Speltips 11/2: Alaves-Levante |

 Speltips och rekar

Speltips 11/2: Alaves-Levante

Ikväll har vi en intressant match i La Liga på menyn. Det kanske inte riktigt El Clasico men La Liga bjuder alltid på spännande matcher. Alaves ligger just nu på sjunde plats, men de har en match mindre spelad än lagen ovanför, så genom en seger kan de klättra förbi Getafe på sjätte plats. Levante ligger på 14:e plats men har endast fyra poäng ner till nedflyttningsplats. Om de vinner mot Alaves ikväll klättrar de till 10:e plats och är då endast två poäng bakom Alaves. En mycket viktig match för båda lagen väntar oss ikväll!

Alaves

Alaves är med i kampen om spel i Europa nästa säsong och de har stått för en bra säsong. Deras väg framåt var utmärkt fram tills dess att de förlorade tre matcher i rad. De förlorade två bortamatcher mot Real Madrid och Getafe, som båda förvisso ligger före dem i La Liga. De förvånansvärda var hemmaförlusten mot Rayo Vallecano. Idag har de chansen att klättra tillbaka till topp-6 och Levante är ett lag de ska kunna besegra utan problem. Många av oss minns Alaves från UEFA Cupen 2001 när de tog sig till final. En final som tyvärr för Alaves förlorades med 5-4 efter förlängning mot Liverpool.

Alaves har sålt Ibai Gomez och Ruben Sobrino, två tunga tapp som definitivt försvagar laget. Men mot Levante bör det inte spela någon roll. Alaves är kända för sina supportrar och de kommer göra allt för att stötta laget till seger ikväll.

Levante

Levante ligger fem poäng bakom Alaves. La Liga är riktigt spännande denna säsongen och det är otroligt jämnt. Levante har gått mållösa från fyra av de fem senaste matcherna och har stora problem offensivt. Anfallarna Roger Marti och Jose Luis Morales får inte mycket hjälp från resten av laget och det är mycket som måste förbättras i Levante om de inte ska halka in i nedflyttningsstriden. Levante har sex raka bortamatcher utan seger och har haft problem på bortaplan denna säsongen. I den senaste bortamatchen, mot Sevilla, släppte Levante in hela fem mål. Levante kommer till spel utan Rochina på grund av skada och Campana som är avstängd.

Alaves är ett bättre lag

Alaves har haft en riktigt bra säsong hittills och de har vunnit mot flera topplag i La Liga. Det är oklart vad som gjort att Alaves har spelat dåligt de senaste matcherna. Efter två raka bortaförluster och en förlust hemma mot Rayo Vallecano är frågan var truppen står egentligen? Levante har dock inte spelat bättre och de har endast en seger på de senaste åtta ligamatcherna, mot Valladolid.

Alaves är ett bättre lag och bör vinna. Genom seger ger de sig in i kampen om spel i Europa nästa säsong på allvar. Alaves har en riktigt bra chans att hitta vinnarspåret igen mot Levante efter tre raka förluster.

Speltips: Alaves vinner

Odds: 2.15 hos Unibet

Avspark: 21:00

Units: 2/5