Speltips 26/4: Helsingborgs IF-GIF Sundsvall |

 Speltips och rekar

Speltips 26/4: Helsingborgs IF-GIF Sundsvall

Nykomlingen Helsingborg tar emot Sundsvall hemma på Olympia ikväll. Omgång fem av årets Allsvenska ska avslutas och redan till helgen drar omgång sex igång. Både Helsingborg och Sundsvall kommer från förluster i omgång fyra, Helsingborg förlorade borta mot IFK Göteborg och Sundsvall hemma mot Kalmar.

Helsingborg

Kvällens hemmalag Helsingborg är tillbaka i Allsvenskan igen efter två säsonger i Superettan. HIF har inlett säsongen med två segrar och två förluster och laget ligger på nionde plats i den väldigt jämna tabellen. Båda segrarna har kommit på hemmaplan, först mot Norrköping med 3-1 och sedan mot Hammarby med 2-1. Helt klart två starka resultat av HIF. Den första förlusten kom borta mot Häcken med 2-1 och den andra borta mot IFK Göteborg med 3-1.

Hemma på Olympia är HIF riktigt starka. HIF har redan nu tagit två meriterande segrar på hemmaplan och de kommer bli svårslagna på Olympia under den här säsongen. HIF har faktiskt inte förlorat hemma på Olympia på över ett år, den senaste hemmaförlusten kom mot AFC Eskilstuna med 0-2 i inledningen av förra säsongen. Visserligen har HIF spelat i Superettan vilket är en avsevärt enklare division än Allsvenskan men trots det är det starkt att vara obesegrade på hemmagräs under en så lång period.

På skadelistan hittar vi förra säsongens skyttekung, Andri Bjarnason, Bjarnason som vann skytteligan i Superettan förra säsongen har problem med en vad och finns inte med i kvällens trupp. Målvakten Pär Hansson är sedan i slutet av förra säsongen nackskadad och kommer minst att missa första halvan av säsongen. Även Fredrik Liverstam och Andreas Landgren missar matchen.

GIF Sundsvall

GIF Sundsvall inledde säsongen riktigt starkt men står nu på två raka förluster. Sundsvall står nu på fyra inspelade poäng och ligger påLaget gjorde en riktigt stark fjolårssäsong där de slutade åtta i Allsvenskan. Två av Sundsvalls bästa spelare från förra säsongen, Linus Hallenius och David Batanero finns kvar i laget och duon kommer bil väldigt viktiga även den här säsongen.

Sundsvall inledde säsongen med ett kryss borta mot Djurgården efter att ha vänt underläge 2-0 till 2-2 i den andra halvleken. I den andra omgången kom guldfavoriten Malmö FF på besök till NP3 Arena. Sundsvall skrällde mot Malmö och stod för en riktigt stark prestation i matchen som slutade 3-1. Sedan dess har det sett desto sämre ut, i den tredje omgången förlorade Sundsvall mot Elfsborg med 3-1 på bortaplan och i den fjärde hemma mot Kalmar FF med 1-2.

Hemmastarka Helsingborg

Hemma på Olympia i Helsingborg är HIF riktigt starka och det har laget verkligen visat den här säsongen. Hemma på sitt naturgräs är HIF svårslagna och de har inte förlorat en hemmamatch på över ett kalenderår. Det skiljer väldigt mycket mellan naturgräs och konstgräs. Sundsvall har konstgräs på sin hemmaarena och är mycket mer ovana vid naturgräs. Där ser jag en klar fördel till HIF. Jag tror att HIF tar tredje raka hemmasegern ikväll och investerar 2/5 Units till oddset 2.08 hos Nordicbet.

Speltips: Helsingborg vinner

Odds: 2.08 hos Nordicbet

Avspark: 19:00

Units: 2/5