Liverpool har en rekordstart - Kan de fortsätta sitt vinsttåg?

 Nyheter

Liverpool har en rekordstart – Kan de fortsätta sitt vinsttåg?

Liverpool har sin bästa start på säsongen sedan 1961! I tisdags slog de PSG med 3-2 i Champions League, och även Southampton med imponerande 3-0. Imorgon (onsdag) väntar stormöte där Liverpool tar emot Chelsea på hemmaplan i Carabao Cup, och till helgen (lördag) tar Chelsea emot Liverpool i Premier League. Två matcher som är riktigt spännande för Liverpool, men även sjukt viktiga. Frågan är om de kan de fortsätta sitt vinsttåg?

liverpool vinner

Vi märkte redan under fotbolls VM i Ryssland att Salah inte är i sin bästa form. Förra säsongen stod stjärnan för 44 mål på 56 matcher. Tyvärr är detta inget som speglar Salahs start denna säsong. Många anser att stjärnan har en liten dipp i sitt anfall, men om vi  kikar på statistiken är det faktiskt inte sant:

speltips och rekarMohamed Salah – Premier League ranking:

 Mål: 3 – sjunde plats

 Stora chanser: 7 – förstaplats

 Mål gjorda av stora chanser: 2 – sjätteplats

 Totalt antal skott: 16 – tredjeplats

► Framgångsrika dribblingar: 14 – tredjeplats

Som vi såg när Liverpool tog emot PSG på Anfield är detta ett av lagen som garanterat tar sig långt i Champions League. Vem vet, de kanske rent av vinner turneringen. Liverpool håller för närvarande sex raka vinster och Salah bröt även sin måltorka i senaste matchen då han inte gjort ett enda mål på tre matcherna.

Förra året slogs de ut i finalen mot Real Madrid i Kiev. Salah fick gå av planen i sent skede tack vare en skada, och dem förlorade matchen med 3-1. Gången innan det, även första finalen för Liverpool i Champions League, var så långt tillbaka som 2007. Då stod det mellan Liverpool och A.C. Milan i Aten, dem förlorade matchen med 2-1.

Jürgen Klopp

Liverpool har sex raka vinster i ryggen när de tar emot Chelsea, utmaningarna blir större och större. Tränaren Jürgen Klopp är duktig på att hylla sina spelare, och han får ofta beröm för att vara mer av en vän än en tränare. Den personliga relationen Klopp har med sina spelare gör att de inte bara handlar om fotboll, utan även om privata situationer. Liverpool FC är inte bara ett fotbollslag, de är en som en stor familj, vilket gör att de individuella styrkorna i laget blir förenade till en riktigt stark enhet.