Speltips 16/2: Bolton-Norwich |

 Speltips och rekar

Speltips 16/2: Bolton-Norwich

Bolton tar emot Norwich under lördagseftermiddagen och det är två lag som båda behöver tre poäng. Bolton kämpar i botten och ligger just nu näst sist, vid seger kan de krympa avståndet upp till säker mark. Norwich ligger tvåa och befäster vid seger sin position i toppen, Norwich kan dessutom ta över serieledningen från Leeds om de skulle tappa poäng i sin match.

Bolton

Bolton var nära att åka ut förra säsongen men lyckades rädda nytt kontrakt i sista omgången. Nu är Bolton återigen påväg ut ur Championship och det ser verkligen inte ljust ut. Bolton vann förvisso i veckan borta mot Birmingham vilket verkligen får ses som starkt. Segern mot Birmingham var deras blott andra seger på över 20 omgångar. Bolton inledde faktiskt säsongen riktigt starkt och förlorade endast en av de första sex ligamatcherna denna säsongen. Sedan dess har det dock sett riktigt mörkt ut för Bolton och mycket talar för att man åker ur denna säsongen. Bolton är motsatsen till hemmastarka och har endast vunnit en av de senaste 11 hemmamatcherna i Championship. Bolton måste verkligen hitta formen om de ska kunna hålla sig kvar i Championship denna säsongen, en bortaseger mot Birmingham är en bra början, men det behövs mycket mer.

Norwich

Norwich som ligger på andra plats förlorade borta mot formstarka Preston i veckan. Norwich ligger dock bra till i tabellen trots förlusten. Norwich har endast en poäng upp till serieledarna Leeds och har gjort en riktigt bra säsong. “The Canaries” hade inför förlusten mot Preston i veckan endast en förlust på 19 matcher. Norwich är Championships bästa bortalag och hade inför matchen mot Preston 13 raka bortamatcher utan förlust. För knappt två veckor sedan tog Norwich en tung trepoängare borta mot serieledarna Leeds med 3-1. Teemu Pukki har varit en av Norwich viktigaste och troligtvis deras bästa spelare denna säsongen. Pukki ligger med sina 21 ligamål tvåa i skytteligan. Pukki är i storform och har på de senaste fem ligamatcherna gjort sex mål och en assist.

Norwich med siktet inställt på Premier League

Norwich åkte ur Premier League säsongen 2015/16 och är nu inne på sin tredje raka säsong i Championship. Norwich har siktet inställt på uppflyttning till Premier League igen och är på god väg redan nu. Norwich parkerar på en plats i topp-2 vilket genererar direktuppflyttning till Premier League just nu. Bolton krigar i botten och det ser mörkt ut för den före detta Premier League-klubben. Bolton tog sin första seger på över en månad i veckan vilket definitivt kan ge laget lite självförtroende, men när Norwich kommer på besök spelar inte Boltons självförtroende någon större roll. Norwich har revanschlusta efter att de tappade serieledningen i veckan och kommer ge allt på lördag. Jag spelar att Norwich vinner till oddset 1.65 hos Unibet och investerar 4/5 units!

Speltips: Norwich vinner 

Odds: 1.65 hos Unibet

Avspark: 16:00

Units: 4/5