Speltips 22/12: Lechia Gdansk avslutar hösten som serieledare? |

 Speltips och rekar

Speltips 22/12: Lechia Gdansk avslutar hösten som serieledare?

Dags för sista omgången i polska Ekstraklasa innan den polska fotbollen tar vinteruppehåll. Topplaget Lechia Gdansk tar emot bottenlaget Gornik Zabrze och mycket talar för att alla tre poäng stannar i Gdansk.

Gdansk återtar serieledningen från Legia Warszawa?

Lechia Gdansk ligger inför matchen med Gornik Zabrze på andra plats i Ekstraklasa. Legia Warszawa leder efter att ha vunnit en svängig match borta mot Zaglebie Sosnowiec i torsdags. Lechia och Legia står just nu på samma poäng men Legia leder på bättre målskillnad. Lechia kan med andra ord, vid seger mot Gornik, leda Ekstraklasa med tre poäng inför vinteruppehållet.

Lechia har nio raka matcher i Ekstraklasa utan förlust och ångar på rejält i toppen. På hemmaplan är man erkänt starka och har fortfarande inte förlorat hemma på Stadion Energa Gdansk den här säsongen. Lechia har två raka oavgjorda matcher i Ekstraklasa, först hemma mot Legia Warszawa och nu senast borta mot Miedz Legnica. Innan de två oavgjorda matcherna hade Lechia fem raka segrar och de kommer vara väldigt sugna på att hitta vinnarspåret igen när bottenlaget Gornik kommer på besök.

Gornik Zabrze ligger näst sist och går trögt just nu. Man har endast en seger på sina senaste fem matcher i Ekstraklasa och segern kom mot bottenlaget Wisla Plock. Gornik går speciellt svagt på bortaplan och har endast en seger på de senaste åtta bortamatcherna. Man har haft stora problem när man mött lag från övre halvan på bortaplan och Gornik har förlorat samtliga av dessa matcher. Gornik är helt enkelt inte tillräckligt bra för att störa de bättre lagen i Ekstraklasa. Mot Lechia har Gornik haft det svårt de senaste säsonger och för att hitta en Gornik-seger i en match mellan lagen får vi gå tillbaka ända till sommaren 2013.

Speltips: Lechia Gdansk vinner

Odds: 1.60 hos Bet365

Avspark: 18:30

Units: 5/5