Speltips 23 Aug 2018 | Fotboll - Olumpiakos Piraeus vs Burnley

 Speltips och rekar

Speltips 23/8 Olympiakos Piraeus vs Burnley

Speltips 23/8 Olympiakos Piraeus vs Burnley

Under kvalspelet till Europa League fick vi se hemmalaget Olumpiakos Piraeus ta emot Burnley. Detta kan bli en riktigt spännande match med många frisparkar och kort, och jag hoppas på många gula och troligtvis ett eller två röda kort.

Speltips:

Olympiakos är helt klart favoriten i dagens match, och på grund av detta finns där inte direkt något värde att spela på en rak vinst. Jag tror heller inte att det blir särskilt många mål… men oddsen på det är heller inte speciellt bra. Lyckligt nog har jag hittat ett intressant utfall och denna marknad är precis lika spännande; jag tror att Olympiakos Piraeus kommer få minst 2 gula kort i kvällens möte i Europa League. Grekerna är kända för sitt fula spel; Burnley har ett par riktigt snabba och tekniska spelare och med detta i åtanke lär hemmalaget få flera gula kort. Hos 888sport har jag hittat bra odds till 1.67 för just detta, vilket också är dagens speltips.

Den största anledningen till att jag valt att betta på just detta utfall är tack vare domaren Slavko Vincic. Under förra säsongen i Champions League och Europa League, men även i årets Champions League, har domaren gett hemmalaget riktigt många gula kort i var enda en av de sex matcher han dömt.

Olympiakos Piraeus:

Grekerna är kända för sin aggressiva spelstil; coachen Pedro Martins kräver en hel del av sina spelare. Under denna säsong har de redan spelat två matcher i kvalet till Europa League. I den första matchen to de emot Luzern och vann med 4-0. Dock, trots den stora vinsten, fick de 2 gula kort i den 61 minuten. Nästa match de spelade, även om de visste att de var vidare, fick de sitt enda gula kort under matchen i den 32 minuten.

Burnley:

Detta engelska lag är känt för att spela väldigt defensivt och letar främst efter lägen under kontringar. Laget har mycket snabba och duktiga spelare som i vissa fall behöver stoppas till vilket pris som helst. I fyra kvalmatcher till Europa League denna säsong drog deras motståndare på sig hela 6 gula kort.

Domaren Slavko Vincic statistik de senaste två säsongerna:

slavko vincic statistik

För och nackdelar:

Domaren, Slavko Vincic, är väldigt generös när det kommer till att dela ut gula kort, speciellt till hemmalaget.

Olympiakos Piraeus är väldigt aggressiva; coachen Pedro Martins förespråkar ett riktigt aggressivt spel.

Burnley har manga snabba och tekniska spelare; hemmalaget kommer garanterat gå in med all kraft om de vill stoppa Burnleys målchanser.

✘ Burnley är känt som ett defensivt lag så det finns en risk att de låter Olympiakos Piraeus ha ett bollinnehav över 70%; och därav kanske hemmalaget dominerar och kanske inte har chansen till hårda tacklingar.

 

Tips: Mer än 1.5 gula kort för hemmalaget

Odds: 1.67 @ 888sport

Tid: 20:00

Units: 4/5