Speltips 23/2: PSG-Nimes |

 Speltips och rekar

Speltips 23/2: PSG-Nimes

PSG tar emot Nimes i Franska Ligue 1 under lördagen. Serieledarna PSG har gjort en enastående säsong och leder ligan överlägset. Nimes ligger stabilt i mitten och har faktiskt häng på lagen som krigar om den sista europaplatsen.

PSG

PSG leder Ligue 1 överlägset trots att de har hela 14 matcher kvar att spela. PSG har hela 15 poäng ner till tvåan Lille och har dessutom en match mindre spelad än alla topplag, Lille inkluderade. PSG förlorade sin första match i Ligue 1 denna säsongen för knappt tre veckor sedan, borta mot ligatrean Olympique Lyon. PSG har vunnit sju av de senaste åtta ligamatcherna och har riktigt fin form i Ligue 1 just nu. Ligatiteln är i princip redan säkrad och det ska otroligt mycket till om PSG ska tappa serieledningen till något av de andra topplagen. I förra veckan visade PSG sin styrka borta mot Manchester United i Champions League. PSG vann med 2-0 och står nu med ena foten i Champions Leagues kvartsfinaler.

På hemmaplan har PSG vunnit samtliga matcher i Ligue 1. Inget lag har varit nära på att vinna på Park de Princes och PSG:s hemmastatistik är riktigt imponerande. PSG har gjort smått otroliga 47 mål på 13 hemmamatcher i Ligue 1 vilket resulterar i ett snitt på nästan över tre gjorda mål per match. PSG har dessutom endast släppt in fem mål på hemmaplan i Ligue 1.

PSG har några tunga skadeavbräck i laget. Storstjärnan Neymar är långtidsskadad och förväntas missa merparten av resterande matcher denna säsongen. Även Edinson Cavani och Thomas Meunier är skadade. Trots dessa skador har PSG radat upp fina resultat och de har stabila ersättare till de skadade spelarna.

Nimes

Nimes har gjort en stabil säsong hittills och ligger på 10:e plats. Faktum är att Nimes endast har fyra poäng upp till Marseille på fjärde plats. Det är väldigt jämnt i mitten av tabellen och det skiljer endast fyra poäng mellan fjärde och 11:e plats. Nimes är ganska formstarka och på de senaste fem matcherna i Ligue 1 har Nimes endast en förlust. På de senaste fem har Nimes vunnit tre matcher, det ska dock poängteras att samtliga av dessa tre har kommit mot lag på nedre halvan av tabellen. Nimes har problem med de bättre lagen i Ligue 1 och de har endast vunnit två av 11 matcher mot lag på den övre halvan.

Nimes har ett svagt facit på bortaplan. Visserligen vann Nimes sin senaste bortamatch mot Nantes med 2-4, men innan dess hade de fyra raka bortaförluster. I Ligue 1 har Nimes vunnit en av de senaste tre bortamatcherna.

Klasskillnad

PSG är överlägsna i den franska fotbollen och går mot sin sjätte ligatitel på sju år. På hemmaplan har PSG vunnit samtliga matcher i Ligue 1 denna säsongen och de har en helt fantastisk hemmastatistik. Nimes är ett stabilt lag och är ganska formstarka men trots detta bör de inte ha något att säga till om på bortaplan mot PSG. PSG saknar en trio av ordinarie spelare men har trots dessa tre avbräck ett riktigt starkt lag. PSG har endast släppt in fem mål på hemmaplan denna säsongen och det kommer bli riktigt svårt för Nimes att ens skapa målchanser i denna matchen. Jag tror att PSG bygger vidare på sin fantastiska hemmastatistik och tar ännu en stabil hemmaseger utan att släppa in mål.

Speltips: PSG vinner och håller nollan

Odds: 2.20 hos Unibet

Avspark: 17:00

Units: 3/5