Speltips 17/2: Randers-FC Köpenhamn |

 Speltips och rekar

Speltips 17/2: Randers-FC Köpenhamn

FC Köpenhamn gästar Randers i danska Superligan. FCK går riktigt starkt och leder ligan. Randers ligger fyra i Superligan men har hela 19 poäng upp till FCK.

Randers

Randers ligger fyra i danska Superligan. Trots att Randers ligger fyra är det i princip omöjligt att vinna ligan då serieledande FCK ligger hela 19 poäng före. Randers har gjort en stark säsong hittills och har 31 inspelade poäng på 21 omgångar. Det är otroligt jämnt i mitten av Superligan och från Bröndby på tredje plats till Odense på nionde plats skiljer det endast fyra poäng. De sex bästa lagen går vidare till slutspel och det är just nu fem omgångar kvar av grundserien. Serieledarna FCK och tvåan Midtjylland är redan klara för slutspel, efter dem är det åtta lag som slåss om de resterande fyra slutspelsplatserna.

Den danska Superligan har precis startat om efter ett nästan två månader långt vinteruppehåll. Randers vann i omstarten borta mot Aalborg med 3-0 och klättrade därmed i tabellen. Randers avslutade höstsäsongen starkt och vann tre av de fyra sista matcherna. Dock var segrarna mot Hobro, Vejle och Vendsyssel som är de tre sämsta lagen i ligan. På hemmaplan är Randers ovanligt svaga och Randers har endast en seger på de senaste fem hemmamatcherna i Superligan.

FC Köpenhamn

FCK leder Superligan, tre poäng före tvåan FC Midtjylland. Det kommer bli en kamp om seriesegern mellan FCK och Midtjylland då de andra lagen är för långt bakom. FCK vann i omstarten efter vinteruppehållet, hemma mot Odense med hela 6-1. Skytteligaledaren Robert Skov fyllde på sitt målkonto med ett hattrick. Skov har gjort 21 mål på 21 omgångar denna säsongen och leder skytteligan med hela åtta måls marginal ner till tvåan Kamil Wilczek.

FCK är riktigt formstarka och har på de senaste 10 ligamatcherna plockat 28 av 30 möjliga poäng. FCK är starka på bortaplan och på de senaste fem bortamatcherna har FCK fyra vinster och en oavgjord. FCK är Superligans bästa bortalag och laget har vunnit sju av elva bortamatcher denna säsongen. Under vinteruppehållet var FCK på träningsläger i Abu Dhabi och matchades i tre träningsmatcher. Man vann först mot Astana med hela 4-0. Astana som spelat gruppspel i både Champions League och Europa League under de senaste säsongerna. Därefter spelade FCK 0-0 mot Örebro och sist besegrades New York City med 2-0.

FCK befäster serieledningen

FCK går riktigt bra just nu och är formstarka. Man är ligans bästa bortalag och ställs mot Randers som är ganska hemmasvaga. Randers har visserligen tre raka ligasegrar men FCK är danmarks bästa lag och frågan är hur stor roll deras form spelar i denna matchen. FCK befäster serieledningen vid seger och sätter då press på Midtjyllan som spelar sin match i omgång 22 på måndag. FCK vann det första mötet mot Randers denna säsongen med hela 4-0 och var totalt överlägsna. Får vi se en repris på den matchen på söndag? Jag tror att FCK vinner stabilt och de bör inte ha några större problem Randers. Jag spelar FCK rak seger till oddset 1.77 hos Unibet och investerar 3/5 units.

Speltips: FC Köpenhamn vinner

Odds: 1.77 hos Unibet

Avspark: 16:00

Units: 3/5