Speltips 18/3: Numancia-Malaga | SPORTSBETTINGSVERIGE

 Speltips och rekar

Speltips 18/3: Numancia-Malaga

Malaga gästar Numancia under måndagskvällen i spanska Segunda Division. Malaga som åkte ur La Liga förra säsongen är med i uppflyttningsstriden och ligger på fjärde plats i tabellen. Kvällens hemmalag Numancia ligger i mitten av tabellen och ser ut att spela Segunda Division även nästa säsong.

Numancia

Numancia ligger på 14:e plats och kommer senast från ett kryss. Det var borta mot Tenerife för en dryg vecka sedan. Innan dess förlorade Numancia mot Sporting Gijon på hemmaplan med 1-2. Numancia har endast en seger på de senaste fem matcherna i Segunda Division. Numancias senaste trepoängare inkasserades borta mot Extremadura UD som ligger på nedflyttningsplats. Numancia har haft stora problem med lagen på den övre halvan denna säsongen. Numancia väntar fortfarande på sin första seger mot ett lag på den övre halvan och samtliga av deras åtta segrar denna säsongen har kommit mot lag på den nedre halvan.

På hemmaplan har Numancia varit sådär. Deras resultatrad skiljer sig väldigt mycket beroende på vilket motstånd de ställts mot. När Numancia har gästats av lag på den nedre halvan har det gått bra och de har tagit 21 av 24 möjliga poäng i dessa matcherna. Mot lag på den övre halvan har det sett betydligt sämre ut och i de hemmamatcherna har Numancia endast lyckats skrapa ihop två poäng. När Malaga kommer på besök ikväll vill Numancia helt klart ändra på den statistiken men svårt kommer det att bli. Numancia saknar mittfältaren Luis Gustavo som är avstängd då han drog på sig sitt 10:e gula kort för säsongen mot Tenerife förra veckan.

Malaga

Malaga som bekant åkte ur La Liga förra säsongen är nu påväg upp igen. Malaga ligger på fjärde plats och kan vid seger mot Numancia krympa avståndet upp till tvåan Granada. Ettan och tvåan i Segunda Division går direkt upp till La Liga medan trean, fyran, femman och sexan får spela ett kval om den sista uppflyttningsplatsen. Matchen mot Numancia är viktig för Malagas del då de endast har två poäng ner till Cadiz på sjunde plats, vid seger kan alltså Malaga skapa sig lite andrum neråt samtidigt som de tar upp jakten på Granada. Malaga kommer senast från en förlust, hemma mot serieledarna Osasuna. Förlusten mot Osasuna bröt Malagas åtta matcher långa förlustfria svit.

Malaga har varit starka på bortaplan denna säsongen och är ett av ligans bästa bortalag. Malaga har sex raka bortamatcher utan förlust och ligger fyra i bortatabellen. Senaste Malaga förlorade en bortamatch i ligan var i slutet av november förra året. Malaga kommer till matchen utan skador eller avstängningar på några ordinarie spelare och kommer matcha ett bra lag mot Numancia. Malaga har en stark trupp och var inför säsongen en av favoriterna till att ta steget upp till La Liga.

Malaga med siktet inställt på uppflyttning

Malaga jagar uppflyttning till La Liga där de kom ifrån inför denna säsongen. Malaga har varit stabila på sistone trots förlust i sin senaste match. På bortaplan är Malaga bra och de är ett av ligans bästa bortalag. Numancia ligger i mitten av tabellen och har endast en seger på de senaste fem ligamatcherna. Numancia har haft stora svårigheter med de bättre lagen i Segunda Division och kommer troligtvis få problem även ikväll när Malaga står för motståndet. Malaga ligger på fjärde plats och en seger mot Numancia krymper avståndet uppåt till Granada på andra plats samtidigt som det utökar avståndet ner till lagen bakom. Malaga är ett bättre lag än Numancia och kommer göra allt för att sätta press på de andra topplagen genom en seger. När lagen möttes i höstas vann Malaga med 2-0 hemma på Estadio La Rosaleda. Jag väljer att spela Malaga 0.0 asian handicap till oddset 1.88 hos Unibet och investerar 3/5 units!

Speltips: Malaga 0.0 asian handicap

Odds: 1.88 hos Unibet

Avspark: 20:45

Units: 3/5