Sillysvep 21/1: Chelsea nästa för Higuain? |

 Nyheter

Sillysvep 21/1: Chelsea nästa för Higuain?

Januarifönstret är öppet och det är fritt fram för klubbarna att köpa och sälja spelare. Här listar vi de senaste övergångarna och ryktena, samt odds på eventuella övergångar.

Klara övergångar

Leonardo Balerdi

Borussia Dortmund vann kampen om den talangfulla försvararen Leonardo Balerdi. Balerdi har skrivit på ett 5.5 år långt kontrakt för de tyska serieledarna Borussia Dortmund. Balerdi kom till Boca Juniors akademi som 14-åring och kunde i höstas slå sig in i startelvan. Balerdi startade fem matcher och har spåtts en fantastisk framtid. Borussia betalar omkring 150 miljoner kronor för den unga argentinaren. Balerdi har även blivit uttagen till det argentinska U-20 landslaget.

Mousa Dembele

Mousa Dembele är klar för Guangzhou R&F i den kinesiska ligan. Belgaren lämnar Tottenham och transfersumman sägs ligga på omkring 130 miljoner kronor. Guangzhou R&F kom tia i kinesiska Super League förra säsongen och hoppas att Dembele kan hjälpa klubben till en högre placering den kommande säsongen. Under säsongen har det endast blivit 13 framträdanden för Dembele som har spelat över 200 matcher för Tottenham. Dembele har skrivit på ett två-års kontrakt med Guangzhou.

De senaste ryktena

Gonzalo Higuain

Higuain har varit ryktenas man under detta transferfönster och sägs nu vara väldigt nära ett lån till Chelsea. Higuain har sedan i somras varit på lån i Milan från Juventus. Chelsea har stora anfallsproblem och är på jakt efter ny nia. Chelsea tränas av Maurizio Sarri som tränade Napoli när Higuain spelade där. Higuain gjorde stor succé under sina år i Napoli och gjorde under sin sista säsong hela 36 mål på 35 matcher i Serie A för Napoli. Därefter gick flytten till Juventus där han på två säsonger gjorde 40 mål i Serie A. Chelseas anfallare Alvaro Morata och Olivier Giroud har underpresterat rejält denna säsongen. Sarri har därför valt att spela Hazard centralt på anfallet flera gånger. Higuain kan vara den anfallare som Chelsea letar efter. Higuains flytt till Chelsea kommer troligtvis medföra att Alvaro Morata lånas ut till Atletico Madrid.

Andy Carroll

Tottenham har stora skadeproblem och nu pekas Andy Carroll ut som ett alternativ. Tottenhams stora målskytt Harry Kane är skadad och förväntas vara borta i drygt en månad. Tottenham har nu endast Fernando Llorente att förlita sig på i anfallet och behöver nu en ersättare. Andy Carroll som hunnit bli 30 år gammal har endast sex månader kvar på sitt kontrakt hos West Ham och enligt rykten sätts prislappen på endast 20 miljoner kronor. Carroll har stor rutin och har över 200 matcher i Premier League. Tottenham förväntas erbjuda Carroll ett 18-månaders kontrakt.

Krzysztof Piatek

Piatek har gjort succé under säsongen och är med i skytteligatoppen. Den polska anfallaren har gjort 13 mål på 19 framträdanden i Serie A och har redan under sin första säsong i Italien. Piatek värvades av Genoa från Cracovia i den polska högstaligan. Piatek gjorde hela 21 mål i Ekstraklasa förra säsongen och fick ögonen på sig från flera europeiska klubbar. Piatek förväntas nu lämna för Milan och transfersumman ska ligga på omkring 300 miljoner kronor plus bonusar. Piatek tävlingsdebuterade för det polska landslaget i UEFA Nations League under hösten och gjorde mål direkt i debutmatchen mot Portugal. Higuains flytt från Milan blir en avgörande faktor i att Piatek går till Milan.