Sillysvep 1/7: Pulisic klar för Chelsea! |

 Nyheter

Sillysvep 1/7: Pulisic klar för Chelsea!

Januarifönstret är öppet och det är fritt fram för klubbarna att köpa och sälja spelare. Här listar vi de senaste övergångarna och ryktena, samt odds på eventuella övergångar.

Klara övergångar

Christian Pulisic

Christian Pulisic var involverad i flera rykten under hösten och placerades i en rad storklubbar. Nu står det klart att den 20-åriga mittfältaren skriver på för Chelsea i Premier League. Pulisic som redan är en av de mest tongivande i USA:s landslag har etablerat sig i tyska Bundesliga och var under förra säsongen en av Bundesligas bästa spelare. Under första halvan av denna säsongen har Pulisic fått lite mindre speltid än tidigare men har fortfarande gjort det bra när han fått chansen. Transfersumman låg på omkring 64 miljoner euro och det är den största tranfersumman en klubb någonsin betalt för en amerikansk spelare.

Pulisic kom till Dortmund som 17-åring och gjorde redan under sitt första år i Dortmund nio framträdanden i Bundesliga. Sedan Pulisic kom till Dortmund har han gjort över 100 framträdanden och på allvar etablerat sig i den europeiska toppfotbollen. Pulisic kommer inte ansluta till Chelsea förrän i sommar då han lånas tillbaka till Dortmund under resterande del av säsongen.

Lucas Paqueta

Lucas Paqueta lämnar Flamengo i den brasilianska högstadivisionen Serie A för AC Milan. Milan fick hosta upp hela 35 miljoner euro för den talangfulla mittfältarens signatur som under säsongen imponerat. Paqueta var ordinarie i Flamengo under den gångna säsongen och gjorde hela 10 mål på 32 framträdanden för Flamengo som kom tvåa i ligan. Paqueta är född 1997 och spås en fantastisk framtid, under året debuterade han för det brasilianska landslaget och ses som en av brasiliens största framtidsnamn. Redan i oktober rapporterade en rad medier om transferryktet som placerade Paqueta i Milan och för några dagar sedan blev det officiellt. Paqueta har skrivit på ett 4.5-års kontrakt för den italienska storklubben.

Brahim Diaz

Brahim Diaz lämnar Manchester City och har skrivit på för Real Madrid. Under den gångna säsongen har Diaz fått sparsamt med speltid och endast gjort fyra framtädanden, varav noll i Premier League. Brahim Diaz kom till Manchester City redan som 15-åring från Malagas ungdomsakademi. Brahim Diaz debuterade i Premier League under förra säsongen då han totalt gjorde fem framträdanden. Real Madrid får betala omkring 17 miljoner euro för den talangfulla spanjoren. Diaz har skrivit på ett kontrakt med den spanska storklubben som sträcker sig till juni 2025.

Kristoffer Olsson

Kristoffer Olsson lämnar som väntat AIK. Olsson var en av de mest tongivande spelarna i det AIK som vann SM-guld förra året. Krasnodar i ryska Premier League blir Olssons nästa klubbaddress där för övrigt även Viktor Claesson spelar sedan tidigare. Olsson spelade 29 av AIK:s 30 matcher i Allsvenskan förra säsongen och noterades för 10 poäng från sin centrala mittfältsposition. Kristoffer Olsson kom till AIK inför säsongen 2017 och har sedan dess blommat ut till en av Allsvenskans bästa spelare. I Krasnodar spelade tidigare Andreas Granqvist som sägs ha varit en faktor i övergången. Granqvist är god vän med Krasnodars ägare och ska ha rekommenderat Olsson som en bra värvning. Transfersumman för Olsson ligger på 5 miljoner euro och mittfältaren kritar på ett kontrakt på 3.5 år.

Ramsey Juventus

De senaste ryktena

Aaron Ramsey

Arsenals mittfältare placeras i de italienska mästarna Juventus enligt flera rykten. Ramsey sitter på ett kontrakt som går ut till sommaren vilket medför att han kan skriva på ett förtidskontrakt som börjar gälla efter kontraktsslut. Ramsey skulle då lämna Arsenal gratis i sommar när kontraktet gått ut. Ramsey har under de senaste säsongerna presterat bra i Arsenal och har under flera de tillfällen stått för matchavgörande insatser. Den 28-åriga walesaren har så här långt under säsongen gjort 18 framträdanden, varav 10 som inhoppare, i Premier League. Ramsey kom till Arsenal 2008 från Cardiff och har sedan dess gjort över 350 matcher i Arsenaltröjan. I Arsenal har han noterats för över 60 mål.

 

Cesc Fabregas

Mycket talar för att Cesc Fabregas lämnar Chelsea inom de närmsta dagarna. Fabregas har haft svårt att etablera sig i startelvan i Chelsea under Maurizio Sarris ledarskap. Fabregas har endast gjort sex matcher, varav fem inhopp, i Premier League den här säsongen. Nu pekas Monaco ut som en trolig destination för Fabregas. Monaco tränas av Thierry Henry som spelade tillsammans med Fabregas i Arsenal och haltar rejält i Ligue 1. Henry har under de senaste dagarna lovordat Fabregas och Henry sägs vara mycket intresserad av den spanska mittfältaren.