Speltips 14/2: Shakhtar Donetsk-Eintracht Frankfurt |

 Speltips och rekar

Speltips 14/2: Shakhtar Donetsk-Eintracht Frankfurt

Efter två dagar med spännande matcher i Champions League vänder vi blickarna mot Europa League. Shakhtar Donetsk tar emot Eintracht Frankfurt i ett mycket intressant dubbelmöte. Shakhtar kom trea i sin grupp i Champions League och kvalificerade sig därmed för 16-delsfinal i Europa League. Eintracht imponerade stort i Europa League i höstas och vann sin grupp överlägset.

Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk leder Ukrainska Premier League som just nu är inne i sitt nästan tre månader långa vinteruppehåll. Shakhtar har därför inte spelat i ligan sedan i början av december. Under vinteruppehållet har Shakhtar varit på träningsläger i Turkiet under de senaste veckorna och spelat flera träningsmatcher mot blandat motstånd. Senast spelade Shaktar 0-0 mot Wacker Innsbruck från Österrike och innan dess vann de med hela 6-1 mot Botev Plovdiv från Bulgarien. Det är ganska svårt att dra någon slutsats kring Shakhtars form just nu utifrån deras träningsmatcher då de verklingen blandat och gett resultatmässigt. Man har besegrat Lech Poznan från Polen med 3-0, vilket som får ses som ganska starkt. Dock har man förlorat med 0-2 mot Partizan Belgrad. Återigen är det ganska svårt att räkna ut hur Shakhtars form ser ut då de troligtvis har rullat rejält på truppen under träningsmatcherna.

Under hösten kom Shakhtar alltså trea i grupp F i Champions League. En grupp där Manchester City, Hoffenheim och Olympique Lyon ingick. Shakhtar förlorade båda mötena med gruppsegrarna Manchester City men gick faktiskt obesegrad igenom samtliga möten med Hoffenheim och Lyon. Dock vann Shakhtar endast en match under hela gruppspelet, borta mot Hoffenheim.

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt ligger femma i Bundesliga och har gjort en stark säsong. Eintracht har sedan vinteruppehållet gått obesegrade i Bundesliga och stått för starka insatser. Eintracht spelade 0-0 borta mot RB Leipzig i lördags och veckan innan 1-1 mot serieledarna Borussia Dortmund. Eintracht är med i kampen om Europaplatserna och ligger just nu på femte plats som resulterar i gruppspel i Europa League nästa säsong. Lagen som slutar topp-4 kvalificerar sig för gruppspel i Champions League och upp till RB Leipzig fjärde plats har Eintracht fem poäng.

Eintracht Frankfurt tog sig igenom gruppspelet på ett fantastiskt sätt och vann grupp H överlägset. I grupp H ingick även Lazio, Olympique Marseille och Apollon Limassol. På förhand var det en tuff lottning för Eintracht men man gick in och slaktade allt motstånd. Eintracht vann samtliga gruppspelsmatcher och gjorde hela 17 mål framåt på de sex gruppspelsmatcherna. Det enda laget som lyckades göra lika många mål som Eintracht i gruppspelet var Red Bull Salzburg, utöver dem gjorde Eintracht flest mål i hela gruppspelet. Eintracht imponerade stort under höstens gruppspel i Europa League och ses som en “underdog” till att gå riktigt långt i slutspelet i Europa League.

Jämn match på förhand

Det är en svårtippad och jämn match som väntar mellan Shakhtar och Eintracht. Jag håller Eintracht som favoriter totalt över två möten, men i det första mötet kommer det bli riktigt jämnt. Jag väljer därför att sikta in mig på mål istället. Både Eintracht och Shakhtar är två målrika lag. Eintracht Frankfurts matcher i Bundesliga har snittat 3.19 mål per match denna säsongen och i Europaspelet har deras matcher snittat 3.66 gjorda mål per match. Eintracht har gjort mål i 18 av 21 matcher i Bundesliga denna säsongen och gjorde mål i samtliga matcher i gruppspelet i Europa League. Man har en hel del starka målskyttar i truppen och bland andra Luka Jovic som med sina 14 mål leder skytteligan i Bundesliga. Shakhtars matcher i ligan denna säsongen har snittat 2.89 gjorda mål och i Champions League snittade deras matcher 4.00 gjorda mål per match. Två offensiva lag möts och jag kommer därför att spela över 2.5 mål i matchen. Oddset ligger på 1.90 hos Unibet vilket är ett riktigt fint odds.

Speltips: Över 2.5 mål i matchen 

Odds: 1.90 hos Unibet

Avspark: 21:00

Units: 3/5