10 poäng ner till nedflyttningsplats och ser ut att spela i Premier League även nästa säsong. Bournemouth har helt klart sin starka start på säsong att tacka för att de ligger stabilt i mitten nu. Bournemouth har som sagt tre raka matcher utan seger och spelade senaste oavgjort mot Wolverhampton på hemmaplan. Bournemouths senaste seger i Premier League var hemma mot Chelsea i slutet av januari, Bournemouth vann med hela 4-0 och det får ses som en av deras bästa prestationer denna säsongen.

Bournemouth är inte bra på bortaplan och deras senaste resultat på bortaplan är under all kritik. Bournemouth har hela åtta raka förluster på bortaplan i Premier League och deras senaste bortaseger var i slutet av oktober mot Fulham. Bournemouth har på de senaste fem bortamatcherna en målskillnad på 1-16 och det ser verkligen inte ljust ut. Bournemouth har förlorat sju av de senaste åtta med minst två mål och har haft stora problem på bortaplan. Senast förlorade de med hela 3-0 mot Liverpool och innan dess borta mot Cardiff med 2-0.

Hemmastarkt mot bortasvagt

Arsenal är riktigt starka på hemmaplan och deras sju raka hemmasegrar talar sitt tydliga språk. Arsenal har god form och ligger just nu på fjärde plats. För att försäkra sig om att behålla sin fjärdeplats måste Arsenal vinna då Manchester United endast ligger en poäng bakom. Bournemouth är ett av Premier Leagues sämsta lag på bortaplan och de har endast tagit nio poäng på bortaplan denna säsongen. Bournemouth har även åtta raka förluster på bortaplan, varav sju med minst två måls marginal. Bournemouth har endast en poäng på de senaste tre matcherna i Premier League och kommer få det riktigt tufft borta mot Arsenal. Arsenal är ett mycket bättre lag än Bournemouth och har dessutom mycket större motivation då de har en plats i Champions League att spela om. Jag tror att Arsenal vinner övertygande och mitt speltips blir Arsenal -1.5 asian handicap till oddset 2.08 hos Unibet.

Speltips: Arsenal -1.5 asian handicap

Odds: 2.08 hos Unibet

Avspark: 20:45

Units: 3/5