Speltips 23/1: Hamilton Academy-Aberdeen |

 Speltips och rekar

Speltips 23/1: Hamilton Academy-Aberdeen

Speltips 23/1: Hamilton Academy-Aberdeen

Formsvaga Hamilton Academy gästas av topplaget Aberdeen när skottska Premiership startar om efter vinteruppehållet ikväll. Aberdeen behöver vinna för att hänga på topplagen och avslutade höstsäsongen starkt.

Hamilton Academy

Hamilton ligger på 10:e plats och har fyra poäng ner till jumbon Dundee. Hamilton har ett svagt facit och har endast tagit en poäng på de senaste sex matcherna i ligan utan seger. Man avslutade höstsäsongen med att förlora på hemmaplan med 1-2 mot bottenkonkurrenten Motherwell. Hamilton är ruskigt svaga defensivt och har släppt in hela 43 mål denna säsongen vilket resulterar i ett snitt på strax över två insläppta mål per match. Hamilton åkte även ur cupen förra helgen då man förlorade mot St. Johnstone med 2-0. Hamilton kommer få kämpa under våren för att inte åka ur och det ser verkligen inte bra ut för dem.

Aberdeen

Aberdeen är med i den väldigt jämna toppstriden i Premiership och har tre poäng upp till serieledarna Celtic. Aberdeen ligger fyra och har förutom Celtic även Glasgow Rangers och Kilmarnock framför sig. Kilmarnock och Rangers möts ikväll vilket medför att Aberdeen har stor chans att hänga på de andra topplagen. Aberdeen har god form och har endast en förlust på sina senaste sex ligamatcher, förlusten kom mot serieledarna Celtic i en väldigt svängig match som slutade 4-3. Aberdeen är ett stark bortalag och har tre raka bortasegrar i Premiership. Aberdeen är ett av ligans bästa bortalag och endast St. Johnstone har vunnit fler bortamatcher än Aberdeen denna säsongen.

Defensivt svagt Hamilton får problem med Aberdeens offensiv

Hamilton läcker rejält defensivt och allt talar för att man får en tuff uppgift när Aberdeen kommer på besök. Aberdeen har den formstarka anfallaren Sam Cosgrove i laget som ligger tvåa i skytteligan med sina nio mål denna säsongen. Cosgrove avslutade höstsäsongen starkt och har gjort sju mål på de senaste sex matcherna i ligan. Hamiltons svaga försvar kommer få stora problem med Cosgrove och de andra i Aberdeens offensiv. Hamilton har släppt in hela 43 mål denna säsongen och mycket talar för att det kontot fylls på ikväll mot Aberdeen.

Speltips: Aberdeen över 1.5 mål

Odds: 1.83 hos Unibet

Avspark 20:45

Units: 3/5