Speltips 20/2: Atletico Madrid-Juventus |

 Speltips och rekar

Speltips 20/2: Atletico Madrid-Juventus

Ännu ett stormöte väntar i Champions Leagues åttondelsfinaler. Atletico Madrid ställs mot Juventus i ett högintressant dubbelmöte. Juventus får hållas som favoriter totalt sett, men det första mötet i Madrid känns helt öppet.

Atletico Madrid

Atletico kom tvåa i grupp A, bakom Borussia Dortmund som vann gruppen. Även Club Brugge och Monaco ingick i gruppen. Atletico gjorde ett starkt gruppspel och förlorade endast en match, borta mot Borussia Dortmund. Atletico slutade på samma poäng som Dortmund, 13, men kom tvåa på grund av inbördes möten. Atletico förlorade med hela 4-0 borta mot Dortmund och vann hemma med endast 2-0.

Atletico ligger tvåa i La Liga, sju poäng bakom serieledarna Barcelona. Atletico har gjort en stabil säsong och har 47 inspelade poäng på 24 omgångar. Atletico vann i helgen mot Rayo Vallecano på bortaplan och det var lagets första seger på tre matcher. Atletico hade en svag inledning på februari och förlorade två raka matcher i La Liga. Först på bortaplan mot Real Betis med 1-0 och sedan hemma mot Real Madrid med 1-3. Det ska dock tilläggas att förlusten mot Betis var Atleticos första i La Liga sedan i september och deras andra förlust i ligan denna säsongen. Atletico har varit riktigt hemmastarka denna säsongen och förlusten mot Real Madrid för knappt två veckor sedan var lagets första på hemmaplan denna säsongen.

Atleticos mittfältare Koke är åter tillgänglig för spel efter en månads skadefrånvaro. Diego Costa återvände från skada i helgen mot Rayo Vallecano men är troligtvis inte redo för 90 minuter ikväll. Lucas Hernandez missade matchen mot Rayo Vallecano och är troligtvis inte spelbar ikväll.

Juventus

Juventus vann grupp H och tog sig därmed vidare till åttondelsfinal. I gruppspelet ställdes Juventus mot Manchester United, Valencia samt Young Boys. Juventus inledde gruppspelet tre raka segrar och kopplade direkt ett grepp om gruppsegern. Juventus avslutade gruppspelet med att förlora två av de sista tre gruppspelsmatcherna men vann trots det gruppen, två poäng före tvåan Manchester United. Juventus höll på att tappa gruppsegern till Manchester United i den sista omgången då man förlorade mycket överraskande förlorade mot Young Boys på bortaplan, men eftersom United gjorde detsamma borta mot Valencia vann Juventus gruppen ändå.

Juventus leder Serie A med hela 13 poäng före tvåan Napoli och har i princip säkrat sin åttonde raka ligatitel redan efter 24 spelade omgångar. Juventus är överlägsna i Serie A och är fortfarande obesegrade. Juventus har vunnit hela 21 matcher i ligan denna säsongen och spelat oavgjort tre gånger. Juventus har gjort flest mål, 52, och släppt in minst, 15, i Serie A denna säsongen. Cristiano Ronaldo har varit en otroligt viktig spelare för Juventus denna säsongen. Portugisen som kom från Real Madrid i somras leder skytteligan i Serie A med 19 fullträffar.

Juan Cuadrado kommer inte till spel ikväll på grund av skada, även Sami Khedira missar matchen. Khedira reser inte med laget till Turin då man upptäckt ett oregelbundet hjärtslag. Vänsterbacken Alex Sandro som missade matchen mot Frosinone i helgen är eventuellt tillgänglig för spel igen. Brassen tränade med laget igår, det återstår att se om han spelar ikväll.

Helt öppet i Madrid

Det är svårt att hitta en favorit i det första mötet. Båda lagen går starkt i sina respektive ligor och kommer till spel med så gott som ordinarie trupper. Atletico har haltat lite på sistone men vann sin senaste ligamatch i helgen. Juventus fortsätter att ånga på i Serie A och har vunnit de två senaste matcherna med 3-0, mot Sassuolo och Juventus. Båda lagen är defensivt starka och de släpper inte in mycket mål. Faktum är att både Atletico och Juventus har släppt in minst mål i sina respektivge ligor denna säsongen. Dock tror jag trots detta att det kan bli målrikt ikväll. Juventus kommer göra allt för att få med sig ett väldigt viktigt bortamål. Atletico kommer definitivt göra allt för att vinna och således skapa sig en bra utgångsposition inför returmötet i Turin. Oddset på båda lagen gör mål är väldigt högt och jag tycker att det är lite för högt för att inte spela. Mitt speltips på matchen blir därför att båda lagen gör mål till oddset 2.38 hos Unibet.

Speltips: Båda lagen gör mål

Odds: 2.38 hos Unibet

Avspark: 21:00

Units: 2/5