Speltips 22/2: West Ham-Fulham |

 Speltips och rekar

Speltips 22/2: West Ham-Fulham

Dags för Premier League igen efter förra helgens uppehåll. Ett London-derby står på menyn denna fredag mellan West Ham och nykomlingen Fulham. Fulham har det jobbigt och återfinns på nedflyttningsplats medan West Ham ligger stabilt i mitten av tabellen. Kan Fulham vända sin dystra trend borta mot West Ham?

West Ham

West Ham ligger på 10:e plats i Premier League och har två raka oavgjorda matcher i Premier League. Först 1-1 hemma mot Liverpool och sedan 1-1 borta mot Crystal Palace. West Ham tog en tung skalp hemma mot Liverpool och hade till och med kunnat ta alla tre poäng i den matchen då linjedomaren missade en solklar offside på Liverpools mål. West Ham har varit lite ojämna denna säsongen och de har blandat fina resultat mot topplag med usla resultat mot bottenlag. Det oavgjorda resultatet mot Liverpool var dock ett kvitto på att man kan störa även de bästa lagen i Premier League.

På hemmaplan är West Ham starka och de har stått för flera fina resultat hemma på London Stadium denna säsongen. Segrar mot Manchester United och Arsenal samt oavgjort mot Liverpool och Chelsea är några exempel. West Ham har endast en förlust på de senaste sex hemmamatcherna i Premier League. Den senaste hemmaförlusten kom mot Watford i mitten av december.

Ett väldigt positivt besked för West Ham är att Lanzini är tillbaka i full träning. Argentinaren har missat hela denna säsongen på grund av en knäskada han ådrog sig för snart åtta månader sedan. Lanzini var tongivande i West Ham förra säsongen och kommer verkligen bidra till West Hams offensiv nu när han är tillbaka igen.

Fulham

Fulham tog steget upp från Championship till denna säsongen och har haft en tungt återkomst i Premier League. Fulham ligger efter 26 spelade matcher näst sist och har hela åtta poäng upp till Cardiff som är närmsta lag på säker mark. Fulhams urusla defensiv har varit en av anledningarna till de svaga resultaten. Fulham har under säsongen släppt in hela 58 mål, överlägset flest i Premier League. Vilket resulterar i ett snitt på strax över två insläppta mål per match. Fulham är formsvaga just nu och har förlorat fem av de senaste sex matcherna i Premier League.

På bortaplan är Fulham riktigt usla. Fulham ligger överlägset sist i bortatabellen och har endast lyckats ta två poäng på bortaplan denna säsongen. Lagets två poäng på bortaplan har kommit mot Brighton och Newcastle. Inte nog med att poängskörden varit låg, Fulhams målstatistik på bortaplan är också urusel. Fulham har släppt in hela 32 mål och gjort endast åtta på bortaplan i Premier League.

Fulham har inget att hämta

Det ser verkligen mörkt ut för Fulham och allt talar verkligen för att man åker ner till Championship igen denna säsongen. Formen haltar rejält och det finns inte mycket positivt att hämta från Fulhams insatser denna säsongen. Fulhams bortastatistik är horribel och inget lag i Premier League är sämre på bortaplan än Fulham. West Ham är hemmastarka och har endast en förlust på de senaste sex hemmamatcherna i Premier League. West Ham är ett riktigt bra lag och på en bra dag kan de slå vem som helst i Premier League. West Ham har fina resultat mot topplagen på just hemmaplan denna säsongen och gör en stabil säsong helhetsmässigt. Jag tror inte att Fulham har något att hämta i denna matchen, West Ham är starka och kommer vara extra taggade på att trycka till stadsrivalen. Mitt speltips blir att West Ham vinner till oddset 1.87 hos Unibet.

Speltips: West Ham vinner

Odds: 1.87 hos Unibet

Avspark: 20:45

Units: 4/5