Speltips 27/1: Chievo-Fiorentina |

 Speltips och rekar

Speltips 27/1: Chievo-Fiorentina

Speltips 27/1: Chievo-Fiorentina

Fiorentina gästar jumbon Chievo i Serie A:s 21:a omgång. Serie A går nu in in i den andra halvan av säsongen och Fiorentina har siktet inställt på att ta sig till Europa, medan Chievo måste kriga rejält för att inte åka ur Serie A.

Chievo

Det har varit en stormig säsong för Chievo, man fick först och främst börja säsongen på -3 poäng på grund av diverse regelbrott sedan har spelet haltat rejält dessutom. Chievo ligger sist och står just nu på åtta poäng med nio poäng upp till säker mark. Chiveo har haft tre olika tränare denna säsongen vilket kan vara en av anledningarna till de dåliga resultaten. Det är väldigt svårt att hitta kontinuitet i spelet om man byter tränare så ofta. Det kan vara väldigt svårt för vissa spelare att anpassa sig till en ny tränares tankesätt på direkten. Chievo ligger som sagt sist i Serie A och det ser varken ljust ut på eller vid sidan av plan. Chievo tog sin första seger för säsongen så sent som i december, precis innan vinteruppehållet. Segern kom mot Frosinone på hemmaplan, ett Frosinone som ligger näst sist i tabellen och endast två poäng före Chievo. Efter vinteruppehållet väntade Juventus på bortaplan och där förlorade man väntat.

Fiorentina

Fiorentina ligger på 10:e plats i Serie A och har just nu fem poäng upp till Lazio på sjätte och sista europaplatsen. Fiorentina har siktet inställt på europaspel nästa säsong och har god form. Viola har endast förlorat en match på de senaste sex matcherna i Serie A. Man inledde vårsäsongen ganska starkt mot Sampdoria på hemmaplan. Trots att man fick mittfältaren Edimilson Fernandes utvisad redan i den 34:e matchminuten löste man ett oavgjort resultat. Matchen slutade 3-3 och Fiorentinas nyförvärf Luis Muriel presenterade sig med sina två mål. Muriel lånas in över resterande del av säsongen från Sevilla i La Liga. Muriel gjorde en riktigt bra match mot Sampdoria och det ska bli intressant att se om han kan lyfta Fiorentina till en Europaplats. Fiorentina har varit ganska starka på bortaplan den senaste tiden och har sex raka bortamatcher utan förlust. Det ska dock tilläggas man endast vunnit en av dessa sex. Segern kom borta mot Milan på San Siro. Fiorentina har tre förluster på bortaplan denna säsongen och samtliga har kommit mot topplag. Inter, Napoli och Lazio är lagen Fiorentina har förlorat mot bortaplan och en intressant notering är att samtliga har förlorats med uddamålet. Det ska också tilläggas att Fiorentina inte riktigt hade marginalerna på sin sida i dessa tre matcher och hade helt klart kunnat sno åt sig minst en poäng.

Fiorentina klättrar mot Europaplatserna

Jag tror på Fiorentina i denna matchen. Chievo är riktigt svaga och mycket ska till om de inte åker ur denna säsongen. Fiorentina har varit stabila på bortaplan denna säsongen och Chievo är allt utom hemmastarka. Fiorentina har fin form och jag investerar 3/5 units till det fina oddset 1.90.

Speltips: Fiorentina vinner

Odds: 1.90 hos Unibet

Avspark: 12:30

Units: 3/5