Speltips 7/1: Moreirense vs Desportivo Aves |

 Speltips och rekar

Speltips 7/1: Moreirense vs Desportivo Aves

Speltips 7/1: Moreirense vs Desportivo Aves

Moreirense tar emot Desportivo Aves i portugisiska Primeira Liga på måndagskvällen. Moreirense har en fin formkurva och klättrar i tabellen medan Aves haltar rejält och finns på nedflyttningsplats. Hemma i Moreira de Cónegos är Moreirense svårslagna och Aves har en tuff uppgift framför sig.

Formstarkt Moreirense

Moreirense ligger på sjunde plats i Primeira Liga och har 25 inspelade poäng, precis framför i tabellen ligger Belenenses och Vitoria Giumaraes som båda också har 25 poäng. Moreirense har en bra bit upp till topp fyra och europaplatserna, hela nio poäng. Vid seger mot Aves kan Moreirense klättra till femte plats och befästa sin position strax bakom topp fyra. Moreirense vann senast mot Rio Ave på bortaplan med 2-1 efter att lagets unga anfallare Heriberto Tavares gjort två mål på tre minuter i den andra halvleken och vänt matchern. Moreirense står på tre raka segrar och har fått en utmärkt start på det nya året.

Moreirense är påväg mot sin bästa säsong i Primeira Liga sedan man var nykomlingar 2014 och har under säsongen stått för en rad stabila insatser mot kvalificerat motstånd. Laget har bland annat besegrat topplaget Benfica på bortaplan med övertygande 3-1. På hemmaplan är Moreirense svårslagna och de har ett fint hemmafacit med fyra segrar på sina senaste fem hemmamatcher. Moreirense mötte Porto på bortaplan i Taca de Portugal vilket är den portugisiska cupen för drygt två veckor sedan. Porto som leder ligan och vann sin grupp i Champions League är helt klart ett väldigt bra lag. Moreirense förlorade med 4-3 men visade att man även kan hota de bästa lagen i Portugal.

Svagt Desportivo Aves

Desportivo Aves går trögt i Primeira Liga och har endast en inspelad poäng på sina senaste fem ligamatcher. Aves ligger näst sist och hotas av nedflyttning. En stor anledning till Aves svaga resultat är deras dåliga defensiv. Laget har hela 14 insläppta mål på sina senaste fem matcher i Primeira Liga och Aves har släppt in flest mål i ligan den här säsongen. På bortaplan har man ett av ligans sämsta facit och Aves har förlorat sex av sju bortamatcher den här säsongen. De enda poängen man tagit på bortaplan den här säsongen var mot jumbon Chaves då man vann med 1-2.

Aves var nykomlingar förra säsongen men har haft svårt att etablera sig i Primeira Liga. Förra säsongen klarade man sig kvar med fyra poängs marginal men mycket talar för att Aves blir ett av tre lag som åker ur denna säsongen.

Speltips: Moreirense vinner

Odds: 2.0 hos Bet365

Avspark: 18:00

Units: 3/5