Speltips 26/2: Huddersfield-Wolverhampton |

 Speltips och rekar

Speltips 26/2: Huddersfield-Wolverhampton

Jumbon Huddersfield tar emot succélaget Wolverhampton. Huddersfield har det riktigt jobbigt just nu och det måste ske ett mirakel om de ska kunna hänga kvar i Premier League. Nykomlingen Wolverhampton har gjort en imponerande säsong i Premier League och ligger stabilt på den övre halvan.

Huddersfield

Huddersfield som tog steget upp till Premier League från Championship via play-off inför förra säsongen är nu påväg ner igen. Huddersfield ligger överlägset sist med sina 11 inspelade poäng. Huddersfield har hela 14 poäng upp till Cardiff på säker mark. Det ser verkligen mörkt ut för Huddersfield och allt talar för att de blir ett av tre lag som åker ur denna säsongen. För att hitta Huddersfields senaste seger får vi gå tillbaka ända till slutet av november i spelschemat då Huddersfield lyckades besegra just Wolverhampton på bortaplan. Därefter har formkurvan pekat spikrakt neråt. På de senast 14 matcherna i Premier League har Huddersfield endast lyckats ta en poäng, borta mot bottenkonkurrenten Cardiff. Huddersfield har även åkt ur FA Cupen efter förlust borta mot Bristol City i den tredje rundan.

Om vi går in lite på djupet i Huddersfields statistik ser vi att de endast gjort 14 mål i Premier League. Detta är överlägset sämst och Newcastle som gjort näst minst har gjort 24 mål. Huddersfield snittar med andra ord endast 0-52 gjorda mål per match, påtal förlite för att kunna konkurrera om ett förnyat kontrakt i Premier League. Huddersfield har på de senaste sex matcherna i Premier League endast gjort ett mål. Huddersfield saknar spets och att deras bästa målgörare denna säsongen endast gjort tre mål samt är mittback talar sitt tydliga språk. Huddersfields defensiv är likaså riktigt dålig och med sina 50 insläppta mål snittar jumbon nästan två insläppta mål per match.

Wolverhampton

Wolverhampton som tog steget upp till Premier League inför denna säsongen har gjort en imponerande säsong. Wolves ligger åtta i Premier League och är även framme i kvartsfinal i FA Cupen. Wolves har stått för en rad imponerande insatser mot riktigt bra lag denna säsongen. Wolves har vunnit mot både Chelsea och Tottenham samt tagit poäng mot Manchester City, Manchester United och Arsenal. Wolverhampton ligger som sagt på åttonde plats och har 10 poäng upp till Chelsea på den sista europaplatsen. Chelsea har det jobbigt just nu, kanske kan Wolverhampton kriga sig ikapp och knipa den sista europaplatsen men det blir givetvis svårt att ta in 10 poäng på 11 omgångar. Dessutom har Chelsea en match mindre spelad.

Wolverhampton har fem raka matcher utan förlust i Premier League och spelade senast 1-1 borta mot AFC Bournemouth. På bortaplan är Wolverhampton starka och av de senaste sex bortamatcherna i Premier League har Wolves endast förlorat en. Det var borta mot Manchester City i mitten av januari då de regerande mästarna besegrade Wolves med 3-0.  Wolves tog sig vidare till kvartsfinal i FA Cupen efter seger borta mot Bristol City i åttondelsfinal. Nu väntar Manchester United på hemmaplan i kvartsfinal.

Jumbon har inget att hämta i detta mötet

Huddersfield har det riktigt jobbigt nu och när Wolves kommer på besök har hemmalaget en tuff uppgift framför sig. Huddersfield har endast en poäng på de senaste 14 matcherna i Premier League och är stora favoriter till att bli ett av tre lag som blir nedflyttade. Huddersfield är överlägsen jumbo i Premier League och har långt upp till säker mark. Wolverhampton ligger stabilt på övre halvan och är ett stabilt lag. Wolverhampton har fin form och kommer till matchen med stort självförtroende. Wolves har åtta raka matcher, varav fem i Premier League, utan förlust och väntas bygga vidare på sin fina form borta mot Huddersfield. Wolverhampton är ett mycket bättre lag än Huddersfield och bör vinna stabilt. Huddersfield haltar rejält och har troligtvis inget att hämta i den här matchen heller. Huddersfield kommer med stor säkerhet att åka ur denna säsongen och jag tror att Wolves skickar jumbon ännu närmre nedflyttning under tisdagskvällen.

Speltips: Wolverhampton vinner

Odds: 1.84 hos Unibet

Avspark: 20:45

Units: 3/5