Speltips 18/1: Metz-Clermont |

 Speltips och rekar

Speltips 18/1: Metz-Clermont

Speltips 18/1: Metz-Clermont

Metz leder Ligue 2 och gästas av liga-sexan Clermont hemma på Stade Saint-Symphorien. Metz har under första halvan av säsongen visat att favoritskapet man hade inför säsongen var välförtjänt.

Metz

Serieledarna Metz ångar på i Ligue 2 och har under hela säsongen haft siktet inställt på uppflyttning till Ligue 1. Metz åkte ur Ligue 1 förra säsongen och mycket talar för att laget tar sig tillbaka till den franska fotbollens finrum i denna säsongen. Metz har endast en förlust på sina senaste 10 matcher i ligan och är inne i en fin period. Metz har också tagit sig vidare till 16-dels final i den franska cupen, där man nu ställs mot Monaco i Ligue 1. Metz är ett av ligans bästa hemmalag och laget har endast släppt in fyra mål på sina åtta hemmamatcher denna säsongen. Metz leder ligan med hela fem poäng, trots att man spelat en mindre än majoriteten av de andra lagen. Framåt har Metz gjort näst flest mål i Ligue 2 med sina 33 mål, det är endast ligatvåan Brest som gjort fler med sina 36 mål.

Clermont

Clermont ligger 6:a i Ligue 2 och skuggar lagen på kvalplatserna till Ligue 1. Clermont har på 20 matcher spelat in 32 poäng och är med i kampen kring kvalplatserna till Ligue 1. Trean, fyran och femman kvalificerar sig för kval till Ligue 1, just nu är det väldigt jämnt  och det skiljer endast fem poäng mellan Paris på tredje plats och Troyes på 10:e plats. Clermont åkte mycket överraskande ut ur cupen för knappt två veckor sen mot Marignane Gignac som håller till i tredjedivisionen. Detta trots att Marignane fick en utvisning redan efter 27 minuter. Clermont går starkt i Ligue 2 och har endast en förlust på sina senaste fem matcher i ligan. På bortaplan går det lite sämre för Clermont då de endast har två segrar på sina senaste sex bortamatcher.

Speltips

Metz har övertygat denna säsongen och har radat upp stabila prestationer. Metz har redan efter halva säsongen parkerat på serieledningen och allt talar för att laget tar steget upp till Ligue 1 denna säsongen. Metz är ett av ligans bästa hemmalag och Clermont har en mycket tuff uppgift framför sig. Clermont är inget dåligt lag men det är viktigt att poängtera hur bra Metz är. Metz Habibou Diallo har gjort en riktigt stark säsong och har varit en bidragande faktor i lagets framgångar den här säsongen. Diallo har noterats för 20 poäng, varav 15 mål, vilket tar honom till en andraplats i poängligan.

Speltips: Metz vinner

Odds: 2.08 hos Unibet

Avspark: 20:00

Units: 4/5