Sillysvep 14/1: Dembélé närmar sig en flytt till Kina |

 Nyheter

Sillysvep 14/1: Dembélé närmar sig en flytt till Kina

Januarifönstret är öppet och det är fritt fram för klubbarna att köpa och sälja spelare. Här listar vi de senaste övergångarna och ryktena, samt odds på eventuella övergångar.

De senaste ryktena

Mousa Dembele

Mousa Dembele har ryktats lämna Spurs under de senaste veckorna och nu kommer nya uppgifter som stärker ryktena. Dembele flyger till Hong Kong idag och kommer med stor sannolikhet att blir klar för en ny klubb inom de närmsta dagarna. Klubben i frågan sägs vara Beijing Guoan som kom på fjärde plats i kinesiska Super League förra säsongen. Transfersumman sägs ligga på omkring 11 miljoner pund. I Beijing Guoan spelar europabekantingarna Renato Augusto, Jonathan Viera och Cedric Bakambu sedan tidigare och laget tränas av tysken Roger Schmidt. Dembele kom till Tottenham från Fulham 2012 och har sedan dess spelat över 200 matcher för klubben. Under den pågående säsongen har belgaren endast spelat 13 matcher på grund av skador.

Michy Batshuayi

Michy Batshuayi har under säsongen varit utlånad från Chelsea till Valencia. Efter att Valencia valt att avsluta lånet vill nu Chelsea låna ut anfallaren till någon annan klubb. Monaco som har Thierry Henry som tränare sägs vara väldigt nära en överenskommelse om Batshuayi med Chelsea. Henry var tidigare med i det belgiska landslagets tränarstab och har en god relation med Batshuayi. Batshuayi kom till Chelsea från Marseille inför säsongen 2016/17 efter att ha gjort en fantastisk säsong för den franska klubben. Under säsongen 2015/16 gjorde Batshuayi hela 17 ligamål för Marseille. Batshuayi hade sedan väldigt svårt att ta en tröja i Chelseas startelva och det blev endast fyra starter i Premier League på de nästkommande 18 månaderna. I våras lånades Batshuayi ut till Dortmund och där gjorde han stor succe med sina sju mål på nio starter i Bundesliga. Batshuayi har tidigare presterat bra i den franska ligan och Henry vill nu ta belgaren till Monaco för att hjälpa klubben ur deras svåra situation. Monaco ligger näst sist i Ligue 1 och haltar rejält, man kom även sist i sin grupp i Champions League i höstas. Monaco har nyligen värvat Cesc Fabregas och vill även ha in Batshuayi i jakten på ett nytt kontrakt i Ligue 1.

Callum Wilson

Callum Wilson placeras i en rad klubbar efter sin succésäsong i Bournemouth. Wilson har hittills under säsongen gjort nio mål och fem assist i Premier League. Chelsea förbereder nu ett bud på Wilson som sägs ligga på omkring 50 miljoner pund, även West Ham sägs vara intresserade då de kan tappa Marko Arnautovic till Shanghai SIPG under januarifönstret. Wilson har haft en riktigt fin säsong och har spelat sig till en debut för de Engelska landslaget, där han även noterades för ett mål. Wilson kom till Bournemouth under sommaren 2014 från Coventry och var en bidragande orsak till att Bournemouth tog steget upp från Championship med sina 20 mål. Chelseas anfallare Olivier Giroud och Alvaro Morata har inte hittat formen den här säsongen och Chelsea vill därför värva Wilson så de kan ha ett bra komplement till Eden Hazard i anfallet.