Speltips 18/2: Roma-Bologna |

 Speltips och rekar

Speltips 18/2: Roma-Bologna

Roma tar emot Bologna hemma på Stadio Olimpico under måndagskvällen. Roma är formstarka och vann mot Porto i Champions League i förra veckan. Bologna ligger på nedflyttningsplats och har det tungt just nu.

Roma

Roma tog en tung seger mot Porto i onsdags i Champions League och sitter nu i förarsätet i det dubbelmötet. Roma ligger femma i Serie A och har just nu fyra poäng upp till Milan på fjärde och sista Champions League-platsen. Roma har en match mindre spelad än de andra topplagen och kan vid seger hänga på Milan i kampen om spel i Champions League nästa säsong. Roma har endast en förlust på de senaste 10 matcherna i Serie A, förlusten kom borta mot Juventus med 1-0. Senast i ligaspelet ställdes Roma mot Chievo på bortaplan och vann då övertygande med 3-0. Roma är formstarka och om man endast räknar de senaste åtta omgångarna, ligger Roma tvåa i Serie A.

På hemmaplan är Roma väldigt starka och huvudstadslaget har endast en förlust hemma på Stadio Olimpico i Serie A denna säsongen. Förlusten var ett rejält bottennapp, mot bottenlaget SPAL med 0-2. Roma har på de senaste fyra hemmamatcherna i ligan tagit 13 av 15 möjliga poäng. Roma är målmässigt starka på hemmaplan och snittar 2.55 gjorda mål per hemmamatch i Serie A. Roma åkte för knappt tre veckor sedan ut ur Coppa Italia efter en förlust borta mot Atalanta i kvartsfinal. Roma kan nu ha fullt fokus på Serie A och Champions League. I Champions League tog de sig vidare från gruppspelet efter en andraplats i grupp G där man ställdes mot Real Madrid, CSKA Moskva och Viktoria Plzen. I åttondelsfinal lottades man mot Porto och vann det första mötet med 2-1 på hemmaplan.

Bologna

Bologna ligger tredje sist och på nedflyttningsplats i Serie A. Bologna vann visserligen mot Inter på bortaplan för drygt två veckor sen, vilket var riktigt starkt, men det ser trots det ganska tungt ut för Bologna. På de senaste 10 matcherba i Serie A har man endast en seger och har bland annat förlorat mot nästjumbon Frosinone med hela 0-4 på hemmaplan. Precis som Roma är Bologna utslagna ur Coppa Italia, efter förlust mot Juventus i åttondelsfinal.

På bortaplan är Bologna ett av de sämsta lagen i Serie A. Bologna har endast tagit åtta poäng på bortaplan och har endast en bortaseger i Serie A denna säsongen. Man vann förvisso den senaste bortamatchen mot Inter men har förluster mot flera svaga motstånd på bortaplan. Mot lag på övre halvan har man förlorat samtliga bortamatcher, förutom Inter då förstås. Bologna läcker rejält på bortaplan och släpper in nästan två mål per bortamatch.

Offensivt starkt Roma

Roma är starka på hemmaplan och har ett fint facit hemma på Stadio Olimpico. Man snittar 2.55 gjorda mål på hemmaplan och har endast gått mållösa från en hemmamatch. Roma snittar sitt första mål i den 22:a minuten på hemmaplan och Bologna snittar sitt första insläppta i den 26:e minuten på bortaplan. Bologna är bortasvaga och jag tror starkt på Roma i denna matchen. Roma är formstarka och är stora favoriter i detta mötet. Roma har fint facit på hemmaplan och jag tror att de fyller på sin fina resultatrad med ännu en seger mot Bologna ikväll. Jag spelar att Roma gör mål i båda halvlekarna ikväll till det fina oddset 2.06 hos Unibet.

Speltips: Roma gör mål i båda halvlekarna

Odds: 2.06 hos Unibet

Avspark: 20:30

Units: 3/5