Speltips 21/1: Maccabi Tel Aviv-Beitar Jerusalem |

 Speltips och rekar

Speltips 21/1: Maccabi Tel Aviv-Beitar Jerusalem

Speltips 21/1: Maccabi Tel Aviv-Beitar Jerusalem

Maccabi Tel Aviv gästas av Beitar Jerusalem ikväll. Maccabi slaktar allt motstånd i Ligat Ha’al som är den Israeliska högstaligan, Maccabi är fortsatt obesegrade och leder ligan överlägset medan Beitar ligger på den nedre halvan av tabellen. Maccabi har redan efter 18 omgångar kopplat greppet om ligatiteln, en titel som de inte vunnit sedan 2015.

Maccabi Tel Aviv

Maccabi leder den israeliska högstaligan överlägset och har redan efter 18 spelade matcher hela 15 poäng ner till tvåan Bnei Yehuda. Majoriteten av de andra topplagen har redan spelat den 19:e omgången och vid seger mot Beitar ikväll kan Maccabi utöka sin serieledning till 18 poäng. Maccabi är överlägsna och det är i princip inga lag som kan mäta sig med Maccabi i den israeliska fotbollen. Maccabi har ett osannolikt målsnitt och har på sina 18 spelade matcher gjort hela 44 mål. På hemmaplan har Maccabi 24-2 i målskillnad på åtta matcher. Maccabi snittar hela tre mål per hemmamatch och har förutom derbyt mot Hapoel Tel Aviv, som slutade 0-0, vunnit samtliga hemmamatcher med minst två mål. Maccabi spelade oavgjort senast, i derbyt mot Hapoel Tel Aviv på bortaplan, men innan dess hade laget sex raka segrar som alla vanns med minst två måls marginal.

Beitar Jerusalem

Beitar ligger på 10:e plats och har efter en mycket svag inledning på säsongen börjat hitta formen. Beitar fem raka obesegrade matcher i ligan, dock endast med en seger. Beitar har på grund av sin mycket svaga inledning på säsongen brännt sina chanser att ta sig vidare till slutspel. Topp-sex i Ligat Ha’al tar sig vidare till slutspel och Beitar har just nu nio poäng upp till Hapoel Be’er Sheva på sjätte plats. Nio poäng är inte omöjligt att ta in men Beitar har ett mycket tufft spelschema och på de nästkommande fyra omgångarna ställs de mot ettan, tvåan och trean i tabellen. Beitar snittar endast 1.06 poäng per match i Ligat Ha’al och har underpresterat rejält denna säsongen. Mot lag som ligger före Beitar i tabellen har laget endast vunnit två av 12 matcher.

Speltips: Maccabi -1.5 asian handicap

Odds: 2.38 hos Unibet

Avspark: 20:00

Units: 3/5