Speltips 21/3: Holland-Vitryssland |

 Speltips och rekar

Speltips 21/3: Holland-Vitryssland

Kvalet till EM 2020 drar igång och under torsdagen ställs Holland mot Vitryssland. Holland har missat två raka mästerskap och siktar nu in sig på att ta sig till ett efterlängtat EM. Vitryssland gjorde en stark insats i Nations League i höstas och har kvalificerat sig för play-off som spelas nästa år. Holland och Vitryssland har lottats i kvalgrupp C där de förutom mot varandra kommer ställas mot Estland, Tyskland och Nordirland.

Holland

Efter några svaga år för det holländska landslaget är siktet inställt på ett efterlängtat mästerskap. Senast Holland spelade VM eller EM var VM 2014 i Brasilien. Holland lyckades då knipa bronsmedaljen efter ett väldigt starkt mästerskap. Sedan dess har det sett dystert ut för den holländska landslagsfotbollen och de missade både EM 2016 och VM 2018. Holland ser dock ut att vara på uppgång igen och i höstas vann man sin grupp i UEFA Nations League. Holland vann Grupp 1 i Division A där de ställdes mot Tyskland och de regerande världsmästarna Frankrike. Holland gjorde ett riktigt starkt gruppspel i Nations League och de förlorade endast en match, borta mot Frankrike med 2-1. Holland var riktigt starka i hemmamatcherna och besegrade Frankrike med 2-0 och Tyskland med 3-0.

Holland har en riktigt bra trupp just nu med en blandning av ungt och gammalt. Man har bland annat Ajax-duon Frenkie De Jong och Mathijs De Ligt med i truppen. Även Liverpool-mittbacken Virgil Van Dijk som av många rankas som världens bästa försvarare finns givetvis med i truppen. Offensivt hittar vi flera starka spelare såsom Memphis Depay och Quincy Promes. Daley Blind som tog brons med Holland i VM 2014 är också med i truppen. Holland har en fin blandning med unga och gamla spelare där många av de yngre, trots sin unga ålder, har stor rutin. Det är helt klart en stark trupp som förbundskapten Ronald Koeman har tagit ut.

Vitryssland

Vitryssland gjorde såväl som Holland en stark insats i Nations League i höstas. Vitryssland tillhörde den lägsta divisionen, division D. Vitryssland ställdes mot San Marino, Luxemburg och Moldavien i gruppen och vann gruppen överlägset. Vitryssland gick obesegrade genom gruppen och släppte inte in ett enda mål. Vitryssland är också klara för play off som spelas nästa år. Vitryssland har genom Nations League chansen till sitt första mästerskap någonsin då de aldrig kvalificerat sig för varken VM eller EM.

Vitryssland är rankat 78 på FIFA:s världsranking och är verkligen inget av de bättre landslagen i världen. Vitryssland har inga större stjärnor i sin trupp, lagets största stjärna är helt klart Alexandr Hleb. Hleb som hunnit bli 37 år gammal har rutin från både Premier League med Arsenal och La Liga med Barcelona. Hleb har även gjort flera matcher i Bundesliga och vunnit titlar som Champions League och La Liga. Hleb spelar nu i det vitryska topplaget Bate Borisov.

Holland stora favoriter

Holland är givetvis stora favoriter i det här mötet. Holland gjorde starka insatser i Nations League mot världsmästarna Frankrike och stornationen Tyskland. Vitryssland gjorde också stabila insatser i Nations League, dock i den lägsta divisionen mot mycket sämre motstånd. Holland har en riktigt stark trupp och siktar in sig på sitt första stora mästerskap sedan VM 2014 då de tog brons. Holland får ses som favoriter till att ta förstaplatsen i kvalgruppen före Tyskland. Tyskland är också riktigt bra, men har på senare tid haltat rejält. Jag kommer spela Holland -2.0 asian handicap i denna matchen. Jag tror att det finns goda chanser till att Holland vinner med en hel del mål och oddset är finfint. Vinner Holland med två mål ges insatsen tillbaka och mycket ska till om de endast lyckas vinna med ett mål.

Speltips: Holland -2.0 asian handicap

Odds: 1.64 hos Unibet

Avspark: 20:45

Units: 4/5