Odds och speltips på tisdagens bästa matcher i CL! |

 Nyheter

Odds och speltips på tisdagens bästa matcher i CL!

Det är dags för den sista gruppspelsomgången i Champions League och flera lag har fortfarande avancemang att spela om. Krigar Liverpool sig vidare? Löser Tottenham avancemanget borta mot Barcelona? Ikväll spelas en rad intressanta och spännande matcher, vi har speltips och odds på de mest intressanta matcherna.

Barcelona-Tottenham

Avspark: Tisdag 21:00

Barcelona tar emot Tottenham i en match som Tottenham troligtvis måste vinna för att avancera. Tottenham står inför den sista gruppspelomgången på sju poäng, bakom sig har man Inter som även de har sju poäng. Tottenham ligger före Inter på inbördes möten. Inter tar emot PSV hemma i den sista gruppspelsomgången i en match som italienarna troligtvis vinner. Tottenham behöver i den sista omgången mot Barcelona, ta minst lika många poäng som Inter gör mot PSV. Barcelona är redan klara för avancemang med sina 13 inspelade poäng.

Barcelona har vunnit samtliga av sina senaste hemmamatcher i Champions League och är väldigt svårslagna hemma på Camp Nou. I Champions League har man inte förlorat på hemmaplan sedan 2013 då man förlorade hemma mot Bayern München. Senast Barcelona förlorade en gruppspelsmatch i Champions League var 2009 då Rubin Kazan skrällde och vann med 1-2. Barcelona är ett otroligt svårslaget lag och Tottenham kommer få det riktigt tufft. Tottenham har visserligen sin startelva intakt och Harry Kane vilades i helgen till förmån för just denna matchen. Frågan är om Tottenham är tillräckligt bra för att störa Lionel Messi och resten av Barcelona i deras hemmaborg Camp Nou.

Det blir en jämn match där Tottenham inte kommer ge sig i första taget, men magkänslan säger att Barcelona får hållas som favoriter. Barcelona har inget att spela för och kommer att kunna spela extremt avslappnat.

Speltips på matchen: Barcelona vinner @2.05 hos Unibet

 

Lionel Messi

Liverpool-Napoli

Avspark: 21:00

Liverpool tar emot Napoli hemma på Anfield i en riktigt ödesmatch. Napoli står inför sista omgången på nio poäng och leder grupp C där förutom Liverpool även PSG och Röda Stjärnan ingår. PSG ligger tvåa på åtta poäng och Liverpool trea på sex poäng. Napoli är hittills obesegrade i Champions League och är inne i en riktigt fin period. Liverpool har två raka förluster i Champions League och är pressade inför matchen mot Napoli.

Förutsättningarna för att Liverpool ska avancera är lite krångliga. Champions League prioriterar inbördes möten när två lag står på samma poäng, det första mötet mellan lagen vann Napoli med 1-0 hemma på Stadio San Paolo. Om Liverpool vinner med 1-0 har lagen samma poäng och samma målskillnad, Liverpool hamnar då före Napoli på fler gjorda mål. Om Liverpool håller nollan räcker det att man vinner matchen. Om Napoli skulle göra mål behöver Liverpool vinna matchen med minst två måls marginal, det vill säga minst 3-1. Napoli kan fortfarande gå vidare som grupptvåa om PSG inte vinner borta mot Röda Stjärnan Så Napoli kan rent teoretiskt förlora med 1-0 borta mot Liverpool och fortfarande gå vidare. Dock talar mycket för att PSG vinner borta mot Röda Stjärnan och då hamnar på 11 poäng.

Liverpool är alltid svårslagna hemma på Anfield och har vunnit sina två hemmamatcher i Champions League mot PSG och Röda Stjärnan. Napoli är obesegrade och kommer till matchen utan några större skadeavbräck. Mertens förväntas vara tillbaka från skada och blir en viktig del i det lag som ska försöka ta Napoli vidare. Liverpool saknar Joe Gomez men har resterande startspelare tillgängliga.

Det är en på förhand väldigt svårtippad match och båda lagen har stor chans att vinna matchen. Om Liverpool gör mål, vilket de gjort i nio av sina tio hemmamatcher denna säsongen, så måste Napoli framåt. Napoli har ett bra målfacit och har gjort hela 32 mål i Serie A denna säsongen. Mycket talar för att detta blir en otroligt välspelade och intressant fotbollsmatch med två lag som kommer kriga i 90 minuter plus tillägg.

Speltips på matchen: Över 2.5 mål @1.68 hos Unibet