Sillysvep 10/1: Pavard lämnar Stuttgart! |

 Nyheter

Sillysvep 10/1: Pavard lämnar Stuttgart!

Januarifönstret är öppet och det är fritt fram för klubbarna att köpa och sälja spelare. Här listar vi de senaste övergångarna och ryktena, samt odds på eventuella övergångar.

Klara övergångar

Benjamin Pavard

Benjamin Pavard gjorde ett fantastiskt VM i somras och var en bidragande faktor till att Frankrike vann VM-guld. Efter VM visade en rad storklubbar intresse för 22-åringen men Pavard stannade trots detta i Stuttgart. Nu står det klart att Bayern München värvar försvararen. Pavard ansluter till sommaren och övergångssumman ligger på omkring 35 miljoner euro. Pavard slog igenom på allvar under VM i somras och fick världens blickar på sig. Manchester City och Barcelona var två andra klubbar som var mycket intresserade av den talangfulla försvararen, men valet föll alltså på Bayern München. Under VM i Ryssland i somras spelade Benjamin Pavard sex av Frankrikes sju matcher och noterades för ett mål. Pavard är en bra framtidsvärvning för Bayern som kan spela både som mittback och ytterback.

Vicente Iborra

Vicente Iborra lämnar Leicester i Premier League och har skrivit på för Villareal i La Liga. Iborra kom till Leicester från Sevilla under sommarfönstret 2017. Under sin första säsong i Leicester startade Iborra 17 matcher i Premier League men under denna säsongen har det blivit knapert med speltid för den spanska mittfältarenn. Iborra har endast startat tre matcher i Premier League under hösten och väljer nu att testa lyckan i Villareal istället. Transfersumman som Villareal fick betala ligger på nio miljoner euro och Iborra har skrivit på ett 3.5 år långt kontrakt med den spanska klubben.

Mohamed Buya Turay

Djurgården har värvat in Mohamed Buya Turay på lån från Sint-Truiden. Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2019 och Buya Turay kommer bli en viktig spelare för Djurgården den här säsongen. Buya Turay lämnade Dalkurd i somras och skrev på för Sint-Truiden i belgiska högstaligan. Buya Turay har endast gjort sex framträdanden i den belgiska ligan under hösten och han har haft svårt att ta en tröja i Sint-Truidens startelva. Djurgården behöver en målspruta och det får man verkligen i Buya Turay. Under första halvan av förra säsongen när Buya Turay spelade i Dalkurd gjorde han nio mål på 13 matcher i Allsvenskan. Buya Turay håller hög allsvensk klass och han kommer bli en bra tillgång för Djurgården under säsongen.

De senaste ryktena

Alvaro Morata

Alvaro Morata har haft en jobbig höst under Maurizio Sarri i Chelsea och anfallaren har endast noterats för fem mål i Premier League. Sedan tidigare har Morata placerats i Sevilla och nu ryktas det även om att Atletico Madrid är intresserade av anfallaren. Morata har gått trögt och inte varit helt ordinarie i Chelsea den här säsongen. Morata är nu sugen på att starta om hemma i spanien för att få fart på karriären igen. Anfallaren värvades till Chelsea från Real Madrid under sommarfönstret för en transfersumma på omkring 66 miljoner euro. Morata är fostrad i Real Madrids ungdomsakademi och debuterade i La Liga under säsongen 2010/11 då han hoppade in borta mot Zaragoza. 2014 gick karriären vidare till Juventus där Morata slog igenom på allvar och fick mycket speltid i både Serie A och Champions League. Morata hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde att Real Madrid kunde värva tillbaka honom. Real aktiverade klausulen under sommarfönstret 2016 och Morata spelade sedan en säsong innan Chelsea valde att värva honom.