Speltips 16/2: St Pauli-Erzgebirge Aue |

 Speltips och rekar

Speltips 16/2: St Pauli-Erzgebirge Aue

St Pauli ställs mot formsvaga Erzgebirge Aue i 2.Bundesligas 22:a omgång. St Pauli är med i kampen om uppflyttning och kan vid seger klättra från femte till andra plats i ligan. Erzgebirge Aue har det jobbigare och svävar strax ovanför nedflyttningsstrecket.

St Pauli

St Pauli ligger femma i 2.Bundesliga. Hamburglaget jagar uppflyttning och är verkligen med i racet om spel i Bundesliga nästa säsong. Det är otroligt jämnt i toppen av 2.Bundesliga och från St Pauli på femte plats är det endast två poäng till Köln på andra plats. Ner till Paderborn på sjunde plats har St Pauli endast tre poäng. Varje match är otroligt viktig och kan innebära flera positioner upp eller ner. Vid seger kan alltså St Pauli klättra ända upp till andra plats. St Pauli förlorade mot just Köln i den senaste omgången, med 4-1 på bortaplan. Innan dess vann man hemma mot ligatrean Union Berlin med 3-2. Hemma på Millerntor-Stadion är St Pauli erkännt starka. St Pauli har tre raka hemmasegrarsegrar och har inte förlorat på hemmaplan sedan i slutet av oktober. Vinsten mot Union Berlin på hemmaplan var väldigt viktig och gjorde att St Pauli hängde på i uppflyttningskampen.

Under transferfönstret i januari värvade St Pauli bland annat in den rutinerade anfallaren Alex Meier. Meier har gjort flera säsonger i Bundesliga och imponerade direkt i St Pauli. Meier fick endast ett kort inhopp mot Darmstadt i St Paulis första match efter vinteruppehållet. Därefter har Meier startat mot både Köln och Union Berlin och noterats för tre mål. Meier kan komma att bli direkt avgörande i St Paulis jakt på uppflyttning och är en perfekt värvning för St Pauli. St Paulis bästa målskytt har endast gjort sex mål denna säsongen och en målskytt av Meiers dignitet behövdes verkligen.

Erzgebirge Aue

Aue ligger på 13:e plats i ligan. Aue har endast spelat två matcher efter vinteruppehållet och förlorat båda. Först borta mot Magdeburg med 1-0 och sedan hemma mot Ingolstadt med 0-3. Både Magdeburg och Ingolstadt ligger bakom Aue i tabellen och det var två rejäla bottennapp. Aue är endast tre placeringar från nedflyttningsplats men har god marginal ner dit. Aue har sex poäng ner till Sandhausen på kvalplats och dessutom en match mindre spelad än resterande bottenlag. Förvisso har de god marginal ner, men mycket kan hända och Aue mår verkligen inte bra just nu. Dubbla förluster mot lag bakom sig var verkligen inte vad Aue ville inleda vårsäsongen med. Aue avslutade höstsäsongen starkt med fyra raka matcher utan förlust och såg ut att klättra ifrån bottenstriden.

På bortaplan är Aue riktigt dåliga och laget har endast vunnit en av de senaste sex bortamatcherna i 2.Bundesliga. Aue är ett av de sämsta bortalagen i hela ligan och har förlorat sju av tio bortamatcher denna säsongen. Endast Sandhausen och Darmstadt har sämre bortastatistik än Aue.

Hemmastarkt mot bortasvagt

St Pauli är hemmastarka och har tre raka segrar hemma på Millerntor. Aue å andra sidan är ruskigt svaga på bortaplan och har usel bortastatistik. Aue har inlett vårsäsongen svagt med förluster mot dåligt motstånd. St Pauli förlorade mot toppkonkurrenten Köln senast och kommer till matchen med revanschlusta. Vid seger mot Aue hänger St Pauli på i toppstriden, något jag tror att man gör. Jag spelar St Pauli att vinna till det fina oddset 1.75 hos Unibet och investerar 3/5 units.

Speltips: St Pauli vinner

Odds: 1.75 hos Unibet

Avspark: 13:00

Units: 3/5