Speltips 17/2: Sydney FC-Central Coast Mariners |

 Speltips och rekar

Speltips 17/2: Sydney FC-Central Coast Mariners

Sydney FC tar emot Central Coast Mariners i A-League. Mariners är tabelljumbo och har haft en riktigt jobbig säsong medan Sydney ligger trea. Sydney är formstarka och kan vid seger klättra i tabellen.

Sydney FC

Sydney ligger som sagt trea i A-League. Laget har en gjort en bra säsong och har just nu 35 inspelade poäng på 18 spelade matcher. Framför sig har man Melbourne Victory på 37 poäng och Perth Glory på 43 poäng. Med andra ord är Sydney pressat att vinna mot Central Coast Mariners för att hänga på i toppstriden. Sydney har dessutom en match mindre spelat än Melbourne. Vid seger mot Mariners klättrar Sydney förbi Melbourne och har då också chans att ta in på Perth.

Sydney förlorade senaste ligamatchen, borta mot Brisbane Roar. Men innan dess tog man en tung seger hemma mot Melbourne City. Så formen känns bra trots förlusten i den senaste omgången. På hemmaplan har Sydney varit riktigt starka denna säsongen. Sydney ligger tvåa i hemmatabellen, men har två hemmamatcher mindre spelade än ettan Perth. Sydney har just nu fem raka hemmasegrar i A-League och mycket tala för att det kommer vara sex raka efter matchen mot Central Coast Mariners.

Central Coast Mariners

Central Coast Mariners har en jobbig säsong bakom sig. Man ligger överlägset sist och har endast tagit sex poäng på hela säsongen. Mariners har fyra raka förluster och det ser verkligen inte ljust ut för laget. Mariners läcker rejält bakåt och har släppt in hela 42 mål i ligan denna säsongen. Mariners snittar 2.33 insläppta mål per match vilket är sämst i A-League. På bortaplan är Mariners direkt usla. Mariners ligger sist i bortatabellen och har endast tagit en poäng på bortaplan denna säsongen. Mariners har nio raka bortaförluster och snittar 2.50 insläppta mål per bortamatch.

Det ser riktigt mörkt ut för Central Coast Mariners, som tur är har inte A-League någon nedflyttning så de slipper tänka på det. Denna säsongen är redan körd och det ska mycket till om Mariners klättrar någon position i tabellen. Mariners får helt enkelt bara spela av resten av säsongen och satsa på nästa.

Stor klasskillnad

Sydney är ett mycket bättre lag än vad Central Coast Mariners är. Sydney vann det senaste mötet mellan lagen med hela 5-2 för en dryg månad sedan och det kan mycket väl bli ett liknande resultat denna gången. Sydney kommer vara otroligt sugna på att klättra förbi Melbourne Victory i tabellen och återta andraplatsen, vilket man gör vid seger. Mariners är helt hopplösa denna säsongen och är direkt usla. Hemmastarka Sydney ska inte ha några som helst problem med ligans sämsta bortalag Mariners på söndag och bör vinna stabilt. Frågan är inte om Sydney vinner utan med hur många mål de vinner. Stor klasskillnad råder och jag tror att Sydney vinner enkelt. Jag spelar Sydney -1.5 asian handicap till oddset 1.83 hos Unibet och investerar 4/5 units.

Speltips: Sydney -1.5 asian handicap

Odds: 1.83 hos Unibet

Avspark: 07:00

Units: 4/5