Speltips 23/1: Wellington Phoenix-Sydney FC |

 Speltips och rekar

Speltips 23/1: Wellington Phoenix-Sydney FC

Speltips 23/1: Wellington Phoenix-Sydney FC

Wellington Phoenix gästas av Sydney FC på onsdagsmorgonen och det är två riktigt formstarka lag som möts. Ett målrik möte väntas och det kommer bli en kul match att följa.

Wellington Phoenix

Wellington ligger femma i A-League och har fin form. Wellington spelade 3-3 mot ligatvåan Melbourne Victory på bortaplan i helgen. Detta efter att man tappat en 3-1 ledning. Wellington har nio raka matcher utan förlust och har stått för en rad starka insatser de senaste veckorna. Wellington gör väldigt mycket mål framåt och har på de senaste tio matcherna i A-League gjort 20 mål. Wellington släpper dock in en del också, på de senaste 10 matcherna har man snittat strax över ett insläppt mål per match. Wellingtons senast tre matcher har varit riktiga målkalas och i dessa har det gjorts totalt 16 mål, varav nio av Wellington. Wellington har en del rutinerade spelare, bland annat Steven Taylor som gjort flera säsonger i Premier League med Newcastle United. Man har även Roy Krishna som sprutat in mål denna säsongen. Krishna ligger i delad skytteligaledning framför bland andra Ola Toivonen med sina 11 fullträffar på 14 matcher.

Sydney FC

Sydney ligger på tredje plats i A-League och har spelat in 29 poäng på 14 omgångar. Sydney har vunnit sju av sina senaste 10 ligamatcher och går bra i A-League. Sydney har endast fyra poäng upp till serieledande Perth och kan vid seger mot Wellington krympa avståndet upp till serieledarna. Tvåan Melbourne står på 30 poäng och har en match mer spelad än Sydney, Sydney kommer vid seger klättra upp till andra plats och det är något de troligtvis är väldigt sugna på. Sydney är som Wellington väldigt målrika. Sydneys senaste match mot Newcastle Jets, som man vann med 1-0, var den första matchen som slutade av deras senaste 10 som slutade med under 2.5 mål. I Sydneys senast tio matcher har det gjorts hela 35 mål, varav 20 av Sydney. Sydney har mycket av sina framgångar att tacka den förre Premier League-anfallaren Adam Le Fondre för. Le Fondre leder skytteligan tillsammans med Krishna och har stått för 11 mål på 14 framträdanden. Le Fondre har tidigare representerat en rad klubbar i England såsom Cardiff, Wolverhampton, Reading och Bolton. Störst avtryck gjorde han säsongen 2011/12 då han med sina 12 fullträffar var en stor faktor till att Reading tog steget upp till Premier League.

Speltips

Wellington och Sydney är två riktigt målrika lag. Båda lagens matcher snittar strax över 3 mål och i majoriteten av matcherna gör även båda lagen mål. Av Sydneys matcher är det 79% som slutar med att båda lagen gör mål. Wellingtons hemmamatcher slutar oftast med över 2.5 mål, för att vara exakt är det 71% av matcherna. Samma procentantal gäller för Sydneys bortamatcher då även 71% av dem slutar med över 2.5 mål. Det är ingen hemlighet att A-League är en väldigt målrik liga och om vi tittar på statistiken för samtliga matcher i ligan ser vi att det görs strax äver tre mål per match.

Jag kommer förutom över 2.5 mål att spela Roy Krishna som målskytt med en liten insats. Krishna är glödhet och har på de senaste tre matcherna gjort hela sex mål. Krishna som målskytt finns till oddset 2.50 hos Unibet.

Speltips: Över 2.5 mål

Odds: 1.68 hos Unibet

Avspark: 07:35

Units: 4/5