Speltips 26 Aug 2018 | Fotboll - Borussia Dortmund vs RB Leipzig

 Speltips och rekar

Speltips 26/8 Borussia Dortmund vs RB Leipzig

Speltips 26/8 Borussia Dortmund vs RB Leipzig

Derbyt I den första omgången den tyska Bundesliga spelas i Dortmund där Borussia tar emot RB Leipzig. Hemmalaget vill börja säsongen med en vinst, och jag tror att de klarar av det utan några större bekymmer.

Speltips:

Det finns inget lag i Tyskland som kan se sig själva som favoriter när de spelar på Signal Iduna Part i Dortmund; inte ens Bayern München. Borussia Dortmund vill börja säsongen med en vinst, och om de hade möjligheten att välja när de skulle möta ett starkt lag som RB Leipzig, väljer de att göra det i den första omgången. RB Leipzig har för tillfället ett större intresse till Europa League-kvalet, därav tror jag att Borussia Dortmund kommer vinna matchen. Hos 888sport får vi 1.72 i odds för en rak vinst till Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund:

Borussia Dortmund gjorde oss ganska besvikna i deras första match denna säsong. I första rundan av tyska DFB Cup spelade de mot Greuter Furth. Ett sent mål från Axel Witsel i 95 minuten gjortde att matchen gick till övertid, och Marco Reus gjorde det vinnande målet i 120 minuten. De kommer garanterat göra allt för att bevisa att det bara var en dålig dag på planen; vinst mot RB Liepzig är ett måste för Borussia Dortmund.

RB Leipzig:

RB Leipzig har för tillfället fokus på Europa League. De måste vinna mot Zorya för att gå vidare till gruppspelen. I den första omgången av kvalspelet spelade de lika mot Ukraina, så en vinst i Tyskland gör att de går vidare till gruppspelet i Europa League. Det finns en chans att de kommer vila ett par nyckelspelare i mötet mot Borussia Dortmund, detta är dock ännu inte ristat i sten.

Borussia Dortmund senaste 5 matcher:

Borussia Dortmund last 5 games:

RB Leipzig senaste 5 matcher:

RB Leipzig last 5 games:

Borussia Dortmund vs RB Leipzig senaste möte:

Borussia Dortmund v RB Leipzig  games:

För och nackdelar:        

+ Borussia spelar på hemmaplan, och de är storfavoriten mot alla som spelar på Signal Iduna Park

+ Borussia vill visa sina fans att turvinsten i DFC cupen mot Greuter Furth bara var en dålig dag

+ RB Leipzig har fokus på kvalmatchen till Europa League mot det ukrainska laget Zorya

+ RB Leipzig må vila ett par nyckelspelare

– Turvinst mot Borussia Dortmund mot Greuter Furth kanske inte bara var en dålig dag; laget kanske inte är i sin bästa form för tillfället

 

Tips: Rak vinst för Borussia Dortmund

Odds: 1.72 @ 888sport

Tid: 18:00

Units: 2/5